Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 22180927

2019. június 25.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Ma Vilmos napja van.
Holnap János napja lesz.

Sok új magyar milliárdos lesz (videóval)

Nemcsak a világban, hanem Magyarországon is tovább nő a következő években a leggazdagabbak vagyona. Hamarosan akár öt magyar is bekerülhet a dollármilliárdosok közé jósolja Karagich István, a Blochamps vezetője. (napi.hu)

A száz leggazdagabb magyar listáját ismerhetjük, de azt nem, hogy mennyi adót fizetnek be a magyar államkasszába. Azt sem tudjuk, hogy a két magyarnak mondott multi (az OTP és a Mol) mennyit tesz bele a közös kasszába? A Mol-részvényeket Veres János pénzügyminiszterként eladta, és nagy buktával visszavásároltuk. Vajon legalább valamennyire helyrebillent ez a mérleg, vagy maradt rajta veszteség? Észak-Irakban miért a magyar zsoldosok biztosítják a Mol olajmezőit? Vagyis miért a magyar adófizetők állják azt a számlát is? Erről bővebben ITT

Az önkormányzatok több mint ezermilliárdos hitelállományát is átvállalták a terhünkre. A legeladósítottabb város Lázár János polgármestersége idején Hódmezővásárhely volt. Lassan már minden számla kifizetése a magyar adófizetők nyakába szakad. A Szabad Demokraták Szövetsége felszámolásra került, de mi lett az egymilliárdos hitelével?

A járulékokat adóként szedik be, és abból is szabad felhasználású pénz lesz. Miközben a magyar társadalom egyre szegényedik, egyre nagyobb létszámú és egyre magasabb jövedelmű kormány élősködik a nyakán. Az évi 200 milliárd forint körüli kiadást okozó haszontalan, sokszor inkább kártékony propaganda nem kormányzás, hanem pénzpocsékolás!

Sok Fideszes potentát cége adóparadicsomokban van bejegyezve, vagyis Magyarországon nem fizetnek adót! Mégis ők nyerik az állami és az uniós pénzekből megvalósuló beruházásokat. A kaszinók ki tudja miért, de nincsenek bekötve online pénztárgépekkel az adóhatósághoz. A dúsgazdag Andy Vajna, Amerikából hazatántorgott hazánk fia öt nagy forgalmú budapesti kaszinót üzemeltet ebben a formában. A kaszinókat üzemeltetők adófizetési hajlandósága vajon min alapszik? Önbevalláson? Az étel- és ital-automatákat viszont bekötötték, és a kicsi boltocskákat is. Vagyis amin alig van adóbevétel, azt bekötik, ahol hatalmas milliárdokról van szó, azt meg nem!

Eljutunk most már odáig, hogy adót fizetni csak a jövedelemhez alig jutóknak kell! Az általuk befizetett adót viszont szétteríti a kormány, jut belőle már a fél világnak. Az év végén például 72 milliárd forintot szórtak ki úgy, hogy annak szinte a fele azonnal elhagyta az országhatárt. Októberben meg 73 milliárd forint hitelt vettek fel.

A minimálbéresek nyolc százalékos, a hatalom emberei 30 százalékos fizetésemelésben részesültek. A minimálbéresek nem tudnak élni a családi adókedvezménnyel, de a hatalom emberei igen. Egy minimálbéres nettó 2700 forinttal járt jól, amit az infláció azonnal el is vitt. Az ilyen kormányzati intézkedések tovább növelik a társadalom és a hatalom jövedelme közötti szakadékot! Lehet ezt a mai hatalmat kereszténynek is nevezni, de a viselkedése nem erre utal. Elég a várba költözés körüli rettenetes költségekre utalni, amit jó esetben akár 400 milliárdból meg is fogunk úszni. Ilyen költekező kedvű kormányt még nem látott Európa, de valószínűleg a világ se sokat!

A sok új magyar milliárdos mellett lesz nagyon sok lecsúszott magyar honfitársunk! A devizahitelesek sorsa továbbra is bizonytalan, de a potentátok további gazdagodása nem!

Békéscsaba, 2019. január 10.

Anton

Emlékeztető 1.: „Gazdaságilag megmagyarázhatatlan, erkölcsileg vállalhatatlan az egykulcsos személyi jövedelemadó. És ezt akkor vezették be, amikor a globális válság következtében mindenütt törekedtek a kiugró és növekvő társadalmi egyenlőtlenségek tompítására. Nálunk éppen a fordítottja történt: felelőtlenül, de valószínűleg tudatosan szakította szét a kormány a magyar társadalmat. Ez érvényes a nyugdíjrendszer igazságtalanságaira is. Miért kap csak 2,7 százalékos emelést a 80 ezer forintból élő nyugdíjas és miért kap egyáltalán emelést a 800 ezerből „tengődő”?  (Részlet az Eljátszotta az ország jövőjét az Orbán-rezsim című Inotai András-interjúból)

Emlékeztető 2.: „Nem mellesleg az államháztartási hiány is nagyon magas, az önkormányzatok nélkül számolt államháztartási hiány 1646,2 milliárd forintra emelkedett augusztus 31-ig. Ez az éves előirányzat 121 százaléka. Ennek egyik oka az, hogy tavaly előre kifizették az erre az évre esedékes uniós pénzeket. Az előre kifizetésre azért került sor, mert nem voltak biztosak az újabb parlamenti kétharmadban, ami sajnos mégis összejött. Ha az unióból nem jön annyi pénz, amennyit kifizettek, akkor a készfizető kezes ebben az esetben is a magyar adófizető polgár. Amennyiben a hiány meghaladja a GDP három százalékát az év végén, akkor uniós eljárás fog következni. Eddig se érkeztek az unióból a tavaly év végén kiszámított, majd előre kifizetett mértékben a pénzek a csalások miatt, ezért könnyen lehet, hogy a három százalékot meg fogja haladni a hiány.” (Részlet a Nem igazán szívderítő téma, de beszélni kell róla! című cikkből) 

Emlékeztető 3.: