Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 26275653

2020. április 02.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Ma Áron napja van.
Holnap Buda, Richárd napja lesz.

Soha nem volt még ilyen gyenge a forint!

A kormány médiaállványa szerint Magyarország jobban teljesít! De ennyivel?

A gyenge forint jó ezek szerint a kormánynak is, nemcsak a jegybanknak, hiszen nem tesz a védelmében semmit.

A jegybanki alapkamat nálunk 0,9 százalék, a többi uniós országban 2,5 százalék körül van. Azt kellene megemelni, de hát akkor az exportálók, leginkább az autógyárak rosszul járnának, őket kell védeni, és nem a magyar embereket?

Sokat beszél a kormány arról, mekkora fizetésemelések voltak. Hát igen, a saját, általában egymillió forint feletti fizetésüket megduplázták… A keményen dolgozó kisember szerény 8 százalékos fizetésemelésének máris a dupláját elvitte az infláció! Az egymillió feletti létszámú minimálbéres a gyalázatos egykulcsos adó miatt ugyanúgy 15 százalékkal adózik, mint az egyre szaporodó giga jövedelmű! A minimálbér nettóban 107 ezer forint. Ebből aztán tessék bevásárolni a világ legmagasabb, 27 százalékos áfájával, lakásra gyűjteni belőle, majd azt fenntartani és családot alapítani. Aki ebbe komolyan belegondol, összecsomagol, is itt hagy bennünket.

A gyenge forintról a portfolio.hu cikke elérhető ITT !

Békéscsaba, 2020. február 7.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „Már több mint 658 milliárd forintra rúg az az összeg, amelyet a nyereséges cégek a tao-rendszeren keresztül a látványsportok támogatására áldoztak ahelyett, hogy befizették volna az államkasszába. Nyolc év alatt Orbán Viktor falujába majdnem 25 milliárd forint támogatás ment így. Felcsútot a sikerlistán nem futball-, hanem kézilabdaklubok követik.”  (Részlet a 658 milliárd ment látványsportokra, 25 milliárd Felcsútra az államkassza helyett című cikkből)

Emlékeztető: „Iszonyatos a pénzszórás, a fél világnak jut már az adónkból, még mexikói templomfelújításra és háborús övezetek keresztényeinek támogatására is. Épült egy iskola az adónkból román területen, ahol mindössze annyi volt az elvárás, hogy ígérjék meg a leendő román tanulók szülei, hogy majd idővel megtanulnak esetleg magyarul a diákok. Közben pedig egyre több a lepusztult, elhanyagolt iskola a csonka honban. Erre mit lép a kormány? Felvesz 50 milliárd forint hitelt a magyarországi iskolák felújítására, esetleg iskolaépítésre! Két kórház épül Kenyában az adónkból, Vietnámban csak egy… Hogy mindezt meddig lesznek képesek az agyonadóztatott, jövedelem- és lakhatási szegénységben szenvedő magyarok elviselni, még nem derült ki, de valószínű, hogy ez a helyzet nem sokáig tartható már fenn.” (Részlet a Még pályára sem léptek, de már bajban vannak… című cikkből)