Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27018971

2020. május 19.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Ivó, Milán napja van.
Holnap Bernát, Felícia napja lesz.

Sneider Tamás sajtótájékoztatója az Idősek Világnapján

Differenciált nyugdíjemeléssel fékezné meg a nyugdíjak vásárlóerejének folyamatos romlását a Jobbik, de a jelenleginél jóval több pénzt fordítanának idősotthonokra és a szépkorúak biztonságára is. Erről Sneider Tamás, a párt elnöke beszélt a Parlament előtt tartott sajtótájékoztatón. Az esemény előtt az Országgyűlés alelnöki posztját betöltő politikus szépkorúakat fogadott irodájában az idősek világnapja alkalmából.

Fotó: alfahir.hu

Több intézkedéssel javítana a Jobbik a szépkorúak 2008 óta romló helyzetén – fogalmazott Sneider Tamás a Parlamentben, az idősek világnapja alkalmából meghívott vendégei előtt. A Jobbik elnöke szerint sokan azt gondolták, hogy a Fidesz máshogy fog kormányozni, azonban csalódniuk kellett, 9 év alatt sokkal rosszabb lett a nyugdíjasok helyzete.

Az Országgyűlés alelnöke arra emlékeztetett, hogy ebben az időszakban 3000 milliárd forintnyi magánnyugdíj-vagyont vett el a Fidesz, megszüntette a munkaadói nyugdíjjárulékot és olyan nyugdíjemelési rendszert vezettek be, amelyben csak az általános inflációhoz igazítva emelik az ellátást, de a sokkal gyorsabban növekvő élelmiszerárakat nem veszi figyelembe.

Ezen a Jobbik a jelenlegi rendszer átalakításával változtatna. Az általuk kidolgozott javaslattal megfékezhető lenne a magyar nyugdíjak folyamatos elértéktelenedése.

Ezért mondja azt a Jobbik, hogy a legfontosabb dolog lenne, hogy bevezessük a magyar indexálást, amellyel az általános fogyasztói kosár helyett a nyugdíjas fogyasztói kosarat vennénk alapul és a reálbér-növekedést is hozzátennénk részben. - fogalmazott a Jobbik elnöke. Úgy látja, hogy a párt által javasolt magyar indexálással garantálható lenne a nyugdíjak folyamatos és biztonságos vásárlóérték-növekedése.

Nemcsak a nyugdíjrendszerrel van baj

Sneider Tamás azt hangsúlyozta, hogy a szépkorúak ellátásában máshol is problémák vannak. Példaképp az idősotthonok folyamatosan romló helyzetét hozta: az intézményeket 9 évnyi Fidesz-kormányzás alatt gyakorlatilag alig bővítették, miközben egyre többen várakoznak arra, hogy bekerüljenek a rendszerbe. Ezt szerinte csak fokozza, hogy az utóbbi időben rengetegen hagyták el az országot, így sok idős ember magára marad, miközben a nyugdíjuk értéke folyamatosan romlik.

Megoldást Sneider szerint az jelentene, ha az eddiginél többet fordítanának az idősek gondozására és az intézmények fejlesztésére.

A rendszer működtetésébe pedig az önkormányzatokat is be kellene vonni, akárcsak a nyugdíjasok biztonságának növelésével kapcsolatos, hasonlóan szükséges teendőkbe.

A párt olyan jelzőrendszer-szolgálatot is létrehozna, amellyel garantáltan biztonságban érezhetnék magukat a kiszolgáltatott, egyedül élő szépkorúak. Sneider Tamás szerint ennek technikailag semmi akadálya nem lenne, a megvalósítás pedig pár milliárd forintból megoldható lenne.

Nem véletlen a fideszes bőkezűség

Kitért arra is, hogy Orbán Viktor miniszterelnök pont az önkormányzati választás előtt ajánlott egyszeri, 30%-os nyugdíjprémiumot. Sneider Tamás szerint a Fidesz attól fél, hogy sok településen egyetlen érdemi kihívója lesz a kormánypárti jelölteknek és ezért próbálja meg kiszúrni a szépkorúak szemét egy kisebb összeggel.

Ha Orbán Viktort komolyan érdekelné az idősek megélhetése, akkor rendes nyugdíjemelés lenne, ez így viszont nem más, mint szemfényvesztés.

Az ellenzéki politikus azt is kiemelte: az önkormányzati választás tétje az is, hogy olyan településvezetőket, képviselő-testületeket választanak-e az emberek, akik, illetve amelyek helyben is képviselik az idősek érdekeit, mindent megtéve helyzetük javítása érdekében.

Forrás: Sneider Tamás idővonala

Orbán Viktor ígérete a nyugdíjasoknak! Az alfahir.hu cikke elérhető ITT !

sokkaljobb-kommentár: Nincs alkotmányos védelem alatt a termőföld, a vízbázis, az egészségügy és a nyugdíj. Most készülnek a nyolcadik módosítására a Szájer József által „kidolgozott” alaptörvénynek, de hogy a társadalom érdekeit abban figyelembe vennék, arra senki ne kapja be a ciánkapszulát. A nyugdíjakhoz kellene hozzáírni ezeket a juttatásokat, úgy többre mennének vele a nyugdíjasok. Nem rezsiutalvány, nem Erzsébet-utalvány kell, hanem pénz, olyan pénz, amit nem gyengít folyamatosan a hatalom. A most beharangozott nyugdíj-kiegészítéseket (30 ezer forint körül) a november havi nyugdíjjal együtt kapják meg a nyugdíjasok. Jelenlegi beharangozását sokan mondják szavazatvásárlásnak…

Nagyon veszélyes lesz már a közeljövőben a havi ötmilliós jövedelmek miatt az, hogy nincs se járulék- és nyugdíjplafon. Erről egy korábbi cikkünk elérhető ITT !

Békéscsaba, 2019. október 2.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „A korrupciós és a pénzszórási szokásain amennyiben nem változtat, és nem állítja meg a forint gyengülését a kormány és a jegybank, nagy bajba kerülünk. Ilyen népes és ilyen magas jövedelmű hatalom még soha nem uralkodott a magyar társadalmon! Jövedelmileg is, emberileg is elszakadtak tőlünk! Ráadásul megadóztatják már a minimálbért is, és a gyalázatos egykulcsos adó miatt 15 százalékkal adóznak ők is, meg a havi ötmilliós jövedelmű potentátok! Egyre több a magyarországi adófizetést elkerülő offshore lovagunk is, és bizony továbbra sincsenek online pénztárgépekkel bekötve az adóhatósághoz a hatalmas hasznot termelő kaszinók! Adót fizetni nálunk igazából csak a jövedelemhez alig jutóknak kell, akik nem olyan dörzsöltek, mint a kebelbéliek.” (Részlet a Hogyan lehetséges? című cikkből)

Emlékeztető: „Elképesztő módon az egyre nagyobb létszámú hatalom közeliek adóparadicsomokba viszik ki a vállalkozásaikat, elkerülvén a magyarországi adófizetési kötelezettséget. Legutóbb Panamában kétszer is kitört ilyen botrány, a nevek, az ott elhelyezett pénzek adatai megvannak, és a magyar hatóság nem tesz semmit. Ezeket az adóelcsalókat szokás offshore lovagoknak is nevezni. Hát ha ezek lovagok… Az állami cégek vezéreinek fizetését (akár veszteséges is lehet az a bizonyos állami cég!) ötmillió forintra (plusz prémium és jutalom) emelték.  Az általában idősödő potentátok egy része nemsokára nyugdíjba megy, akiknek négy millió forint körül lesz a nyugdíja.” (Részlet A fél világnak jut már az adóforintjainkból című cikkből) Harminc éve szabadon elnevezéssel három éven keresztül ünnepli a kormány a rendszerváltozást. Ez a sokmilliárdos kasszakulcs is Schmidt Mária kezében van.