Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 23100982

2019. augusztus 23.
H K SZ CS P SZ V
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Ma Bence napja van.
Holnap Bertalan napja lesz.

Sneider Tamás: Putyin befolyása alá került Orbán

Megdöbbentő az az európai botrány, ami kirobbant Ausztriában. Heinz-Christian Strache alkancellár, egy magát orosz oligarcha unokahúgként bemutató nőnek a vagyonát használta volna föl arra, hogy megszerezze a legnagyobb osztrák lapot. Strache cserébe állami megbízásokat ajánlott a nőnek.

Sneider Tamás, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke / Fotó: Körös Hírcentrum

Május 17-én két német újság leleplező videót közölt Strache-ról, aki másnap lemondott. Sneider Tamás, a Jobbik elnöke elmondta, elképesztő mértékű korrupciót jelentett volna, ha az ügylet megtörténik.

Ennek a botránynak magyar vonatkozása rendkívül érdekes. Strache ezen a felvételen azt mondja, ugyanazt szeretné elérni, mint amit Orbán Viktor elért Magyarországon – ahogy felvásárolta a magyar lapokat – fogalmazott Sneider Tamás. Hozzátette a videóból kiderül, az ex-alkancellár ajánlotta azt a személyt, akinek a segítségével Magyarországon mindez megtörtént.

„Ebbe a botrányba azonnal megbukott az ottani alkancellár. A pártját is erőteljesen megviseli és rányomja a bélyegét rengeteg európai pártra. Úgy néz ki, hogy nagyon sok európai párt orosz szálakkal rendelkezik és legyünk őszinték: Oroszországnak nem az az érdeke, hogy az EU egy erős államszövetségként működjön és határozottan fel tudjon lépni a világpolitikában. Ezért próbálja gyengíteni Európát.

A Jobbik elnöke szerint Magyarországon is ez a helyzet.

„Orbán Viktor Putyin érdekeltségébe tartozik. Folyamatosan jönnek az orosz pénzek, gondolhatunk itt a Paks2-re, vagy a „kém banknak” az ügyére, ami Magyarországon letelepedett. Remélem, hogy ennek lesznek következményei itthon az elkövetkezendő években, illetve az európai politikában is. Ha azt akarjuk, hogy demokrácia legyen Európában, akkor nem engedhetjük, hogy a korrupció Magyarországról is kiindulva elterjedjen egész Európában” – zárta gondolatait Sneider Tamás.

Forrás: koroshircentrum

Emlékeztető: A 2018-as évre járó uniós pénzt kiszámolták tavaly (2017) év végén, és az államháztartás terhére ki is fizették! Amennyiben ezek a jelentős milliárdok nem érkeznek be az unióból, a teher a magyar költségvetést fogja terhelni. Miért történt meg tavaly az előre kifizetés? Azért, mert nem voltak biztosak az újabb kétharmados parlamenti többségben, ami sajnos összejött! Lázár János az előre kifizetések során közreműködőknek jelentős jutalmakat is kifizettetett az uniós pénz terhére. Azok a milliárdok is a magyar adófizetők nyakába szakadnak? Az Európai Unió által a családi házak, társasházak szigetelésére és felújítására adott támogatási pénzt a középületekre használják fel. Szigetelhet a lakosság is – hitelből. Csak nehogy olyan következményekkel járjon majd, mint a devizahitel! (Részlet a Nem jön a pénz az Európai Unióból? című cikkből)