Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25675130

2020. február 21.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Eleonóra napja van.
Holnap Gerzson napja lesz.

Sneider Tamás nyílt levele

NARANCSOS FIÚK!

 Ti, akik kimondtátok a munkából a temetőbe ítéletet! Ti tényleg nyugodtan tudtok aludni? Évek óta százával kapom a leveleket munkában megfáradt emberektől, akik végigdolgozták az életüket, de a testük elfáradt. Az a test, amivel a családjuk létfenntartását tudták biztosítani. Az a test, ami most azt mondta, elég volt, pihenj, mert ha nem, nincs tovább. De nem lehet, mert ti, akik egész életetekben a piros szőnyegen jártok, ítéletet hoztatok felettük, amikor elvettétek a lehetőséget, hogy a korán kelő, keményen dolgozó férfiak, akik ledolgoztak 40 évet, kicsit pihenhessenek, és a családjukkal tölthessék nyugdíjas éveiket.

Most is kaptam egy levelet. Egy elkeseredett asszonytól, aki leírta, hogy a férje 45 év ledolgozott munka után már visszafelé számolta az időt és várta, hogy végre az unokáival tölthesse a megérdemelt nyugdíjas éveket, hogy kertészkedhessen, amit annyira szeretett. Tervezgettek, már csak pár hónap kell… De nem volt pár hónap. Reggel felkelt, a kávé sem esett már jól neki, de elment dolgozni. Meleg volt azon a napon. Nagyon meleg, de nem volt mit tenni, mennie kellett. „Már nincs sok! Ősszel már nem kell korán kelni, mama! Együtt isszuk majd a kávét az ágyban, mint az urak” – viccelődöt. „Ezt a kicsit már ki kell bírni!” De a munkában megfáradt test feladta és a munka lett a temetője.

Narancsos fiúk! Nem kegyet kérünk, hanem négy ledolgozott évtized után pár év megérdemelt pihenést a munkában elfáradt embereknek! Akik nem óriásplakátot akarnak munkába menet nézegetni, amin ti díszelegtek sok millió adófizető pénzéből, hanem a saját unokáikat akarják látni felnőni. Nem veletek akarnak konzultálni milliárdokért, amit szintén az ő befizetéseikből finanszíroztok, hanem a családjukkal lenni ameddig még lehet.

Forrás: Sneider Tamás idővonala