Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 22110274

2019. június 20.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Ma Rafael napja van.
Holnap Alajos napja lesz.

Sneider Tamás: akik beállnak Orbán mögé, azok egyszerűen szolgák

Sneider Tamással, a Jobbik elnökével ott beszélgettünk, ahol kitört generációnk forradalma. A Szabadság téren már nincs tévészékház, de ott van még a szovjet emlékmű. Nincs már Gyurcsány Ferenc a kormányon, de Orbán Viktor igen, és ott van a parlamentben a Jobbik is. De miért fordultak az egykori felkelők Orbán ellen, és miért vannak köztük olyanok, akik kiszolgálják ezt a rezsimet? És mennyit ér a Szent Koronára tett eskü? Megkérdeztük.

A Jobbik elnöke az egykori tv-székház előtt (Fotó: Béli Balázs)

2006 szeptemberében a tévéostromról tudósító riporter forradalmat kiáltott, aztán 2018 tavaszán már Orbán Viktor strómanjának, Mészáros Lőrincnek a tévéjében támadta a Jobbikot. Így győzött a forradalom?

Sajnos, nem. A magyar történelem folyamán egyetlen forradalom, egyetlen felkelés sem győzött az első pillanatban, de mindegyiknek megvolt később a hatása. Az 1848-as forradalomnak a '67-es kiegyezés lett az eredménye, 1956 után is kénytelen volt engedni a hatalom, ebből lett a gulyáskommunizmus. S bár már eltelt 12 év, a 2006-os miniforradalom még nem érte el a hatását. Azok, akik akkor itt voltak a tévészékháznál, tulajdonképpen a szabadságért és a nemzetgyalázás ellen küzdöttek, és persze azért is, mert Gyurcsány Ferenc átverte a magyar embereket. Ennek a kohéziós élménynek természetesen megvolt a maga társadalmi hatása, ám azt a Fidesz tudta a legjobban kihasználni. Emellett persze van egy olyan 20 százalékos támogatottságú párt is a parlamentben, amely ezt a szellemiséget viszi tovább, amelynek a tagjai innen datálják a politikai gondolkodásukat, tevékenységüket, és a Jobbik végigviszi azt a küldetést, amit 2006-ban megkezdett.

Most is úgy gondolja, érdemes volt azokban az eseményekben tevékenyen részt venni?

Természetesen. Az egész életem erről szólt, nem volt kérdés számomra, hogy itt a helyem, az első sorban, és vinnem kell a zászlót.

Tehát még nem győzött ez a forradalom. Mikor fog?

Ha ezt a politikai - és részben most már gazdasági - elitet leváltottuk. Az, hogy Gyurcsány Ferenc bent van a parlamentben, túl sokat azért már nem jelent. Néha nevetünk rajta, amikor elmondja a magáét, de politikai súlya minimális. Nekünk sokkal inkább a Fidesszel van gondunk, őket kell legyőzni. 2006 gyümölcse akkor fog megérni, amikor belekezdünk egy olyan fejlődő állam megépítésébe, amiről akkor álmodoztunk, és ahol tisztességes, becsületes munkával lehet előrejutni, és nem a haveri körök működése határozza meg az országot.

A folytatás, illetve a teljes interjú fotókkal ITT

Forrás: alfahir.hu

A Sneider szerint a tisztújítást nem az ellenséges sajtóban kell kezdeményezni című cikk elérhető ITT