Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27273452

2020. június 08.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Medárd napja van.
Holnap Félix napja lesz.

Simonka rokonainak nemzeti dohányboltjai vannak

Milliárdokat húznak be trafikból Simonka vádlott családtagjai is

Orbán Viktor és Simonka György a Karmelita kolostorban (Fotó: Facebook)

 A költségvetési csalással gyanúsított fideszes Simonka György unokahúga és unokaöccse összesen 11 trafikot üzemeltet, az unokahúg, Tóth Renáta pedig a fideszes bűnszervezet elleni vád hatodrendű vádlottja – írja a 24.hu.   Tőle egy Suzuki Vitarát és egy Toyota Yarist, illetve egy Volvo nyerges vontatót, valamint 32 millió forint készpénzt, egy házat, egy lakást, egy gyümölcsöst és egy legelőt is lefoglaltak. Tóth Renáta vezette azt a pusztaottlakai alapítványt, mely a leggyanúsabb ügyleteket intézte.

Tóth Renáta öccse, Zsolt 19 évesen szállt be a dohánybizniszbe, cége, a Tabacum Bt. hat helyen üzemeltet trafikot. A cég bevétele minden évben meghaladta a 900 millió forintot, amivel több tízmilliós hasznot hajtott a tulajdonosoknak – tájékoztat a lap.

A Tabacum egyik fióktelepe véletlenül épp azon a tótkomlósi címen van, amelyre Simonkáék cége, az akkor Aktív Klub Kt. nevű vállalkozás 50 millió forintot nyertek, hogy ott autómosót létesítsenek. E cégnek korábban tulajdonosa és vezetője volt Simonka György, valamint Font Sándor szintén fideszes országgyűlési képviselő. A cégnek jelenleg két tulajdonosa van, az egyik Gábriel Pálné, akinek hetedrendű vádlottként kell felelnie a Simonka és társai elleni büntetőperben. A másik Simonka Zsófia, a képviselő testvére, Tóth Zsolt és Tóth Renáta édesanyja. Hozzá ugyancsak kapcsolódik korrupciógyanús ügy: vezetője egy olyan egyesületnek, mely 250 milliót nyert pusztaottlakai kerékpáros turistaközpont kialakulására, és bár ennek tavaly év végére el kellett volna készülnie, még egy kapavágás sem történt.

Forrás: alfahir.hu

A nemzeti dohányboltok újabban nemzeti kocsmák is, ezért aztán dől a lé…

Amikor már köztudott volt Simonka ellen az eljárás, 2019 júniusában Békésben kitüntették.  Erről a malacságról bővebben ITT !

sokkaljobb-kommentár: A nemzeti dohányboltok egy ideje már nemzeti italboltként is működnek, és termelik a jól járóknak a hatalmas hasznot. Most a koronavírus idején, amikor a kocsmák még zárva vannak, még jobban járnak! A trafikosokat tönkretették, nemzeti dohányboltja csak a haveri körhöz közelieknek lehet. A parlamenti mentelmi jog felfüggesztése ellenére Simonka György és Boldog István is szavazhat a parlamentben. Hogy az ellenük zajló eljárásnak lesz-e következménye, az nem is olyan biztos... Nálunk még az is előfordulhat, hogy 2022-ben is Simonkát jelöli Orbán Viktor az orosházi választókerület Fideszes országgyűlési képviselőjelöltjének.

Békéscsaba, 2020. május 6.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „Az Országgyűlés – amelynek kétharmada nyilvánvalóan a miniszterelnök-pártelnök befolyása alatt végzi törvényhozó munkáját – nem hajlandó eleget tenni az Alkotmánybíróság felhívásának, amely szerint meg kellene alkotnia azt a törvényt, amely a rokkantnyugdíjasokat kárpótolná a törvénysértő módon megfosztott járandóságuk miatt. De a miniszterelnöktől tudjuk, hogy munka nélkül senki nem kaphat közpénzt. Ki tudja, talán emiatt késlekednek e törvény benyújtásával, mulasztásos alkotmánysértést elkövetve. Mint tudjuk: hazánkban a jogállamiság nem játék, hanem becsületbeli ügy. Az a baj, hogy sokasodnak a jogállamiságunkat csorbító ügyek, és egyre kevesebb becsületes jogorvoslatot tapasztalunk.” (Részlet A jogállamnak befellegzett című cikkből)