Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27026954

2020. május 19.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Ivó, Milán napja van.
Holnap Bernát, Felícia napja lesz.

Simonka György mentelmi jogát mintha fel se függesztették volna!

A korrupciós ügyei miatt az Országgyűlés mentelmi bizottsága felfüggesztette a mentelmi jogát Simonka Györgynek. Mintha fel sem függesztették volna, ugyanúgy szavaz az Országgyűlésben, és ugyanúgy rájár hol az államkasszára, hol az uniós pénzekre!

Fotó: Szabad Dél-Békés blogspot.com

Botrányos testületi ülés zajlott a napokban Tótkomlóson Hadházi Ákos független országgyűlési képviselő részvételével, aki feljelentést tett az újabb korrupciógyanús ügyben rejtélyes aláírások, szétszórt százmilliók, költségvetési csalás gyanúja miatt. Erről Simonka György úgy néz ki, nem tud lemondani.

Békés megye 4. számú választókerületének (Orosháza) egyéni Fideszes országgyűlési képviselőjeként valószínűleg tudja, esetleg meg is mondták neki, hogy nem lesz következménye semminek, mert a Fidesz nem fogja bevállalni, hogy FELLÉP olyan formában, hogy visszahívják az országgyűlésből, mert akkor időközi választást kellene kiírni. Azt meg nem biztos, hogy megnyerné a dinnyekirálynak is nevezett nagy ágyú.

„A gyanú szerint Simonka már 2009-től készült arra, hogy a 2010 után megcsapolhassa az uniós pályázati forrásokat. Így családtagjaiból, ismerőseiből, barátaiból egy alapítványokból, cégekből egyesületekből álló hálózatot épített ki. Ezek a szervezetek ezután saját eszközkészletüket – főleg az ingatlanokat – jelentősen felülárazták, és felpumpált áron beruházásokat végeztek el rajtuk. Ezeket a fiktív tételeket aztán lehívták az uniós vagy hazai költségvetési pályázati keretből. Az ügyészség szerint a Simonka-féle strómanszervezeteknek az így megszerzett jogszerűtlen haszon jelentős részét, 45 százalékát készpénzben át kellett adniuk a fideszes képviselőnek. A nyomozók eddigi összesítése alapján Simonkáék több mint 1,4 milliárd forintnyi kárt okoztak az adófizetőknek. Kérdés, hogy ez az összeg egyáltalán visszaszerezhető-e: Simonka már évekkel korábban a vagyonának zömét rokonaira íratta, a jelenlegi vagyonbevallása szerint még Orbán Viktor miniszterelnöknél is szegényebb.” (Részlet a Régóta tudtak Simonka üzelmeiről a Fideszben című cikkből)

A fentiektől függetlenül még 2018-ban is őt indította Dél-Békésben a Fidesz. Széles lehet az általa az adónkból és az uniós pénzekből támogatottak köre. A sajátjából lehetne ennyire gavallér. Megtudjuk-e valaha, hogy mennyi közpénz tűnt el a segedelmével?

A Szabad Dél-Békés blogsport.com-ról átvettük a témában egy bővebb írást, és elérhetővé tesszük ITT !

Békéscsaba, 2019. március 1.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „Mint azt portálunk megírta, Zalai Mihály, akinek igazából függetlennek kellene lennie, közleményében nemhogy elhatárolódott volna a bűnszervezetben elkövetett csalás vádjával vádolt Simonka Györgytől, inkább elkezdte azt az ellenzéket pocskondiázni, aki igazából ki szeretné deríteni, hogy Simonka György Fideszes képviselő bűnöző, avagy ártatlan.” (Részlet a Békés megyei Jobbikosok: Zalai Mihály nem Békés megye, nem az itt élők, hanem kizárólagosan Simonka György érdekeit képviseli! című cikkből)