Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27194078

2020. június 03.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Klotild napja van.
Holnap Bulcsú napja lesz.

Simonka György meddig lesz nagy nyertes!

Összeállítás Simonka György, a Békés megye 4-es számú választókerület (Orosháza) Fideszes egyéni országgyűlési képviselőjének ügyeiről. Előzetesen annyit el lehet mondani, hogy bizony nagyon sok lehetőséghez jutott.  

Simonka György Szijjártó Péter társaságában (Fotó: Simonka György idővonala)

A friss Hadházy videó: Már a felére csökkent a Simonka György elleni kárigény. A jogszabály módosításon túl az is érdekes lehet, hogy amióta fel van függesztve a mentelmi joga, miért szavazhat a parlamentben? Vajon mennyi pályázati pénzt nyert azóta, hogy eljárás van ellene? A legfontosabb kérdés pedig valóban az, miért nem került előzetesbe? Kismillió lehetőséget kapott az összebeszélésre, a vagyonkimentésre és minden egyébre! A 2022-es választásig el fogják húzni az eljárással az időt? Mert hát Simonka parlamenti szavazata úgy kell a Fidesznek a kétharmad miatt, mint egy falat kenyér...

A videó-felvétel elérhető ITT !

2017. június: Hogy lett-e Medgyesen ipari park, nem tudjuk, de azt igen, hogy egy felesleges, Simonkához köthető csarnok Békéscsabán az Őszi utcában megépült. Hogy minek? Ki tudja…?  Erről a történetről egy korábbi cikkünk elérhető ITT !

2017. szeptemberében az RTL Klub Házon kívül című műsorának stábja indult a dél-békési titok nyomába, a fejenként négymillió forint uniós támogatást bezsebelő 300 lelkes zsákfaluba, Pusztaottlakára.A településen már minden épült támogatásból: ipari park, vadaspark, de százmilliót költöttek a könyvtárra, ami heti három napot tart nyitva. A csodafaluban nem mindenki örült a tévések érkezésének: egy férfi végigfotózta ottlétüket, majd rendőrt hívtak rájuk. Az amatőr fényképészről kiderült, hogy nem más, mint Puju János fideszes politikus, a dobozi önkormányzat képviselő-testületének tagja. Az akkori történetről a cikk elérhető ITT !

Egy 2018 júliusi cikk („Hipp-hopp bedőlt a Simonka köréhez köthető uniós beruházás”)  Simonka-ügyben ITT !

2018. októberében felfüggesztette a mentelmi jogát a parlament. Erről ITT !

2019. szeptember 21-én a Magyar Hang írt arról, hogy megszólalt Simonka György az ellene zajló eljárásról. Az ügy lényege, hogy a fideszes országgyűlési képviselő társaival jogellenesen igyekezett megszerezni zöldség és gyümölcs termelői szervezetek által igénybe vehető hazai és uniós támogatásokat. A döntéshozókat megtévesztették, a kérelmekben valótlan adatokat tüntettek fel, és így jutottak jogtalanul pénzhez. Az eddig beszerzett adatok alapján a kár meghaladja az 1 milliárd 400 millió forintot. A cikk további elérhetőséggel ITT !

2019 szeptemberében az alapítványa, jócskán a mentelmi jogának felfüggesztése után uniós pénzt kapott. Erről bővebben ITT !  

2019. október 3-án Simonka György felesége és a rokonai is vádlottak lettek. Az erről szóló cikk elérhető ITT !

2019. október 10-ei cikk arról, hogy Simonka kenőpénz-ügyéről ITT !

Simonka György tehát ugyanúgy szavaz, és ugyanúgy nyeri a pályázatot, vagy lehet, hogy pályázatokat(!), mintha mi sem történt volna, nem lenne felfüggesztve a parlamentben a mentelmi joga! Vajon mennyi fog megtérülni az okozott károkból, mennyivel fogja csökkenteni az unió a hazánknak juttatandó támogatási pénzeket emiatt is, azt lehet, hogy soha nem fogjuk megtudni. A károkozásokon túl (pl. a Paprika TÉSZ nevű cégnél) beleragadunk az erkölcsi mocsárba is?

A Fidesz Békés megyei elnöke már nem Simonka György. A választókerületnek Mezőhegyesen két Fideszes erős embere van: Simonka György és Lázár János (aki a mezőhegyesi ménesbirtok kormánymegbízottja) országgyűlési képviselők. Az október 13-ai önkormányzati választáson mindketten indítottak polgármester-jelöltet, és Lázár János jelöltje lett a befutó.

Van másik! Boldog István szintén Fideszes országgyűlési képviselő munkatársa már előzetesben várja a főnököt…

Meddig lehetünk következmények nélküli ország? Hogy örök időkre-e, arra a kérdésre csattanós választ adhat a Simonka-ügy esetleges elmismásolása, mert bizony nagyon sok időt kapott az összebeszélésre, miegyébre. Ebben a hónapban (2020. január) folytatódik az eljárás…

Békéscsaba, 2020. január 3.

Összeállította: Anton

Emlékeztető: „Az Eurostat által kiadott statisztika szerint Magyarország államadóssága a tavalyi év végén több mint 29 951 milliárd forint volt, ami a GDP 70,2 százalékának felelt meg. Az előző évben, 2017-ben a bruttó hazai termékhez viszonyított mérték még 72,9 százalékot tett ki. Az államháztartási hiány a tavalyi év végén több mint 976,52 milliárd forint volt, ami a GDP 2,3 százalékát tette ki. Az előző évben 2,4 százalékra rúgott a deficit.” (hvg.hu, 2019. október 21.)

Emlékeztető: „Nem az a boldog ország, ahol legtöbb a gazdag ember, hanem az, hol legkevesebb szegény ember vagyon.” (Deák Ferenc, a Haza bölcse)

Emlékeztető: „Minden óriási vagyon alapja egy óriási bűncselekmény.” (Lev Tolsztoj)