Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 22583263

2019. július 21.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Ma Dániel napja van.
Holnap Magdolna napja lesz.

Simonka György bukhatja a mentelmi jogát…

Még Polt Péterék is szervezett bűnözéssel gyanúsítják a fideszes képviselőt.

Itt valaki helyett szavaz a képviselő úr? Fotó: alfahir.hu

Polt Péter legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél Simonka György mentelmi jogának a felfüggesztésére tett indítványt. A vád: bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette.

Az ügyészség közlése: http://ugyeszseg.hu/inditvany-simonka-gyorgy-orszaggyulesi-kepviselo-mentelmi-joganak-felfuggesztesere/

Az ügyben felmerült megalapozott gyanú lényege szerint Simonka György tevékenysége a zöldség-gyümölcs termelői csoportok és termelői szervezetek (a továbbiakban TÉSZ) által igénybe vehető, az Európai Uniótól és a hazai költségvetésből származó támogatások jogellenes megszerzésére irányult. A termelői szervezetek ugyanis az elismerési tervben szereplő beruházásokhoz, eszközbeszerzésekhez az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból, valamint az uniós támogatáson túlmenően a tagállami költségvetésből is támogatásban részesülhettek.

Mivel Simonka György tisztában volt azzal, hogy jelentős összegű pályázati források nyílnak meg, ezért 2009 év végén elhatározta, hogy mások segítségével, azok cégeinek a felhasználásával egy olyan személyi kört épít fel, melynek az volt a célja, hogy a beruházások megvalósítása során, a döntéshozókat megtévesztve, egymással összehangoltan, európai uniós, illetve a hazai költségvetésből származó, vissza nem térítendő támogatás igénybevételével jogtalan vagyoni haszonhoz jussanak.

Simonka György és társai a beruházásokat és az eszközbeszerzéseket felülárazták, vagyis a kérelmekben valótlan adatokat tüntettek fel azért, hogy jogellenesen megnövelt összegű támogatásokat vegyenek fel. Az ingatlanokat olcsón megszerezték, majd azokat minimális fejlesztéssel, fiktív értékbecsléssel szerepeltették az elismerési tervekben. A beszerzett eszközök döntően használtak voltak, amelyek csak töredékét képviselték az értük kifizetett összegnek.

Simonka György meghatározta azt is, hogy az egyes beruházásokat megvalósító cégek képviselői a nekik átutalt, vagyis felülárazott vállalkozói díj mekkora részét – általában 45 %-át – szolgáltassák vissza neki készpénzben.

Az eddig beszerzett adatok alapján a Simonka György rendelkezései szerint lebonyolított beruházások kapcsán okozott vagyoni hátrány meghaladja az 1 milliárd 400 millió forintot.

A folytatás, illetve a teljes cikk elérhető ITT

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Rá nem Ukrajnából, hanem Romániából jöttek át szavazni. Erős kampányt folytatott, Orosházán például muszlim nőknek beöltözött „iszlám” férfiak hívták imára Vona Gábor választási gyűlésének résztvevőit. Az iszlámmal azonban nem ő ápol jó kapcsolatokat, hanem Orbán Viktor. Hosszú évekig eltűrte az ügyészség Simonka Györgynek is a cselekedeteit. Vajon kiadja-e a parlament Simonka mentelmi jogát? És Farkas Flórián mentelmi joga meddig marad még? 

„167 igen szavazattal, tartózkodás és ellenszavazat nélkül döntött a Tisztelt Ház a fideszes Mengyi Roland mentelmi jogának felfüggesztéséről. Az Országgyűlés mentelmi bizottsága szokása szerint javasolta előzőleg a jog felfüggesztését. Maga a képviselő is kérte ezt az ülésen. Mint ismert, a gyanú szerint Mengyi Roland Borsod-Abaúj-Zemplén megyei fideszes politikus, aki Voldemort nagyúrnak hívatta magát, tízmillió forintot kért ismerősétől és annak barátjától „alkotmányos költség” címén, ha közbenjárására elnyerik azt a pályázati pénzt, amelyet aztán egyébként ők maguk is zsebre raktak volna, érdemi hasznosítás nélkül. Később állítólag 90 százalékos visszaosztást is kért Mengyi.” Részlet az Ugrott a fideszes Voldemort mentelmi joga, 2016. szeptember. Mengyi Roland 2014-2018 között Simonka padtársa volt az ülésteremben. Mengyi már nem tagja a magyar országgyűlésnek. Simonka nemcsak egyéni választókerületi országgyűlési képviselő, ő a Fidesz Békés megyei elnöke. Ennyire szegény lehet a Békés megyei Fidesz, hogy nála alkalmasabb emberük? Vajon lesz-e következmény ebben a következmények nélküli országban?

Orosháza volt szocialista polgármesterével elemezték a Simonka környezetében történteket. Az erről készült felvétel elérhető ITT

Békéscsaba, 2018. október 18.

F. I. – K. M.

Emlékeztető 1.: „Önök egy másik civilizációból, egy másik kultúrából érkeznek, és nem mindegy, hogy egy más kultúrából érkező üzletember delegációt, befektetőt, vagy csak idelátogató családot hogyan fogadnak. Én szeretném Önöket megnyugtatni és biztosítani afelől, hogy itt mindenkit tisztelettel fogadnak, az iszlám világból érkezetteket is tisztelettel fogadják” (Orbán Viktor 2015-ben egy bankároknak tartott konferencián)

Emlékeztető 2.: „A lakosság részére biztosított uniós pénzből nem a családi házak és a társasházak lesznek, illetve már vannak szigetelve, hanem a középületek. Állítólag nagy nehezen rábólintott az unió, hogy Lázár János ezt is megtehesse. A lakosság is szigetelhet – hitelből. Erre a hitelre is könnyen ráfázhatnak az azt igénybevevők, úgy járhatnak, mint a devizahitelesek! A családok évéből is sikerül csalások évét kreálni. Itt már semmi nem az, aminek látszik. Főleg a magyar vidék rohamosan vágtat az ellehetetlenülés irányába. A budapesti vízfej meg nagyon jól elszórakozik, sokszor a minisztériumokban, sokszor a parlamentben.” (Részlet A kétharmados parlamenti többség mindent visz című cikkből) Most meg elvették tőlünk a lakástakarékpénztárral kapcsolatos lehetőséget is, miközben az oligarchák egyre gazdagodnak!