Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27176281

2020. június 01.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Tünde napja van.
Holnap Anita, Kármen napja lesz.

Simonka György úgy tárgyal a miniszterelnökkel, mintha mi sem történt volna

A költségvetési csalással vádolt Simonka György Orbánnal egyeztetett a Karmelita kolostorban – írja a 24.hu.

Simonka György és Orbán Viktor. Fotó: Simonka György idővonala/24.hu

Budapesten a Karmelita kolostorban Orbán Viktor miniszterelnök úrral áttekintettük térségünk elmúlt 10 évét és egyeztettük az előttünk álló feladatokat – írja Simonka György Facebook oldalán, ahova képeket is feltöltött a találkozóról.

A miniszterelnök és a költségvetési csalással megvádolt Simonka értékelték „a 2010 óta Dél-Békésben elindult versenyképességi fordulatot”. A bejegyzés szerint egyetértettek abban is, hogy az irány jó, körzetüket a jövőben is „fejlődő pályán tarthatják a megkezdett munka folytatásával”.

Simonka György nemrég még nem a Karmelita kolostorban, hanem a vádlottak padján, előkészítő tárgyalásán ült. Január közepén ugyanis megkezdődött a Fővárosi Törvényszéken a Fidesz Békés megyei országgyűlési képviselőjének pere. Simonkát bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással vádolja az ügyészség.

A parlament Simonka mentelmi jogát felfüggesztette, ettől függetlenül bejár szavazni (máskor nem igazán szokott megjelenni a munkahelyén, csak ha szavazni kell), és valószínűleg ugyanúgy nyeri a pályázatokat, mintha mi sem történt volna.

Békés megye 4. számú (Orosháza) választókerületében időközi választást kellene tartani, ha Simonkát elítélnék. Ezt azonban a Fidesz valószínűleg nem vállalja be, a 2022-es választásig elhúzzák az időt. És még az is lehet, hogy ismét őt indítja a Fidesz, az meg már csak hab lenne a tortára, ha a választókerület megint megválasztaná! Mint tudjuk, nincs az a rakott szekér, amelyre néhány villával még ne férne. Rakja tehát a kormány továbbra Simonka rakott szekerére az adónkat is, az uniós pénzünket is.

Az vajon miért törvényszerű kis hazánkban, hogy mentelmi jogától megfosztott országgyűlési képviselő továbbra is úgy éli a mindennapokat, mintha mi sem történt volna! Nincs itt semmi látnivaló, a kétharmad meg amúgy is mindent visz!

Békéscsaba, 2020. március 11.

Anton

Emlékeztető: „Olyan sakktáblához lehetne hasonlítani a jelenlegi magyar politikai viszonyokat, ahol van egy vezér, és körülötte csupa paraszt, s még azt is a vezér határozza meg, hogy melyik paraszt léphet föl egyáltalán a táblára, időnként még az ellenzéki oldalon is. És még ezért a szánalmas, bár jól fizető szerepért is hosszú sorok kígyóznak a páholya előtt, beleértve a történelmi egyház sok képviselőjét is.” (Részlet a Mi lesz itt, ha mindenki számára világossá válik, hogy a rendszer velejéig romlott és menthetetlen? című cikkből).

Emlékeztető: „A kommunizmus megbukott minden értelemben, de a kommunistáktól nehéz lesz megszabadulni, mert senki sem olyan veszedelmes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem a meztelen életét és a zsákmányt.” (Márai Sándor) A kommunizmus szót be kell helyettesíteni a Fidesz szóval, és máris a jelen helyzetünknél tartunk!