Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 26323462

2020. április 05.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Ma Vince napja van.
Holnap Vilmos, Bíborka napja lesz.

Simonka György: Áldozat vagyok és nem bűnös

Simonka György orosházi jelölt a Fidesz-KDNP Békés megyei országgyűlési képviselőjelöltjeit bemutató sajtótájékoztatón, Békéscsabán 2014. március 4-én

(Fotó: MTI/Rosta Tibor)

„Az Országgyűlés egyhangú döntéssel felfüggesztette Simonka György (Fidesz) országgyűlési képviselő mentelmi jogát hétfőn. A kormánypárti politikus mentelmi jogának felfüggesztését Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezte a Központi Nyomozó Főügyészség nyomozása miatt, a képviselőt ugyanis csak akkor tudják kihallgatni gyanúsítottként, ha nem védi a mentelmi jog.” (2018. októberi hír).

A mentelmi jog felfüggesztése ellenére a parlamenti jövedelem jár neki, és részt is vett a parlamenti szavazásokon. Állítólag pályázatokat is nyer. Mivel nem került előzetesbe, volt bőven ideje ügyvédek hadseregével felkészülni az áldozat szerepére…

Simonka György a Békés megyei 4. számú választókerület Fideszes egyéni országgyűlési képviselője. Évekkel korábban egy kis zsákfalu, a 300 körüli lakosú Pusztaottlaka polgármestere volt. Elég sok pályázati pénz került a kicsi faluba, és az önhikis (önhibáján kívül hátrányos helyzetű) települési támogatásból is jócskán kapott. A Miért? kérdésre Tállai András azt válaszolta, hogy az óvoda és az iskola fenntartására. Arról honnan is tudhatott volna Tállai, hogy a kis faluban hosszú évek óta nincs se óvoda, se iskola! Pénzt viszont többet kapott, mint például a szintén Békés megyei kisváros, Battonya.

„Hosszú bujkálás után – mivel az idézés miatt nem is igazán tehetett mást – nyilvánosság elé állt Simonka György fideszes országgyűlési képviselő kedd reggel a Fővárosi Törvényszéken a per kezdete előtt. Továbbra is ártatlanságát bizonygatta, és azt mondta, reméli, hogy egy teljesen új vádirattal áll elő az ügyészség, mert a nyomozati iratokból szerinte egyáltalán nem következik az a vádirat, amit ő is megkapott, s amit az ügyészség beadott a bíróságra. A sajtótájékoztató során egy adott pillanatban már nem is arról beszélt, hogy ártatlan, hanem egyenesen az „áldozat” szót használta. A Magyar Narancs összeállítása a Simonka-történetről elérhető ITT !

A magyarhang.org cikke a témában ITT !

Békéscsaba, 2020. január 15.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „Magyarországon zéró tolerancia van, így ha korrupció gyanúja merül fel, és bizonyítékok kerülnek elő, akkor a magyar hatóságoknak kötelességük lépni az ügyben. (Orbán Viktor miniszterelnök 2014 októberében Brüsszelben).