Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 22110616

2019. június 20.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Ma Rafael napja van.
Holnap Alajos napja lesz.

Simonka Györgyöt a mentelmi joga miatt nem tudják meggyanúsítani…

…ezért aztán az üzlettársait gyanúsítják meg.

Egymás után gyanúsítják meg Simonka György üzlettársait – értesült a 24.hu   A fideszes parlamenti képviselő tulajdonában álló, mára felszámolás alá került cégnél folyik eljárás, mert a gyanú szerint csaknem 1 milliárd forintos kárt okoztak a magyar és EU-s költségvetésnek. Az ügyben már 15 személyt hallgattak ki gyanúsítottként különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmény miatt.

A cégtulajdonosok közül korábban ketten is előzetes letartóztatásban voltak, ők mindketten a kormánypárti képviselő üzlettársai.

Az eljárás Simonka Györgyöt is érinti, ám őt nem gyanúsíthatják meg, mert védi a mentelmi joga.

Forrás: hirtv.hu

sokkaljobb-kommentár: Nem igazán jellemző Simonkára, hogy bejárna a munkahelyére, vagyis a parlamentbe. Általában akkor megy be, amikor szavazni kell. Amúgy ő a Fidesz Békés megyei elnöke is, valószínűleg azért, mert nincs nála alkalmasabb. A parlamentben, amikor esetleg tiszteletét tette, akkor Mengyi Roland mellett foglalt helyet.

„Simonka neve a Mengyi Rolandot érintő korrupciós ügyben bukkant fel. Az LMP-s Hadházy Ákos az állítja, hogy Dél-Békésben ugyanaz a pályázatíró cég, a Public Sector Kft. bonyolította több nagy projekt előkészítését és pályáztatását, mint amelyik Mengyi pályázataival kapcsolatban. Az egyik, 1,8 milliárdos programot az a Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Alapítvány nyerte el, amelyben Simonka rokonai, munkatársai bukkannak fel. A képviselő neve akkor került elő legutóbb a sajtóban, amikor kiderült, hogy saját unokahúgától bérli otthonát havi 60 ezer forintért. A telket a két házzal akkor adta el, amikor várható volt, hogy végrehajtás áldozata lesz az ingatlan.” (Részlet a Voldemort, Simonka és Farkas Flórián mindent bevallottak című cikkből)

Mengyi Roland kegyvesztett lett, már nem országgyűlési képviselő, de Simonka György és Farkas Flórián hihetetlenül fontos emberei a Fidesznek. Vajon miért? Meddig lehet a mentelmi jog mögé bújva bármit elkövetni?

2017 márciusában már megkezdődött az eljárás Mengyi Roland ellen, a parlament kiadta a mentelmi jogát. Hogy mi történt azóta, arról nem találtunk információt…  

Nyolc év letöltendőt kaptak korrupt politikusok – nem nálunk, hanem Romániában!

Békéscsaba, 2018. június 22.

F. I. – K. M.

Emlékeztető 1.: „A rekordsebességgel benyújtott és elfogadott, a NAV átalakításáról szóló törvényjavaslatba belecsempészett passzus enyhít az eddigi tiltáson. Az új szabály szerint csak az adott vezetővel egy háztartásban élő hozzátartozókra vonatkozik a korlátozás, és a lehetőség november 1-jétől visszamenőleg érvényes. A törvényjavaslatot Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter nyújtotta be, az Országgyűlés 119 igen szavazat és 69 nem szavazattal engedte át, a fideszes és KDNP-s képviselők mellett DK-sok és Fodor Gábor liberális képviselő is igennel szavazott. Fodor Gábor később azt nyilatkozta, hogy véletlenül nyomott igent. Hiába nincs meg a kétharmad, a Fidesz tovább nyomul, mint kés a vajba. Félő, hogy még a maradék maradéka is odalesz, mire elérkezünk a 2018-as választásokig. Már ha addig a migránsválsággal el nem rendezik a héják a sorsunkat! Vagy az is lehet, hogy addigra már nem köztársaság leszünk, hanem családi vállalkozás?” (Részlet az Állami tisztségviselők rokonai és a közbeszerzés című írásból) 

Emlékeztető 2.: „Nem igazán voltak biztosak a kétharmados győzelemben, ezért előre kiosztották az uniós pénzeket, gyorsított eljárásokban. Azok a minisztériumi alkalmazottak, akik ezen dolgoztak, hatalmas jutalmakat kaptak. A legtöbb jutalmat Varga Mihály nemzetgazdasági minisztériumában fizették ki, volt olyan dolgozó, aki 18 millió forintot kapott. Amennyiben nem jön be annyi pénz az unióból, amennyit kiosztottak, akkor bizony a magyar adófizetőket fogja terheli a következmény. Mint a Letelepedési kötvényeknél… Ott is van eddig 18 milliárd forint körüli kár, és 150 milliárd körüli hasznot termeltek a kötvények a Rogán-féle haveri ökörkörnek!” (Részlet az EU-s következményei lesznek a kormányzati pénzszórásnak című cikkből)