Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 22110881

2019. június 20.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Ma Rafael napja van.
Holnap Alajos napja lesz.

Simonka elszólta magát

Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Hadházy Ákos a fideszes Simonka György ellen, egyúttal az LMP-ből kilépett független képviselő az OLAF-hoz fordul a Simonkához köthető cégek ügyében. Hadházy Ákos sajtótájékoztatóján azt mondta: a fideszes országgyűlési képviselő a kardoskúti képviselőtestület ülésén elszólta magát, amikor sajátjaként hivatkozott a családtagjai tulajdonában álló, jelentős profitot termelő cégekre.

Ezek a vállalkozások, alapítványok, non-profit kft-k, szövetkezetek, ahol mind-mind Simonka György rokonai vagy közeli rokonai vagy üzlettársai a főszereplők, ezek sorban nyerik a százmilliós nagyságrendű európai uniós pénzeket, majd megbízzák, nagyon sokszor megbízzák ugyanúgy Simonka György családjához köthető cégeket, amiről most tulajdonképpen bevallotta, hogy ezek a saját cégei – jelentette ki Hadházy.

Forrás: hirtv.hu

sokkaljobb-kommentár: Simonka György korábban Pusztaottlaka polgármestere volt. A kis, 350 lelkes falu nyerte általában a legtöbb pénzt az önhikis (önhibáján kívül hátrányos helyzetű) támogatásokból. Többet nyert például, mint Battonya, úgy, hogy hosszú évek óta se óvoda, se iskola nincs. Most 70 millió forintért valami termelői piacot alakíthat ki a falu. A beruházás megtérülésére nincs esély. A kis falu akár önellátó is lehet. Pusztaottlaka ráadásul zsákfalu, és úgy dől oda az uniós pénz is, mintha valami város lenne! Amennyiben az uniós ügyészséghez csatlakozna Magyarország, az ilyen ügyeket nem lehetne megúszni, az unió visszakövetelné a pénzt. A kár ebben az esetben is magyar adófizetőket és nem az elkövetőt terhelné.  

Egy Medgyesegyházára tervezett műhely Békéscsabán építtetett fel Simonka. Évek óta üresen áll, eszi az idő vasfoga. Mivel mentelmi jog mögé tud bújni, ezért következménye az ő esetében (akárcsak Farkas Flórián esetében) semminek nincs következménye. A parlamentbe, amikor időnként megjelent, padszomszédja volt Voldemort (Mengyi Roland), aki kegyvesztett lett. Simonka Györgyöt valami vagy valaki miatt ilyen veszély nem fenyegeti. Nemcsak az orosházi választókerület egyéni országgyűlési képviselője, hanem a Fidesz megyei elnöke is. Valószínűleg azért, mert nincs nála alkalmasabb a Fideszbe az egész megyébe.

Békéscsaba, 2018. július 11.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Ha majd kivágtad az utolsó fát, megmérgezted az utolsó folyót, és kifogtad az utolsó halat, rádöbbensz, hogy a pénz nem ehető!” (Indián közmondás)