Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 26227105

2020. március 30.
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ma Zalán napja van.
Holnap Árpád napja lesz.

Sepsiszentgyörgyön őszre készül el a stadion

Romániában (Erdélyben) és Ausztria kivételével minden szomszédos országban magyar adóforintból épülnek meg a sportlétesítmények. Ha veszteségesek lesznek, az is a mi bajunk lesz?

„A közel 40 millió lej (ma a lej árfolyama 70 forint) értékű sport ingatlan fejlesztést magyarországi forrásokból fedezi a sepsiszentgyörgyi fociklub. Tervek szerint elsőként, még idén nyáron a három edzőpálya – két műfüves és egy természetes gyepes – készül el. Az új sepsiszentgyörgyi stadiont a 21. századi elvárásoknak megfelelően tervezik, így lesz fedett nézőtér, gyepfűtés, esti világítás, öltözők, vendéglátó helyiségek és parkoló. (a Maszol.ro portálról, 2018. június)

A stadion csak most őszre fog elkészülni. Hogy mennyi magyar játékos és magyar néző lesz majd benne, az persze a jövő zenéje. A határon túl is sajnos egyre fogy a magyar. A vajdasági több milliárdos topolyai sportlétesítményben az avatóünnepségen az edzések is szerbül zajlottak, pedig jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök is. Eszéken is hatalmas milliárdokért hoztak létre sportlétesítményeket, ahol magyar akkor fordul már szinte csak elő, ha valaki például Pécsről átrándul.

Normális körülmények között egy ország akkor kezd el támogatni más országokat, ha a hazájában minden rendben van. A magyar egészségügy helyzetét úgy rendezte le a kormány, hogy a járulékokat már adóként szedik be. És lesz abból is szabad felhasználású pénzeszköz, mint a jegybank nyereségéből a hat jegybanki alapítványon keresztül, vagy a társasági adó egy részének vagy már nagy részének a tao-kasszába történő átpakolásával. Iszonyatos milliárdokat tettek szabad prédává ez által. A fél világot támogatják már az adónkból, miközben egyre több magyar honfitársunk elszegényedik… Az oktatásra és a szociális ágazatra is jócskán ráférne a támogatás, csak úgy néz ki, hogy itthonra már nem igazán jut.

A jegybank összes kiadása a magyar adófizetőket terheli, a tetemes (a forint gyengítése okán már 400 milliárd forint körül alakulhat!) nyereséget viszont kiviszi hat jegybanki alapítványba, ahol elképesztő pazarlás folyik, és haveri kifizetőhelyekként is működnek. 

Békéscsaba, 2020. március 11.

F. I.

Emlékeztető: „A társasági adó egy része, vagy már nagy része nem kerül be a központi költségvetésbe, átterelik a tao-kasszába, ahol elképesztő költekezés zajlik. Az a kasszakulcs Csányi Sándor OTP-vezér és MLSZ-vezér kezében van. Mészáros Lőrinc és Csányi Sándor már nem unatkoznak a hazai száz leggazdagabb magyar listáján, a világ leggazdagabbjainak listáját erősítik. Ők ketten lehetnek azok is, akik évente több milliárd forint földalapú támogatást kapnak az unióból. A pénz forintosítását a jegybank végzi óriási nyereséggel, így hát azon Matolcsy György hat jegybanki alapítványa is nagyot kaszál.” (Részlet a Jócskán termeli a veszteséget Mészáros Lőrinc izócukorgyára című cikkből)

Emlékeztető: „A jegybank összes kiadása a magyar adófizetőket terheli, a nyereség meg a hat jegybanki alapítványt?! Ez is a világon egyedül álló gyakorlat. A jegybank állam lett az államban! És az is egyedülálló gyakorlat, hogy egy ország kormánya a multik és a gazdagok kormánya legyen! A hat jegybanki alapítványt pedig el kell számoltatni, és fel kell számolni! A jegybanki nyereségnek a KÖLTSÉGVETÉSBEN van a helye, és nem szinte magánalapítványokban! Volt az egyik jegybanki alapítványnál egy bank, a szép nevű Növekedési Hitelbank, amelyet Matolcsy György egyik unokatestvére működtetett. Százmillió feletti hiteleket vettek ott fel a rokonok, majd bedőlt a bank. Felszámolták és a betétbiztosítási alap lerendezte az adósságot.” (Részlet a Meglódult az infláció a gyenge forint miatt című cikkből)