Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 23106745

2019. augusztus 23.
H K SZ CS P SZ V
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Ma Bence napja van.
Holnap Bertalan napja lesz.

Semmi nem annyiért épül meg, amennyiért tervezték

Jelentősek a felárak. Semmi meglepetés nincs abban, hogy a Kiss-Rigó László megyés püspök által vezetett Szeged-Csanád egyházmegye beruházásában végrehajtott szegedi stadion építése is jócskán drágább lesz a tervezettnél. Focicsapat még nincs, de kápolna már lesz.

Az eredeti szerződés szerint nettó 9,3 milliárdért építette volna a szegedi stadiont Orbán Viktor jó barátjának, Garancsi Istvánnak a cége, a Market Zrt. Azóta kétszer módosították a megállapodást, a létesítmény ára immár nettó 12,7 milliárd forint lesz. Garancsi volt az, akinek a cége hatalmasat kaszált a vizes vébén. Ott aztán a tervezett költségek úgy elszálltak, mint a sóhaj.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye 2017-ben kötötte meg a szerződést a 8000 férőhelyes stadion építésére a Market Zrt.-vel. Abban nettó 9,3 milliárd forintért vállalta a cég a munkát. Ezt a szerződést azonban már két alkalommal is módosították, először 2018. szeptemberében, majd idén január 10-én. A változtatásoknak köszönhetően a végső ár először nettó 11,9 milliárd és végül már nettó 12,7 milliárd forint lett. Nagyon valószínű, hogy jön még ehhez néhány százmillió, vagy esetleg milliárd. Ellenőrzés az nincs, lehet jócskán felárazni, a magyar adófizetők egyelőre még állják a tetemes számlákat. Garancsi nagyot kaszálhatott a Sorsok Háza beruházásán is. Elég sok jól jövedelmező megbízást kap ő is, nemcsak Mészáros Lőrinc.

Az ország lassan egy hatalmas betonteknő lesz, és a nevünket is Stadionok országára kell majd változtatni. De épülnek már az adónkból körbe Ausztria kivételével mindenütt a stadionok, sportlétesítmények. A fenntartásukat is valószínűleg rátolják majd az adófizetőkre, mert az eddig átadott stadionok mind veszteségesek.

Szegednek egy nagyon gyatra focicsapata van, de majd lesz egyszer az is. Pécs hasonló helyzetben van, ott is lesznek milliárdos beruházások, csak még csapatot kell majd verbuválni.

Érdekesség, hogy a Püspök úr a Lakiteleki Népfőiskola giga beruházásához a nevét adja. Ott is sikerül elkölteni összességében nagyon sok milliárdot a prérin megvalósuló létesítményekre. Erről bővebben ITT !

Békéscsaba, 2019. február 8.

Alapinformáció: szeged.ma

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „A Fidesz politikájának egyik legkártékonyabb „vívmánya”, hogy megtanította mindenkinek: ha lojális, akkor joga van teljesítmény nélkül érvényesülni. Nagy lesz a morális ára ennek a nyolc vagy még ki tudja, hány évnek.” (Részlet a Kéri László: Orbán Viktor egy hepciáskodó hős, a legrosszabb Fidesz-korszak csak most jöhet című cikkből)

Emlékeztető: „Senki sem olyan reménytelenül rabszolga, mint aki tévesen szabadnak hiszi magát.” (Johann Wolfgang von Goethe)