Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27179735

2020. június 01.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Tünde napja van.
Holnap Anita, Kármen napja lesz.

Segítség Fideszes önkormányzatoknak és a sportnak

A magyar kormány egyik áprilisi döntésével 1,2 milliárdos támogatást ítélt meg öt településnek is a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében. A legnagyobb összeget, 438 millió forintot  ebből Kisvárda kapta kötelező feladatainak ellátására, de 371 millióval turbózták meg a szikszói iparterület fejlesztését és 291 milliós mentőövet kapott Ács városa, hogy rendezni tudja tartozásait. Kapott pénzt Pócspetri, Tarhos és Szikszó is.

Ács polgármestere ugyanis a fideszes Szentirmai István, Kisvárdát a szintén kormánypárti Leleszi Tibor irányítja, hátszele Seszták Miklós bukott miniszter, aki valami kormánymegbízott is. Tarhos vezetője az ugyan független, de Fidesz által támogatott Kürti Sándor, aki 2014-ben még kormánypárti színekben nyert városában. Pócspetri polgármestere, Tamás György szintén független, a Népszava szerint a legutóbbi fellelhető hír szerint Semjén Zsolt társaságában avatott emlékművet.

Az ellenzéki vezetésű települések ebből is kimaradtak. Az se számít, hogy azoknak a településeknek a lakói adójából is támogatják ezeket. Megmutatja a Fidesz megint, hogy csak az részesül mindenből, aki megtanult helyesen, vagyis a Fideszre szavazni. Hogyan lehetne ennek véget vetni? Az igazság egyszer csak utat tör magának ebbe a megátalkodott teljhatalmi világban is…

Ha már osztogatnak, a sport megint nem maradhat ki. A Népstadion alkalmas volt atlétikai versenyek rendezésére, de a Puskás Arénát 200 milliárdért nem tették alkalmassá. Lehet, hogy azért, hogy újabb 200 milliárdért lehessen atlétikai stadiont is építeni?

A sportnak juttatott újabb milliárdokról ITT !

 A társasági adó egy részét, vagy már nagy részét nem a költségvetésbe fizetik be az érintett cégek, hanem az úgynevezett tao-kasszába kell nekik utalni. Kilenc év alatt 790 milliárd adóforintunk került át ebbe a tao-kasszába. És úgy látszik, hogy ez nem elég, még további milliárdjainkhoz juttatja hozzá őket a kormány.

A járulékokat már adóként szedik be, és abból is szabad felhasználású pénz lesz. A tao-kasszán kívül a másik nagy pénzszivattyú a jegybanknál működik, hiszen összes kiadása a magyar adófizetőket terheli, a nyereséget viszont kiviszi hat alapítványba, amelyek szinte magánalapítványokként működnek, elképesztő költekezési szokásokkal…

Mi lesz veled Magyarország?

Békéscsaba, 2020. május 15.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „A jegybank tavalyi (2019) nyereségéről: A monetáris politikai fordulatnak köszönhetően 2013 óta nyereségesen működő Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2019-ben kiemelkedő, 254,7 milliárd forint nyereséget ért el. (Forrás: MNB, 2020. április 2.) A jegybank összes kiadása (a több mint ezer magas jövedelmű alkalmazott jövedelme és jutalmai, épületek, üdülők, gépkocsik, számítógépes hálózatok fenntartása, stb.) a magyar adófizetőket terheli. A nyereséget viszont kiviszi hat jegybanki alapítványba, ahol aztán elképesztő költekezések zajlanak, és haveri kifizetőhelyekként is működnek.” (Részlet A jegybanknak hatalmas nyeresége lehet az uniós pénzeink forintosításán (is)!