Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 23804871

2019. október 12.
H K SZ CS P SZ V
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Ma Miksa napja van.
Holnap Kálmán napja lesz.

Se a nyugdíjasok, se a munkanélküliek nem számítanak a Fidesznek

(Fotó: oroscafe.hu)

Az előző héten ülésezett a Békés Megyei Közgyűlés, ahol sok egyéb más téma mellett a nyugdíjasok, és a nemrég elbocsátott több száz új munkanélküli helyzete is szóba került. A fideszes képviselőket nem hatotta meg egyik réteg sem.

Politikai akciónak minősítették a nyugdíjasok kérését, és szerintük nem is olyan tragikus, ha kirúgnak 800 embert.

Pluhár László szocialista képviselő az ülés előtt kiosztott egy előterjesztés-tervezetet, amely szerint a közgyűlésnek meg kellett volna tárgyalnia a megyei nyugdíjas parlament elnökének kérése alapján a megyében élő nyugdíjasok helyzetét. Pluhár hiába érvelt a kezdeményezés mellett, és hiába állt ki a nyugdíjasok mellett a teljes ellenzék, a közgyűlés fideszes elnöke a nyugdíjasok helyzetének megtárgyalását „pártpolitikai akciónak” (!) minősítette.

Mint kiderült, a nyugdíjas parlament vezetője levélben kereste meg a közgyűlés elnökét, hogy szívesen tájékoztatná tudományos igényű munkájukról a közgyűlést, de Zalai Mihály fideszes elnök elutasította a kérést. Samu Tamás Gergő, a Jobbik megyei frakcióvezetője Facebook-oldala szerint a fideszeseknek azt mondta, hogy „megijedtek egy nyugdíjas bácsitól”.

A közgyűlésen említésre került még a szarvasi Vasipari és a mezőkovácsházi Pannon Lúd több száz fős leépítése is. A Keleten.hu információ szerint  Zalai Mihály, a közgyűlés fideszes elnöke (egyébként a Simonka-ügyben is felmerült a neve) szerint „nem olyan tragikus a helyzet”,  ha még Kisújszállásról is jönnek a megyébe munkavállalók.

Az előző hetekben a két Békés megyei cég összesen 800 munkavállalótól vált meg. Az ügy érdekessége, hogy a Pannon Lúd új üzemét nemrég maga Orbán Viktor avatta fel, míg Szarvason éppen a választás előtt avatták fel a Vasipari új üzemét fideszes politikusok, köztük Babák Mihály fideszes polgármester és Dankó Béla fideszes parlamenti képviselő.

Forrás: alfahir.hu

Szarvasi helyzetkép a magyarhang.org-ról ITT !

Emlékeztető: „Mint azt portálunk megírta, Zalai Mihály, akinek igazából függetlennek kellene lennie, közleményében nemhogy elhatárolódott volna a bűnszervezetben elkövetett csalás vádjával vádolt Simonka Györgytől, inkább elkezdte azt az ellenzéket pocskondiázni, aki igazából ki szeretné deríteni, hogy Simonka György Fideszes képviselő bűnöző, avagy ártatlan.” (Részlet a Békés megyei Jobbikosok: Zalai Mihály nem Békés megye, nem az itt élők, hanem kizárólagosan Simonka György érdekeit képviseli! című cikkből)