Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 21681735

2019. május 23.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Ma Dezső napja van.
Holnap Eszter napja lesz.

Románia jogállam?

Épp ma törölték fel az erdélyi reformátusokkal a padlót Bukarestben, de a Fidesz szerint Románia jogállam.

Friss, ropogós mai hír, hogy a román a román legfelsőbb bíróság jogerősen elutasította a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium államosított épületeinek a visszaszolgáltatását. A Fidesz szerint azonban Románia tökéletes jogállam. 

A tanintézetet 1948-ban a kommunista kormányzat államosította. 2002-ben kapták vissza az épületeket, ám hamar kiderült, hogy a magyarellenes sovinizmus e tekintetben is rendszereken átívelő biztos pont Romániában. A korrupcióellenes ügyészség, a DNA (amelyet, egyébként kifejezetten hasznos és előremutató tevékenysége mellett éppen ehhez hasonló akciói miatt bírálnak jogosan) büntetőpert indított a visszaszolgáltatási kérelmet elbíráló bizottság tagjai ellen, akiket 2014 novemberében jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek, az ingatlanokat pedig újraállamosították.

Az alafahir.hu cikke további elérhetőségekkel elérhető ITT

A cikkben szereplő fotón Orbán Viktor a magyar adóforintokból kiépített tusnádfürdői kempingben szónokol Orbán Viktor a szokásos évenkénti tusványosi fesztiválon. Öt napig élvezik a hasznát, de a többi 360 napon ki a kedvezményezett? Vagyis hová kerül a bevétel, mert a kiadás egyértelműen mindig a magyar adófizetőket terheli!?

Mit is mondott a miniszterelnök a 3000 résztvevőnek? „Ne felejtsék el, hogy a Fideszre kell szavazni, mert ha nem, elzáródnak a pénzcsapok.” Nem felejtették el, és igencsak megnyíltak irányukban is a pénzcsapok. A magyar adófizetők meg egyre nehezebb helyzetbe kerülnek. Az erdélyi gazdaságfejlesztésre a jövő évi költségvetésben szánt 15 milliárdos keretet 50 milliárd forintra emelték. Ugyanennyi a magyarországi kórházak adósságállománya, aminek rendezéséről viszont nem igazán szólnak a hírek…

Idén lesz százesztendős az a bizonyos gyulafehérvári nagygyűlés, ahol az oláhok kimondták Erdély elszakítását, amire aztán Trianonban ráerősítettek a szabadkőművesek. Az évforduló alkalmából nagyon sok magyargyalázás fog történni, amelyek miatt a magyar kormány nem igazán szokott felszólalni.

Románia uniós csatlakozása elé lehetett volna akadályokat görgetni, ki lehetett volna állni az erdélyi magyarságért, de ezt se tette meg a Fidesz. Akadálytalanul vonultak be a szlovákok is, a románok is az unióba. Ahol tenni lehetne, érdeket lehetne érvényesíteni, ott kukák maradnak. A szerbek uniós csatlakozását is támogatják… Pedig hát nemrégiben a csetnikek már Szabadkán masíroztak, ünnepelve a trianoni sikerüket.

Macedóniával kapcsolatban is kimondta Orbán Viktor és kormánya, hogy jogállam. Ez a jogállam korrupció miatt elítélte a volt miniszterelnököt, akit hozzánk menekülve, illetve menekítve befogadott a kormány. Nincs itt valami ellentmondás? Lehet, hogy erre majd az unióban majd rákérdeznek.

Békéscsaba, 2018. november 23.

Összeállította: F. I.  

Emlékeztető: „Nem leszünk gyarmat! A magyarok nem fognak idegenek diktátumai szerint élni, nem fogják feladni a függetlenségüket, szabadságukat, alkotmányukat! Szabad-e az a magyar, akit víz alá nyom az adóssága? Szabad-e az a magyar, akinek éhes a gyermeke? Sohasem voltunk még olyan közel a szabadsághoz, mint most. Hosszú évtizedek óta nem voltunk olyan erősek, mint most. Elegen vagyunk a szabad magyar élet kivívásához. Nem fogjuk adósrabszolgaként leélni az életünket. Nincs szükségünk szamárvezetőre az alkotmányunk írásához. Nem kérünk az idegenek kezünket irányítani akaró kéretlen segítségéből sem.” (Részlet Orbán Viktor miniszterelnök 2012. március 15-ei beszédéből) Az Európai Unióhoz történt csatlakozással és a Lisszaboni szerződés megszavazásával nemzeti dolgaink egy részéről ő is lemondott!

Emlékeztető: „Úgy látom a történelmi helyzetet, hogy véget ért a száz év magyar magány korszaka. Újra erősek vagyunk, elszántak vagyunk, bátrak vagyunk, van erőnk, van pénzünk, vannak erőforrásaink, és az elmúlt években bebizonyítottuk a szomszédjainknak, hogy aki a magyarokkal együttműködik, az jól jár.” (Részlet Orbán Viktor tusnádfürdői beszédéből) Akik mindig rosszul járnak, azok a magyar adófizetők, és esetleg nálunk sokkal jobban jár Románia?