Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25675118

2020. február 21.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Eleonóra napja van.
Holnap Gerzson napja lesz.

Rokkantsági ellátás: a kormány nem tartja kötelező érvényűnek az Alkotmánybíróság döntését

Fotó: Unsplash/rawpixel/magyarhang.org

Hiába állapította meg az Alkotmánybíróság (AB) tavaly novemberben, hogy a kormány 2012-ben jogellenesen vette el a rokkantnyugdíjasok juttatásainak jelentős részét, a kabinet még semmit nem tett az érintettek érdekében, annak ellenére sem, hogy az AB idén március 31-ig adott határidőt a helyzet rendezésére – számolt be  róla a Népszava.

A lap emlékeztet: az új szabályozással megszűnt az addig ismert rokkantsági nyugdíj, helyette a rokkantsági ellátást vezeték be, ahhoz viszont, hogy ezt megkaphassák az érintettek, egy újabb felülvizsgálaton kellett átesniük. Azok, akiknél „állapotjavulás” történt, kevesebb pénzt kaptak az új rendszerben – csakhogy az állapotjavulás pontos fogalmát a vonatkozó kormányrendelet nem határozta meg, arról bürokratikus módon döntöttek, nem vették figyelembe az egyéni élethelyzeteket sem.

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőséggel ITT !

Forrás: magyarhang.org

sokkaljobb-megjegyzés: Az vajon hány milliárd forintba kerül, hogy egyre több ukrajnai nyugdíjról lemondó nyugdíjas jön át magyar nyugdíjért? Nem kell hozzá kettős állampolgárság, vagy magyar nyelvtudás, csak egy csalfa magyarországi állandó lakcím, ami  akár a települések ravatalazója is lehet, és máris megy kifelé akár 300 ezer forint nyugdíj is egy-egy igénylőnek úgy, hogy itt soha se adót, se járulékot nem fizettek! A hazai rokkantak számára miért nincs megoldás, illetve miért vette el a lehetőségüket a kétharmados többség?  Hogy mi teszi lehetővé az egyre gyarapodó létszámú ukrán nyugdíjasnak a lehetőséget, arról egy 2012 évi összeállítás ITT !

Az uniós választásra is szervezetten lettek áthozva szavazni. Harminc magyar készenléti rendőr állt szolgálatukra. Úgy, hogy Ukrajna nem is uniós tagállam. Az őszi önkormányzati választásra is át lesznek hozva, és el is döntik jó néhány szabolcsi településen az önkormányzatok összetételét úgy, hogy a következményeit az amúgy is szegény szabolcsiak fogják viselni. Ráadásul Ukrajna és Románia a folyókon óriási mennyiségű műanyag szemetet zúdit Magyarországra. Horvátországból és Szlovéniából idehordják kamionok sokaságával az ürüléket.

Egyébként a minimálbérek adómentességének is a fülkeforradalmi győzelem (2010) után vetettek véget, és ők nem találnak elfogadható megoldást a kilakoltatások ellen! Zajlik a kisemberek ellehetetlenítése!

Békéscsaba, 2019. augusztus 6.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Az Alkotmánybíróság döntései mindenkire kötelezőek. Nincs kibúvó, kiskapu, ez a magyar demokrácia vastörvénye.” (Orbán Viktor 2007. június 29-én) Akkor még tudta!