Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25781591

2020. február 28.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Elemér napja van.
Holnap napja lesz.

Rendőri lefoglalások Simonka Györgynél

A korrupcióval vádolt fideszes Simonka György és családja minden vagyonát zár alá vették a hatóságok. Pénzt inkább csak az unokahúgánál találtak.

Hosszú listát készített a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala arról, hogy mi mindent foglaltak le Simonka György fideszes országgyűlési képviselőnél és családjánál – tudta meg a 24.hu. A bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt vád alá helyezett kormánypárti politikusra az ügyészség nyolc és fél év fegyházbüntetést és 850 millió forintos vagyonelkobzást kért. Ezt az összeget azonban biztosan nem fedezi a birtokunkba került listán felsorolt vagyon értéke.

Hogy mit foglaltak le a Fidesz Békés megyei parlamenti képviselőjénél, azért is izgalmas, mert a politikus legutóbbi vagyonnyilatkozata meglehetősen szerény. Simonkának alig van valami a tulajdonában, viszont tetemes, 85 millió forintos tartozása van, készfizető kezesség miatt.

A folytatás, illetve a teljes cikk fotókkal, sok más elérhetőséggel ITT !

sokkaljobb-kommentár: Simonka a parlamenti mentelmi jogának felfüggesztése óta is szavaz a parlamentben, és valószínűleg nyeri tovább a pályázati pénzeket is. A Fidesznek már nem ő a Békés megyei elnöke. Orosházán és Békéscsabán is belenyúlhatott az ellenzéki összefogásba a nagy szavú ember.

A mentelmi jog felfüggesztése után is volt jócskán lehetősége összebeszélni, vagyont kimenteni, mert nem került előzetesbe. A parlamenti kétharmad miatt nem valószínű, hogy kikerül a parlamentből, mert a Fidesz nem biztos, hogy bevállalja az időközi országgyűlési képviselő választást Békés megye 4-es számú orosházi választókerületében. Amennyiben ez megtörténik, még mélyebbre süllyedünk az erkölcsi morálba. Csak nehogy az ő ügyét is 80 évre titkosítsa majd a Fidesz, mint az olajmaffia ügyeit 2000-ben.

Januárban megkezdődik Simonka ellen az eljárás. Lehet, hogy a 2022-es választásig elhúzzák vele az időt? Tudja valaki, hogy Kovács Béla ügyével kapcsolatban mi a helyzet? Hány évig is szórakoztak vele?

Békéscsaba, 2019. december 31.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „Az államra bízott közös nemzeti földvagyonunk – a villámgyors lebonyolításból következtethetően bizonyára hosszasan előkészített, majd 2015 nyarán, a „migrációs válság” árnyékában, hirtelen bejelentett – kiárusítását a kormányzat részéről sok valótlanságot és a közvéleményt félrevezető csúsztatást tartalmazó propagandakampány kísérte. Arra az egyszerű kérdésre azonban, hogy miért is kell a meghirdetett választási- majd kormányprogrammal szöges ellentétben az állami földeket dobra verni, arra észérvek, értelmes magyarázatok alig születtek. Ahhoz, hogy a tényleges érdekeket, szándékokat és folyamatokat, a lépés valóságos – az egész társadalmat érintő – hatásait megértsük, érdemes a „Földet a gazdáknak!” program 2015 novembere és 2016 júliusa között, három hullámban  lebonyolított, majd 2016 őszén törvénnyel lezárt árveréses földértékesítési eljárásának tényadatait elemezni.” (Részlet az Ángyán József újabb fideszes földmutyikat tárt föl című cikkből) Vajon a földmutyis árverésen megszerzett földek ára bekerült a költségvetésbe? Vajon mennyi földje van Simonka Györgynek? És kinek a nevén, például Mezőhegyesen?