Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 21257407

2019. április 26.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Ervin napja van.
Holnap Zita napja lesz.

Putyin a kercsi incidensről

Nyilvánvaló provokáció, ürügy a hadiállapot bevezetésére

Vlagyimir Putyin orosz elnök nyilvánvaló provokációnak és a hadiállapot bevezetéséhez szükséges ürügynek minősítette a vasárnapi Kercsi-szorosnál történteket, amikor az ukrán haditengerészet három hajója megsértette az orosz felségvizeket.

Az orosz államfő egy moszkvai befektetési fórum elmondta, hogy az incidens, amely során Oroszország lefoglalt három ukrán hajót és Ukrajna részleges hadiállapotot vezetett be Porosenko „mocskos játéka” volt, akinek el kellet nyomnia politikai ellenfeleit a márciusi elnökválasztás előtt. Putyin biztosított róla, hogy a feszültség fokozódásáért az ukrán fél a felelős, mivel az incidens az ukrán haditengerészet szándékos és tervezett provokációja volt.

Az elnök védelmébe vette az orosz határőröket is, akiknek végül sikerült feltartóztatni az ukrán hajórajt, amelyek megpróbáltak áthaladni a Kercsi-szoroson.„Kis incidens (történt) a Fekete-tengeren és hadiállapotot vezettek be. Ezt nyilvánvalóan az elnökválasztás küszöbén tették. Ez abszolút nyilvánvaló tény” – hangsúlyozta Putyin.Kifejezte reményét, hogy a G20-csoport hét végi argentínai csúcstalálkozóján módja lesz találkozni amerikai hivatali partnerével, Donald Trumpal, hogy tárgyaljon vele az Oroszországgal szembeni kereskedelmi korlátozásokról. Trump kedden kijelentette: az amerikai nemzetbiztonsági tanács kercsi incidensről elkészítendő jelentése fényében dönt arról, hogy találkozik-e Putyinnal.

Forrás és fotó: oroszhírek/Nemzeti Hírháló

Emlékeztető: „Általában hamis zászlós hadműveletet hajtanak végre. A hamis zászló alatti művelet (false-flag operation) azt jelenti, hogy valaki úgy hajt végre valamit, hogy közben bizonyítékokat gyárt és terít azért, hogy a felelősséget másra kenje. Ilyen kiemelkedő hadművelet volt az Irak ellen 2003-ban indított háború, valamint az Arab tavasz és az ukrajnai események.” (Részlet az Amerika háborúi által nekünk okozott károk című írásból)