Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27362688

2020. június 17.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Laura napja van.
Holnap Levente napja lesz.

Profi focistákkal bőven el vagyunk látva

Annyian vannak, és akkora a jövedelmük, ami lehagyja már azoknak a külföldi focistáknak a  jövedelmét, akik TUDNAK ÉS AKARNAK focizni!

Nálunk ugyanis a hatalmas, adókedvezménnyel is megspékelt jövedelem nincs TELJESÍTMÉNYHEZ kötve! Akkor is jár, ha nem megy akár hosszabb időn keresztül sem játék! Most nem a felcsúti luxusba mennek a botlábúak edzőtáborozni, hanem Törökországba! Telik az adónkból erre is, meg a hatalmas, adókedvezménnyel is megspékelt jövedelmeikre is.

„Idehaza 1068 profi focista játszik, míg például a világranglistát vezető, 11 milliós lélekszámú Belgiumban 798. A 80 milliós Németországban pedig csak 1066, vagyis egy főre vetítve tizedannyi, mint Magyarországon. Az egy főre eső profik arányában Magyarországot Horvátország, Románia és Svédország is megelőzi. A Híradónak nyilatkozó sportközgazdász szerint a gond az, hogy közpénzből fizetik a magyar játékosok bérének jelentős részét.” (Részlet A magyar profi focisták több futballnemzetet is megelőznek, annyian vannak című cikkből)

A társasági adó egy része, vagy már nagy része nem kerül be az államkasszába, hanem kiviszik a TAO-ba, amelynek pénzköltési szokásait igyekeznek titokban tartani, mondván, hogy nem közpénz! Mitől nem az? A jegybank összes kiadását a magyar adófizetők állják, a nyereséget meg elképesztő módon kiviszi Matolcsy György hat alapítványba, ahol szintén ellenőrizetlenül ömlik ki az a pénz, amelynek az államkasszában lenne a helye! Miközben a magyar egészségügy, az oktatás, a szociális ágazat szenved a pénzhiány miatt, aközben ilyen csatornákon kifolyik a pénzünk! Az államadósságunk már meghaladja a 30 ezermilliárd(!) forintot, de ezt sem veszi figyelembe a kormány, amikor az adónkat szétteríti a szélrózsa minden irányába, diktatúrákba, kommunista országokba, háborús övezetekbe egyaránt!

Az adónk jelentős része megy el stadionok, sportakadémiák építésére, immár nemcsak itthon, hanem a határ mentén Ausztria kivételével minden országban! Mivel az eddig átadott óriási nézőszámra méretezett hatalmas stadionok mind veszteségesek, a fenntartásuk is a magyar adófizetők nyakába szakad! A Puskás Aréna a 200 milliárdos bekerülési költségen felül jócskán fogja termelni a hatalmas méretével a költségeket. Éjszakai díszkivilágításban pompázik, mert szép… A budapesti madárvilág vajon örül ennek a sok fényáradatnak? A Puskás Arénát nem tették alkalmassá atlétikai versenyek rendezésére, az elődje (a Népstadion) alkalmas volt. Ezért újabb 200 milliárdért épülni fog egy atlétikai stadion is, ami a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság miatt szükséges. Nagyon szeret a kormány világversenyeket rendezni, ahol aztán dőlhet a lé. A legelrettentőbb példa erre a vizes vébé volt, amelynek gazdasági igazgatója ellen kiadták második nemzetközi körözést. Ő lehet, hogy meg lesz, de a pénzünk elúszott…

Békéscsaba, 2020. január 6.

F. I.

Emlékeztető: „Az Eurostat által kiadott statisztika szerint Magyarország államadóssága a tavalyi év végén több mint 29 951 milliárd forint volt, ami a GDP 70,2 százalékának felelt meg. Az előző évben, 2017-ben a bruttó hazai termékhez viszonyított mérték még 72,9 százalékot tett ki. Az államháztartási hiány a tavalyi év végén több mint 976,52 milliárd forint volt, ami a GDP 2,3 százalékát tette ki. Az előző évben 2,4 százalékra rúgott a deficit.” (hvg.hu, 2019. október 21.)

 Emlékeztető: „Semjén Zsolt kijelentette: azért támogatják a Magyarország határain túli magyar pártokat és szervezeteket, mert nem mindegy, hogy egy adott településen van-e magyar polgármester vagy nincs, nem mindegy, hogy egy megyében van-e magyar elnök vagy nincs, hogy a magyarság képviselete bent van-e a parlamentben, esetleg része-e a kormánykoalíciónak. „Névvel, címmel, telefonszámmal vállalom, még akkor is, ha ezért vádolnak egyes utódállamok: a magyar állam intézményes formában támogatja a magyar pártokat és magyar szervezeteket. Ez következik a természet rendjéből, a józan észből, és ez következik egyébként a magyar alkotmányból is” – tette hozzá Semjén Zsolt.” (Részlet A külhoni pártok és szervezetek támogatására 130 milliárd forint című cikkből) A hatalmas összegű adakozás az adónkból bejelentése az idei tusnádfürdői összejövetelen történt 30 ezermilliárdos államadósság idején! Mintha nekünk nem lenne mindegy, hogy hány magyar polgármester van a határon túli településeken! Ennek a pénzszórásnak az lehet a következménye, hogy a határon belül élők, akiktől elvonják ezeket a milliárdokat, a határon túliakra zúdítják a haragjukat. Erre utaló jelek már vannak. Oszd meg és uralkodj?