Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Tanfolyam indul kéthetente
Info: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező
30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 16107631

2018. január 22.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Ma Zelma napja van.
Holnap Timót napja lesz.

Politikai kaland a csabai piacon

Olyan történt velem szombat délelőtt (március 25-én), ami még a tíz éves politikai szerepvállalásom alatt sohasem. A szombati bevásárlás közben rám támadt egy fideszes nyugdíjas asszony. Nem fizikálisan, hanem verbálisan esett nekem.

Elém toppant, és minden bevezetés, köszönés nélkül, gúnyos hanglejtéssel nekem szegezte a kérdést: „Ezt nevezi Vona Gábor pozitív kampánynak???” Először nem is értettem, hogy miről beszél, majd kiderült, hogy a Hazai Pálya tartalmával van problémája. Konkrétumokat nem volt hajlandó mondani, de azt kifejtette, hogy szégyellnünk kellene magunkat azért, amilyen hazugságokkal teleírt újságokat terjesztünk, és Vona Gábor hazudott a legnagyobbat, amikor azt mondta, hogy a Jobbik pozitív kampányt fog folytatni.

Nem írom le a teljes beszélgetést, de három lényeges momentumot kiemelnék.

Azzal, hogy Habonyék lebuzizták Gábort, természetesen semmi baj nem volt, és hiába mondtam el, hogy ami a Hazai Pályában megjelent, az mind bizonyított tény, csak kaján mosoly és tagadás volt a válasz. Ami a leginkább próbára tette a türelmemet, az az a rész volt, amikor feltettem a kérdést (miután sokadszorra nyomatékosította, hogy ő fideszes), hogy belefér-e az értékrendjébe az, hogy Mészáros Lőrinc több mint kétezerszeresére növelte a vagyonát Orbán segítségével. A belefér-e az értékrendjébe után azonnal a szavamba vágott, és idegesen felháborodva belém fojtotta a szót ezzel: „Szóval maga azt mondja, hogy én hülye vagyok!” Hirtelen annyit tudtam a meglepetéstől mondani, hogy „nem, ezt nem én, hanem ön mondta magáról”. No, ezen még pár mondatig elpolemizáltunk, aztán sikerült elmagyaráznom, hogy nem „értelmi szintet”, hanem „értékrendet” mondtam, ami azt jelenti, hogy az ő erkölcsi normáiba belefér-e az intézményesített lopás.

Ekkor előkerült a Simicska-kártya, és természetesen ő fideszesként jobban tudta, hogy Simicska pénzel minket, mint én, a Jobbik középvezetőjeként... Normális, kulturált beszélgetést sajnos képtelenség volt vele folytatni.

Hála Istennek végig nyugodt voltam, és türelemmel igyekeztem válaszolni. Véget vetve a parttalan kekeckedésnek, szép napot és sok boldogságot kívántunk a férjemmel, amire az volt a reakció, hogy még szorosan a nyomunkban maradva métereken keresztül félhangosan darálta a véleményét. Megmondom őszintén, hogy emberpróbáló szituáció volt, különösen a lébőjt kúra 7. napján, amikor már igencsak megviseli az embert az éhezés, de büszke vagyok magamra, hogy végig higgadt tudtam maradni.

Az ördög folyamatosan kísérti az embert, próbára teszi, hogy kibillentse az egyensúlyból, de szerencsére én győztem. Ami viszont elszomorít, az a szembesülés a habonymédia agymosó tevékenységének eredményével: a magából kifordult, agresszív, programozott agyú „fideszessel”. Jól szituált, értelmesnek tűnő 70-es hölgy azonnal egy programozott, agresszív droiddá válik, ahogy meglátja az „ellenséget”, kikapcsol benne minden kontroll, intelligencia, jóérzés.

Én eddig csak eggyel találkoztam, de vajon mennyi van még rajta kívül? Nincsenek illúzióim... Valóban minden idők legdurvább kampánya elé nézünk.

Találtam egy ide kapcsolódó írást is: A tipikus Fideszes öt ismertetőjegyéről ITT

Kocziha Tünde, a békéscsabai jobbik elnöke

Emlékeztető: „A nagy bumm, a fülkeforradalmi nagy Fidesz-győzelem 2010-ben következett be annyi választási ígéretet követően, hogy még az amerikai nagykövet is beszólt (milyen jogon is?), hogy ne ígérjen már annyit. A választások után derült ki, hogy Orbán visszaüzent neki, hogy ne a szavait, hanem majd a tetteit figyelje. A magyar társadalom ebből aztán jócskán kapott már leckét, és kapja napjainkban is. Érdekes módon 2010 után ők is gázáremeléssel nyitottak, de 2013-ban előjöttek a rezsi-cumival. A következő, 2014-es győzelemben ennek nagy része lehetett. 2014-ben a Fidesz választási ígérete csak annyi volt, hogy Folytatjuk… És folytatták. Remélhetőleg a folytatásra 2018-ban nem kapnak lehetőséget, mert azt a nép egyszerű gyermekei már nem bírnák ki.” (Részlet a Választások 1990-től napjainkig című cikkből)