Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 19770163

2019. január 18.
H K SZ CS P SZ V
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Ma Sára napja van.
Holnap Sebestyén napja lesz.

Polgármester-választás lesz Vásárhelyen

Február 25-én időközi polgármester-választás lesz Hódmezővásárhelyen a polgármester halála miatt.

Indulni fog független jelöltként Márki-Zay Péter, és emiatt kitört a vihar Lázár János városában. Már a hívek is felháborodtak a vásárhelyi plébános kampánybeszédén, de Németh László atya kitart a véleménye mellett. Közben a Fidesszel szemben induló független polgármesterjelölt imádságot szervezett Laci atya lelki üdvéért.

A Márki-Zay Péterrel készült interjú

 

Forrás: hirtv.hu  

 

Lengyel Róbert független siófoki polgármester is megvívja mindennapi harcát a Fidesz-többségű testülettel. Erről így ír a Facebook idővonalán:

Tisztelt Olvasóim!

Ma egy újságíró a hódmezővásárhelyi plébános templomi kampány-beszédéről kérdezte a véleményemet. Az van, mégpedig eléggé markáns és meg is fogalmaztam. A plébános az Isten házában kampányolt az időközi polgármester választás, egyébként templomba járó és hithű keresztény, független jelöltje ellen, szólnak a hírek (ld. a lenti linket). Az ember lassan már méla undorral fordítja el a fejét a belpolitikai hírek hallatán. Ki, mit, mennyit lop, csal, hazudik, éppen ki kit zaklat, no meg a „migráncsok” meg Soros… Egyszerűen hányinger már ez az egész, a jóérzésű magyar ember már öklendezik. De hogy Isten szolgája odáig jusson, hogy a reverendájában hajbókolva kampányoljon, lejáratva ezzel a tisztességes papokat, az egyházát, szégyent hozva Istenre, hazára. Egyszerűen elképesztő! Nem ez a dolga, nem erre esküdött. Meg, aztán ha visszatekintünk a történelemben, abból általában csak baj volt, ha egyházi emberek a politika részeseivé, avagy épp kiszolgálóivá váltak. Nekik tanítani kell a híveket, nekik azért kell dolgozni, hogy minél több embernek hitet, reményt adjanak, nekik példát kell mutatni és nem utolsó sorban békességet kell teremteni. Legkevésbé sem kiállni és kampány-szöveget harsogni, ezzel békétlenséget szítani. Ez az én véleményem.

Németh László atya választási beszéde a hódmezővásárhelyi templomban:

 

Vajon hány embernek jutottak az eszébe a beszéd miatt az egykori békepapok? Vagyis azok, akik vállalták, hogy együttműködnek a kommunistákkal? A nagy fülkeforradalmi győzelem óta (2010) beindult a nagyarcú verdikt, ismét mondhatjuk az átkosban használt dumát, hogy PÁRTUNK ÉS KORMÁNYUNK! Korábban az volt kiírva a Fidesz mikrofonállványára, hogy CSAK A FIDESZ! Most aztán alapos leckét kapunk abból, hogy ezt mennyire így is gondolták! A Fidesz nagy kedvence Kis-Rigó László Szeged-Csanádi megyés püspök, annyira, hogy a szegedi stadion és sportberuházásokat rábízták. Róla bővebben ITT !

1990 óta leírtunk jó néhány kört, elvesztettük útközben a nemzeti vagyonunk nagy részét, az államadósságunk megsokszorozódott a rengeteg megszorítás ellenére, tűrjük az oligarchákat és futtatóikat, elviseljük a hazug kampányokat, és kifizetjük a temérdek milliárdokat feleslegesen. Sokan azt mondják, hogy rosszabb helyzetbe navigáltuk magunkat, mint amilyenben 1990-ben voltunk. Körbebástyázták rengeteg, felépülése után hatalmas veszteséget termelő stadionnal, vagyis lebetonozták az országot. Ezt nevezik demokráciának…

Bele se mer az ember gondolni abba, mi következik Húsvétkor? A választás előtti hét végi miséken végig a Fideszről szólnak majd a szentbeszédek?

Uram, irgalmazz Magyarországnak!

Békéscsaba, 2018. január 20.

Összeállította: Anton

Emlékeztető 1.: „Akinek nincs semmije, az annyit is ér!” (Lázár János)

Emlékeztető 2.: „Ha valaki az emberek vagyonát, azaz a közvagyont saját örömére herdálja el, az saját hazáját árulja el.” (Orbán Viktor 2010-ben)