Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 24230737

2019. november 12.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Ma Jónás, Renátó napja van.
Holnap Szilvia napja lesz.

Pokol Béla az SZDSZ tömegmédiájához hasonlította a fideszes revolverújságírást

Kemény hangvételű Facebook-bejegyzést tett közzé Orbán Viktor korábbi bizalmasa, Pokol Béla korábbi alkotmánybíró, aki „Megmocskoló” gépezetek című írásában az SZDSZ-es médiauralommal állította párhuzamba az orbánista propagandagépezetet.

Pokol Béla posztjának elején az SZDSZ médiauralmát idézte fel, amelyről egy korábbi, a pártot vezető ismerőse így fogalmazott: Láttam, hogy a kezükben lévő tömegmédiákra támaszkodva ezek mire képesek, és hogy tudják széttépni a velük szembekerülteket.

Pokol emlékeztet, a szabaddemokraták az akkori teljes média uralásával és a szellemi szektorok - irodalom, színházak, akadémiai-egyetemi szféra stb. – háttérértelmiségének szinte hézagmentes mögéjük beállásával az ellenfelek lejáratására az eszközök legteljesebb palettájával rendelkeztek.

Mint írja, az ő „bértollnokaik” egyetlen intésre ráugrottak a kiszemelt ellenfél politikusra, vagy a jobboldal lassanként megjelenő értelmiségi támogatóira, és egy-egy megnyilvánulásukat negatív fénybe állítva mint viszolyogtató embereket mutatták be sorozatos sulykolással, úgyhogy a nyilvánosság előtt vállalhatatlanok lettek.

Majd rátér arra, hogy a „jobboldalon” (valójában a Fideszben – a szerk.) is látható a „megmocskoló” részlegek felépülése, mellyel kapcsolatban kiemeli, ez csak az SZDSZ munkája technikáinak átvételét és leutánzását jelenti. Pokol azonban úgy véli, ez zsákutca, mert – mint fogalmaz – nem lehet tiszta hittel egy politikai tábor igazát belülről szubjektive elfogadni, és ezt büszkén hirdetni, ha egyben látja a jobboldali gondolkodó és hívő, hogy tábora apparátusának tekintélyes része célzatos karaktergyilkolásokkal és megmocskolásokkal küzd a másik oldal ellen, és nem értelmi síkon.

Pokol Béla a NER egyik szellemi atyja volt, komoly szerepe volt az Alaptörvény megalkotásában is. Mostani írása felfogható egy figyelmeztetésnek, hogy a kormányzat és revolvermédiája még most forduljon vissza a damaszkuszi úton.

A cikk Pokol Béla Facebook-bejegyzésével elérhető ITT !

Forrás és fotó: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: 1998-ban még kétfordulós volt az országgyűlési választás. Az első fordulót a szocik nyerték, de volt lehetőség a következő fordulóig hátralévő két hét alatt az egyeztetésekre. A Független Kisgazdapárt és a Fidesz a háttérben egyezséget kötött, mely egyezség egyik közreműködője lehetett Pokol Béla, mint Torgyán József egyik háttérembere. A választást ezt követően a Fidesz–Független Kisgazdapárti egyezség megnyerte, és létrejött a koalíciós kormány. Két év után a Fidesz kitalálta a kétéves költségvetést, és már 2000-ben megszabadult az őt hatalomra segítő szövetségesétől. Később Pokol Béla Fidesz-támogatással évekig alkotmánybíró volt.

Nem mellesleg: a Fidesz a szabad demokraták liberális édes gyermeke, együtt munkálkodnak a rendszerváltozás idején, és együtt vonultak ki a parlamentből 1990. június 4-én a Trianoni gyalázat egy perces néma felállásos megemlékezéséről… Akkoriban még sokszor elhangzott velük kapcsolatban, hogy a szabad demokraták KISZ-szervezete. Soros György finanszírozása nélkül nehezebb lett volna az előmenetelük. Mostanában amit művelnek ellene, az meg már túlmegy a józanész határán. Az undorító óriásplakátok milliárdjait a magyar adófizetőkkel fizettették ki. Hogy lesz egyszer normális közmédia, a magyar társadalom már nem igazán reménykedik. Ennek ellenkezőjéről Rogán Antalék gondoskodni fognak.

Az alaptörvény nem valami nagy dicsőség. Eddig hétszer módosították, de egyszer sem úgy, hogy az a magyar társadalomnak is kedvező tartalmat nyerjen.

Békéscsaba, 2019. június 24.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Első körben lenyúlták az alkotmányos berendezkedést, a közmédiát. Új alkotmányt, választási rendszert, médiatörvényt alkottak. A hatalmi szféra átalakítása után a második négy év a tulajdonviszonyok radikális átalakításával és az új burzsoázia kinevelésére ment el. Kiszorították Simicskát, és a gazdasági életet felosztották maguk között, szétcsorgatták az uniós pénzeket. Most már csak a lakosság van hátra, őket lehet fosztogatni.” (Részlet a Kéri László lerántotta a leplet Orbán titkáról: amit mondott, az mindent megfordíthat című cikkből)

Nincs alkotmányos védelem alatt a magyar társadalom négy alaptétele: a termőföld (azé az ország, akié a föld!), a vízbázis (víz nélkül nincs élet), a társadalombiztosítás (vagyis az egészségügy) és a nyugdíj (vagyis az időskorunk)! A gyalázatos egykulcsos adót viszont levédték, amely alapján a minimálbéres és az egyre több havi egymillió forintos jövedelmű egyformán 15 százalékkal adózik. És bizony már egyre több a havi ötmilliós jövedelmű Fideszes potentát is!