Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 20742969

2019. március 22.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Beáta napja van.
Holnap Emőke napja lesz.

Pezsgőt bonthatnak a horvát devizahitelesek

A legfelsőbb kereskedelmi bíróság semmissé nyilvánította a svájci frank alapú jelzáloghiteleket, arra hivatkozva, hogy a bankok 2004 és 2008 között nem tájékoztatták az ügyfeleiket a hitelek magas kockázatáról.

Az árfolyam- és kamatváltozások miatti túlfizetés visszajár a károsultaknak, akiknek viszont egyesével kell majd pereket indítaniuk. 120 ezer adós 437 milliárd forintnyi kunát kaphat vissza. (hirtv.hu)

A magyar devizahiteleseket a választást követően felerősített tempóban kilakoltatják az otthonaikból. Ez a különbség Magyarország és Horvátország között.  Az OTP is jelentős devizahitelt folyósíthatott Horvátországban is, a horvátországi károsultakat ki kell majd fizetnie, a magyarországiakat meg nem!

A devizahitelezést a 88/2001. (VI. 15.) számú kormányrendelet tette lehetővé. Megalkotója az első Orbán-kormány. Amikor a hitelfolyósítást tökélyre emelték a szocik, még Járai Zsigmond volt a jegybankelnök… Akit aztán nem Fidesz-közelinek mondani nem lehet. A későbbiekben megkapta az egyik legmagasabb állami kitüntetést. Mostanában a Mol egyik bizottságát erősíti. Az első Orbán-kormány idején, 2000-ben titkosították 85 esztendőre a gyalázatos olajmaffia aktáit, és ők adták le a pénzkibocsátási jogunkat, ami annyira fontos a világhatalomnak, hogy képes miatta akár háborúkat is indítani.

A devizahitelekkel kapcsolatosan el kell mondani, hogy attól Magyarországon megszabadulni nem lehet, még a síron túlra is átkíséri az érintetteket, mert azok visszafizethetetlenek. Amikor valaki elveszíti élete munkájának gyümölcsét, az otthonát, akkora hiteltartozást raknak még pluszba a nyakába, ami miatt új életet kezdeni nem lesz képes. Maradna az utca, de hát már onnan is menniük kell! Hogy is szólt a nagy orbáni ígéret? SENKIT NEM HAGYUNK AZ ÚT SZÉLÉN! Ez is mehet a többi nagy ígéret sorába. Amikor a második Orbán-kormány megkezdte működését, övéit kimentette a végtörlesztéssel a csapdából. Volt olyan akkori potentátjuk, amelyik 15 millió forinttal járt jól. Az átlag magyar maradt és marad a kakiba.

 Az úgynevezett fülkeforradalmi győzelmet követően a második Orbán-kormány bevezette a végtörlesztés lehetőségét, amellyel azok tudtak élni, akiknek volt rá anyagi lehetőségük. A végtörlesztéssel nagyon jól járó potentátokról összeállítást tett közzé a blikk.hu, tanulságos ábrával megerősítve. A korabeli cikket az ábrával elérhetővé tesszük ITT !

Papcsák Ferenc volt zuglói polgármester a jegybank felügyelő bizottságát vezeti havi 3,5 millió forintos jövedelem ellenében. A tagoknak 3 millió jár. A hatalmas jövedelem mellé  Papcsáknak havi 615 ezer forintért bérelnek egy extrákkal felszerelt Audit. Jegybanki felügyelőbizottsági tagnak lenni is jó… Tevékenységüket nagyon csendben, és valószínűleg nagyon jól végzik.  

 „Róna Péter közgazdász szerint a magyar gazdaság vergődésének első helyen álló oka a devizahitelezés bevezetése volt, melyért hét embert tesz felelőssé: Járai Zsigmondot, Király Júliát, Simor Andrást, Gyurcsány Ferencet, Bajnai Gordont, Oszkó Pétert és Felcsúti Pétert.” (Forrás: Rónai Péter: Hét ember felelős a devizahitelezésért című cikk).

Következmények nélküli országban senki nem felelt ezért sem! A forintosítás nem a felvételkori 180 forintos, hanem a forintosítás idejére bekövetkezett 250 forint feletti árfolyamon történt, végképp ellehetetlenítve az adósokat! Hatalmasat nyert ezen a jegybank és a folyósító bank. A jegybank minden kiadása a magyar adófizetőket, a nyeresége a hat jegybanki alapítványt illeti. Ráadásul még egy olyan lehetőséget is adtak neki, hogy amennyiben veszteséges, a veszteséget a magyar adófizetők állják! Ezzel a jegybank állam lett az államban, és elképesztő költekezés folyik az alapítványokról. Ezek a pénzek közpénzek. A forint jelenlegi gyengítésén is elég sok nyeresége képződhet, amit lehet átpakolni a jegybanki alapítványokba! Emiatt is a magyar adófizetők húzzák a rövidebbet.

A végére egy költői kérdés: a magyar devizahitelesek mikor bonthatnak pezsgőt? Vagyis mikor lehet arra koccintani, hogy nemcsak szavak szintjén, hanem a VALÓSÁGBAN  megoldódik végre a helyzetük? Kik járnak jól a devizahitelesektől elárverezett házakkal, lakásokkal? Miért nem jelent gondot a hatalomnak az, hogy egyre több eltartója,  VÁLASZTÓPOLGÁRA  kerül utcára?

Békéscsaba, 2018. július 13.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „Orbán Viktor már 2006-ban megmondta, hogy komoly bajok lehetnek a devizahitelezés hazai elburjánzásából, ugyanakkor azt is hozzátette, hogy ezért az emberek a hibásak és nem a kormány. ” (Részlet az Orbán: A devizaadósság a magyar emberek döntése volt című cikkből) 

Emlékeztető: „Az igazságszolgáltatásnak azt a jogi kérdést kellene vizsgálni, hogy hibás termékek voltak-e a devizahitelek, és ha igen, hogy válhattak általánossá? – tette fel a kérdést Orbán Viktor 2013. július 5-én a Kossuth Rádióban. Tisztelt Miniszterelnök úr! Tudjuk, az emberi emlékezet véges, erre azért mégiscsak illene emlékezni: a devizahitelezést a 88/2001. (VI. 15.) számú kormányrendelet tette lehetővé az előző Orbán-kormány idején. A folyósítást a Gyurcsány-kormány vitte tökélyre, amelynek veszélyére szóban és írásban figyelmeztetett a svájci nemzeti bank elnöke. Az üzenetet a Fidesz-közeli Járai Zsigmond akkori jegybank elnök kapta meg, de nem tett semmit a leállítás érdekében.”  (Részlet a Mi tette lehetővé a devizahitelezést? című írásból)