Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27177676

2020. június 01.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Tünde napja van.
Holnap Anita, Kármen napja lesz.

Patai Mihályt kinevezték az MNB alelnökévé

Áder János köztársasági elnök a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnökévé nevezte ki Patai Mihályt szerdán Budapesten.

Patai Mihály jegybank-alelnöki kinevezésére Orbán Viktor miniszterelnök tett javaslatot márciusban az államfőnek. Ezután az Országgyűlés gazdasági bizottsága március 27-én 10 igen, 1 nem és 1 tartózkodó szavazattal támogatta az új alelnök kinevezését.

Bizottsági meghallgatásakor Patai Mihály úgy nyilatkozott, hogy az alapkamat jelenlegi, 0,9 százalékos szintje tartható lesz a következő időszakban is. Magyarországon a gazdasági növekedés fenntartható marad a következő 2-3 évben, annak ellenére, hogy mind az Európai Unióban, mind a világgazdaságban lassul a növekedés üteme. (privátbankar.hu)

Bízzunk benne, hogy Matolcsy Györgyhöz és vezetőtársaihoz hasonlóan a jövedelme ötmillió forint/hó lesz, és néhány jegybanki alapítványnál is kap lehetőséget egy kis konyhapénzre.A jegybank összes kiadása a magyar adófizetőket terheli, nyereségét pedig kiviszi hat jegybanki alapítványba! A jegybank állam lett az államban, nem tartozik felelősséggel sem a kormánynak, sem a parlamentnek. Újságírói kérdésre a jegybanki elnök odavethette, hogy kellemes karácsonyt.

Mivel a Fidesz jóvoltából nincs már Magyarországon se járulék-, se nyugdíjplafon, a magas jövedelműeknek hamarosan akár négymillió forintos nyugdíjat is kell fizetni. Mivel az a törvény rájuk nem vonatkozik, hogy el kellene dönteni nekik, hogy vagy jövedelem, vagy nyugdíj, nincs kettős ellátás, ők akár már néhány év múlva élvezhetik a magas nyugdíjat és a magas jövedelmet is. Vagyis részesülhetnek kettős ellátásban. A két jegybanki vezető 64, illetve 65 éves. A nyugdíjkassza nem a Ratkó-gyerekek miatt fog beborulni, hanem ezek miatt a potentátok miatt, akik tábora egyre népesebb!

Békéscsaba, 2019. április 18.

Összeállította: Anton

Emlékeztető: „A Fidesz alkotmányozott is 2010 után, amit később alaptörvénynek neveztek el, és már vagy hétszer módosítottak, de soha nem az állampolgárok érdekében. Kihagyták belőle a magyar társadalom négy alaptételét, vagyis nincs alkotmányos védelem alatt a magyar termőföld (azé az ország, akié a föld!), a vízbázis (víz nélkül nincs élet!), a társadalombiztosítás (vagyis az egészségünk!) és a nyugdíj (vagyis az idős korunk). Levédték viszont a gyalázatos, a magas jövedelműeknek és a hatalomnak oly kedves egy kulcsos adót. Így aztán 15 százalékkal adózik a minimálbéres is, és az egyre több havi ötmilliós jövedelmű is.” (Részlet Az egészségügy helyzetéről… című cikkből) 

Emlékeztető: „Domokos László ÁSZ-elnök előterjesztése alapján egy ideje már az általában veszteséges állami cégek vezetőinek jövedelme havi ötmillió forint, de ennyit kap már néhány miniszter is. A parlamenti képviselők jövedelme 70 százalékkal, a minimálbéresek jövedelme 8 százalékkal nőtt. A jegybank összes kiadása a magyar adófizetőket terheli, összes nyereségét kiviszi hat jegybanki alapítványba, amelyek haveri kifizetőhelyként is funkcionálnak. A társasági adó már nem kerül be az államkasszába, hanem kiszervezik az úgynevezett TAO-kasszába, amelynek kasszakulcsát az MLSZ kezeli. A legtöbb pénz Felcsútra, Kisvárdára és Mezőkövesdre jut. Az idén már 125 milliárd közpénz kerül át ebbe az ellenőrizetlen vagy ellenőrizhetetlen kasszába. A hat jegybanki alapítvány és a TAO-kassza a korrupció melegágyai a jelenlegi formában. A hat jegybanki alapítványba mennyi áramlik át évente, azt jótékony homály fedi, de a devizahitelesek sarcolása miatt valószínűleg nagyon sok! Az ÁSZ állam lett az államban, annak az élén is egy Fideszes pártkatona áll. A pártokat úgy vegzálja, hogy súlyos büntetéseket szab ki rájuk, és a határozata ellen FELLEBBEZÉSNEK HELYE NINCS! Ilyen történet jogállamban elképzelhetetlen!” (Részlet Az egészségügy helyzetéről… című cikkből)