Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25767170

2020. február 27.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Ákos, Bátor napja van.
Holnap Elemér napja lesz.

Püspök lehet Balog Zoltánból

Orbán Viktor, Balog Zoltán és Novák Katalin Kötcsén, 2018. június 3-án

(fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Hamarosan református püspök lehet Balog Zoltánból, az Emberi Erőforrások Minisztériumának korábbi vezetőjéből – írja a HVG. A hetilap szerint református egyházi körökben ezt már kész tényként kezelik.

A lap mindezt unikumnak nevezi, sőt még arról is írnak, hogy az egyház arra is hajlandó, hogy a püspökké választás kritériumait hozzá igazítsa. Az online felületükön megjelent összefoglalóban erről nem írnak részletesebben.

A lap felidézi Balog Zoltán korábbi miniszteri tevékenységét. Kiemeli, hogy a menekültkérdésben és a kormány idegenellenes retorikájára megnyilvánuló Balog kijelentette, a sarkításra, üzenetek egyszerűsítésére szükség van a politikai kommunikációban, a jézusi szeretetparancsra annyit mondott, mindenkit csak elvben lehet szeretni. Írják azt is, hogy Balog Zoltán asszisztált az egyházügyi törvény átalakításával a kisegyházak egyházi státuszának megvonásához, az oktatás értelmetlen centralizásához, a szeme előtt tűnt el a romák felzárkóztatására szánt pénzek egy része és nevét adta a kulturális állami intézményrendszer kormányközeli kézbe helyezéséhez.

Forrás: magyarhang.org

sokkaljobb-kommentár: Vagyis igazi NER lovag a Lelkész úr! A világon nincs még egy olyan lehetetlen elnevezésű minisztérium, mint nálunk az Emberi Erőforrás Minisztérium, ahová be van szuszakolva az egészségügy, az oktatás, a kultúra, a szociális ágazat. Minden egyes hozzá tartozó területet gyatra állapotban hagyott ott Balog lelkész. A helyzet az utódjával sem lett jobb… Pártunk és kormányunk adóként szedi be a járulékokat, és abból is szabad felhasználású pénz lesz…

Békéscsaba, 2019. augusztus 21.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: