Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 19445727

2018. december 19.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Ma Viola napja van.
Holnap Teofil napja lesz.

Példátlan mértékű kormányzati pénzszórás

Beindult a választási osztogatás február elején – a Zoom.hu szerint példátlan mértékben használja fel a költségvetési tartalék elszórását a kormány.

Hét nap alatt majdnem 28 milliárd forinttal apadt az első félév előre nem látható kiadásaira fenntartott 44 milliárdos keret. 8 milliárd forintot a Nemzetgazdasági Minisztérium oszthat szét építőipari cégeknek, Pécs pedig 6 milliárdot kap az adóssága rendezésére. A határon túlra is jut 5 milliárd forint – ebből a külügyminisztérium kezdheti meg a felvidéki gazdasági programot. Az összeg nagy részének elköltését nem indokolta a kormány – írja a hírtv.hu.

Az év végén 200 milliárd adóforintunkat szórtak szét a szélben. Támogatjuk már hol segéllyel, hol olyan hitelekkel, amelyek soha nem lesznek visszafizetve Vietnamot, Laoszt, Egyiptomot, Nigériát, Mongóliát, Srí Lankát és a jó ég tudja még hány tőlünk távoli országot. Mintha itthon minden rendben lenne! Az is elképesztő, hogy a már hosszú évek óta euróban fizető Szlovákiát is segítjük… Hétfőn Bulgáriába utazik Orbán Viktor miniszterelnök. Oda vajon hány milliárd adóforintunkat visz magával?

Vajon bennünket ki fog segíteni akkor, amikor ezek miatt a „jó tétemények” miatt nagy bajba fogunk kerülni?! Imádkozni viszont valószínűleg fognak majd értünk, mert az egyházak már csaknem 90 milliárd forintot kaptak. Jut bőven a határainkon túli egyházaknak is, például az erdélyi református egyháznak 26 milliárd forint, és mi újítjuk fel a nagyváradi katolikus püspöki palotát. A hatalmas palota nagyon rossz állapotban került vissza a román államtól az egyházhoz, de majd a magyar adófizetők megoldják a felújítását. Hódmezővásárhelyen február 25-én időközi polgármester-választás lesz, ahol az egyik katolikus templomban a plébános bejelentette, hogy új templom épül a városban, és már a számlán van a pénz… Vagyis bele fognak szólni a hálás egyházak a választási kampányokba?

Hogy a magyar egészségügy, az oktatás, a szociális ágazat problémái miért nem képeznek megoldandó feladatot ennek a nemzetinek mondott kormánynak, az nem derült ki. A kórházakban 10 esztendő óta 550 forint a napi élelmezési költség, ami az éhenhaláshoz éppen még kevés. A börtönlakók ennek háromszorosát kapják, vagyis sokkal fontosabbak, mint a magyar beteg. Az egészségügyből menekülnek a dolgozók, leginkább külföldi országokba, de sokan lesznek közülük pályaelhagyók is. Az oktatást illetően elvették az önkormányzatoktól az iskolákat, és föléjük raktak egy alkalmatlan vízfejet, és hiába minden, az oktatás helyzetét javítani szándékozó javaslat, a kormány részéről süket fülekre talál. A szociális ágazatban dolgozók fizetése megalázóan kevés, és bizony szétszakadt a szociális háló. A korábban előszeretettel elmúlt nyolcévező csapat hatalomra kerülve még nagyobb károkat okoz, mint az elődök. Már nem sok hiányzik ahhoz, hogy Európa szegényháza legyünk. A szegénység vidéken bizony már elérhetné legalább az ott élő Fideszes potentátok ingerküszöbét!

Most ismét kétharmados győzelemre törnek, és mindössze annyi a program, hogy ők nem akarnak migránst látni, Stop Soros, és különböző blőd jelszavak hangoztatása. Bezzeg az ellenzék, az migránspárti – hazudják folyamatosan mindaddig, amíg a választópolgár el nem hiszi! Mert ha sokszor mondom sánta vagy, elkezdesz sántítani! Kenyeret és cirkuszt a népnek! – mondták egykor a rómaiak. Cirkuszból már volt és sajnos van jócskán, de mi lesz a kenyerünkkel „kedves” Fidesz? Az Európai Uniótól 2020-ig járó támogatási pénzeket máris szétosztotta a kormány a haveroknak, de mi lesz, ha ezek a pénzek nem jönnek be az uniótól? Akkor bizony ez a már sok ezermilliárd forint körül járó kár a magyar adófizetők nyakába szakad. 

A pénzszórások következménye az lesz, hogy a választás után hatalmas megszorítások, hitelfelvételek jönnek, melynek következményeit a belső Magyarországon élőknek kell elviselnie, mindenért mi fizetünk, és nem azok, akik jócskán hozzásegíthetik sajnos a Fideszt a kétharmados parlamenti többséghez. A levélben szavazók az áldásait élvezik a Fidesz tevékenységének, a levét viszont mi isszuk meg. Lesz-e vajon esély arra, hogy a választójoggal rendelkező magyarok 70 százaléka elmenjen szavazni április 8-án, és megakadályozza az újabb négy, vagy nyolcévi ámokfutást? És esetleg a határon túlról levélben rájuk szavazók megkönyörülnek rajtunk, és nem szavaznak…

Mikola István (aki jelenleg a külügyminisztériumban államtitkár, korábban a nemzet orvosának is titulálták) 12 évvel ezelőtti érdekes elszólása ITT

Békéscsaba, 2018. február 16.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „Ha valaki az emberek vagyonát, azaz a közvagyont saját örömére herdálja el, az saját hazáját árulja el.” (Orbán Viktor 2010-ben)

Emlékeztető: „Most azért rettegjetek az Úrtól, és vigyázzatok, hogy mit tesztek, mert Istenünk, az ÚR nem tűri a hamisságot, a személyválogatást és a vesztegetés elfogadását!”

(Református Biblia, 2Krón. 19.7) Orbán Viktor miniszterelnök református, Balog Zoltán csúcsra járatott minisztere református lelkész…