Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27027200

2020. május 19.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Ivó, Milán napja van.
Holnap Bernát, Felícia napja lesz.

Pásztor István marad a VMSZ elnöke

A várakozásnak megfelelően, az egyetlen jelöltet, vagyis Pásztor Istvánt, az eddigi elnököt választották meg újra a Vajdasági Magyar Szövetség elnökének. A 352 meghívott küldött közül 330-an jelentek meg a párt tisztújító közgyűlésén: a titkos szavazáson 324-en adták le a szavazatukat, s valamennyi szavazócédula érvényes volt. Pásztor István elnökké választására 323-an szavaztak, ellene pedig egy ember szavazott. Pásztor Istvánnak ez lesz negyedik pártelnöki megbízatása – írja a Pannon RTV honlapja.

A temerini fiúk hosszú évekig, némelyikük évtizeden túl szenvedtek a kritikán aluli szerb börtönökben azért, mert egy szerb drogdílert szájon vágtak, aki molesztálta a fiúk társaságában lévő lányt. A szerb drogdíler a bíróságon elmondta, hogy ő azt a pofont megérdemelte, és nem sokkal később meg is halt, mégis ilyen súlyos ítéletet kaptak a fiúk. Ha egy szerb vágott volna szájon egy magyart, más lett volna a helyzet. A fiúkon sajnos nem segített sem a magyar kormány, sem a kedvenc Pásztor Istvánja.

Pásztor István a szerb kormánynak is, a magyar kormánynak is nagyon jó barátja. A Vajdaságba nagyon sok adóforintunk megy ki, még egy milliárd magyar adóforint vissza nem térítendő házvásárlási támogatás is kiment, és több mint félmilliárd forinttal támogattuk a szabadkai zsinagóga felújítását, és támogatni fogjuk a fenntartását is. Jelentős, 65 milliárd forintos támogatást biztosít a kormány a Vajdaság felzárkóztatására, de Szabolcs, Borsod, vagy Nógrád felzárkóztatása szóba se kerül. Az egészségügy, az oktatás, a szociális helyzet egyre csak romlik, miközben veszteséges stadionokat építünk immár a határainkon túl is – Ausztria kivételével minden országban.

A járulékokat már adóként szedik be, és szabad felhasználású pénzt csinálnak abból is! Az államadósság, az államháztartási hiány és az országot elhagyó soha meg nem térülő adómilliárdjaink összege meg egyre megy fölfelé. A kínai és az orosz hitelfelvétel (a soha meg nem térülő Budapest–Belgrád vasútvonalra, illetve Paks II-re), vagy az amerikai fegyvervásárlás dollármilliárdokért szintén jócskán megterheli majd a büdzsét! Ráadásul egyre több adóforint megy át a TAO-kasszába (az idén már 125 milliárd forint), hogy a jegybanki alapítványokba hány százmilliárd megy ki, az titkos adat. A kormányzati korrupció és arrogancia ilyen rossz helyzetben sem hagy alább. A magyar Országgyűlést a Fidesz törvénygyárként működteti, amire lehetőséget is ad neki a fazonra igazított 2012-ben hatályba lépett választójogi törvény. Amíg az hatályban van, addig ez a helyzet változatlan marad!

A 65 milliárdos magyar támogatásról bővebben ITT !

Jövőre a trianoni gyalázat 100. évfordulóján fogják igazából agyagba döngölni a szomszédokban a magyarokat, és ez fog történni sajnos Szerbiában is, ami még fájóbb, a Délvidéken is. Lehet, hogy még magyar adóforintokat is kér hozzájárulásként Pásztor, és a szerbekkel fogja ünnepelni Magyarország feldarabolását. Ami a Délvidéken várható, arról egy korábbi cikk elérhető ITT !

Sok vajdasági magyar a választásokon már inkább szerb pártokra szavaz, mint a VMSZ-re, ettől függetlenül Pásztor István élvezi a magyar kormány és a Fidesz bizalmát…

Békéscsaba, 2019. május 6.

F. I.  

Emlékeztető: „Európa békéje a trianoni békeszerződés aláírásának napján szűnt meg.” (Stanley Baldwin angol miniszterelnök)

Emlékeztető: Magyar az, akinek fáj Trianon! (Illyés Gyula)

Emlékeztető: „Az alaptörvényt már hét ízben módosította mindig a saját szempontjából a Fidesz, de a magyar társadalom javára soha! Sok törvényt saját fazonjukra igazítottak! A legelképesztőbb a választójogi törvény, amely 2012. január 1-jével lépett hatályba, és bebetonozza a hatalomba a Fideszt. Készült egy rettenetes, a munkáltatóknak kedves munkatörvénykönyv is, amelyet 2018 decemberében elképesztő parlamenti körülmények között kiegészítettek a rabszolgatörvénnyel. Minél több törvényt alkotnak meg a törvénygyárban a keményen dolgozó kisember ellenében, annál népszerűbbek! Érti ezt még valaki?” (Részlet az Alkotmány vagy alaptörvény című cikkből)