Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 20350078

2019. február 24.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Ma Mátyás napja van.
Holnap Géza napja lesz.

Pásztor István ismét Magyarországon járt

A vajdasági magyarokat támogató programokról, a vajdasági jeles napokról szóló tartományi döntésről és Szerbia EU-integrációjáról is tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke szerda délelőtt az Országházban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár. (Forrás: 888.hu)

Miről is szól a vajdasági jeles napok? Meg fogják ünnepeltetni a vajdasági magyarokkal is azt, hogy 1918 októberében elcsatolták a területüket Magyarországtól! Az ezt lehetővé tevő passzusokat egy kivételével a Vajdasági Magyarok Szövetsége megszavazta. Elnöke Pásztor István, akit a vajdasági magyarok nem igazán kedvelnek, többször leszavaztak már inkább valamelyik szerb pártra. Hiába az egyre gyengébb választási eredménye, Orbán Viktornak csak Pásztor István számít a Vajdaságban, és önti is hozzá a magyar adóforintokat bőséggel. Az sem számít, hogy az újvidéki egyetemre magyar diákot nem vesznek fel, ami azzal is jár, hogy az uniós pénzből megvalósult újvidéki kollégiumba nem lesz magyar hallgató elszállásolva. Pásztor István felszólalt volna miatta – nem valószínű, hiszen a temerini fiúkért sem emelte fel a szavát. Mindent megszavaz, amit a szerb hatalom mond neki. Őszre tehát bulihegyek lesznek a Vajdaságban az elcsatolás 100. évfordulóján. Félő, hogy a mi pénzünkön, vagyis magyar adóforintokból fognak bulizni!

A formálódó gyalázatról az alfahir.hu korábbi cikke ITT

„A szerbiai, és főleg a vajdasági gazdaság fejlődését az összes nyilatkozó szerint nagymértékben segítheti a tavaly ősszel meghirdetett 50 milliárd forintos, Magyarországról érkező fejlesztési támogatás. Ebből 30 milliárd forintot kedvezményes hitelként, 20 milliárdot vissza nem térítendő támogatásként pumpálnak a helyi gazdaságba.” (Forrás: hiradó.hu, 2016. november) Örvendetesek az ilyen nagy támogatások, de még örvendetesebb lenne, ha Magyarországon minden rendben lenne. De sajnos ez nem így van, egyre több a szegény ember, és egyre több családot lakoltatnak ki, miközben egy másik híranyag szerint egymilliárd forinttal támogatja a magyar adófizetők pénzéből az állam a vajdasági lakhatási lehetőségeket. Ezen kívül felsorolni is nehéz, hogy milyen távoli országokat támogat a magyar kormány, Mianmarban elképesztő módon az üldözőket támogatja és nem az üldözötteket. Jut magyar adóforint Mongóliába, Vietnamba, Laoszba, a Fülöp-szigetekre, és valamennyi határon túli területre, a legtöbb talán Ukrajnába. Ahol nagyon hiányzik a támogatás, az Szabolcs, Borsod, Hajdú, Békés, Baranya, Heves megye. Jó helyzetben Pest megye kivételével egyetlen terület sincs, de ez mit sem számít. A nagy adakozás zajlik tovább! 2017 decemberében Pénzszórás bejgli mámorban címmel jelent meg nagy osztogatásról szóló anyag, 200 milliárd adóforintunk szétszórásáról.

A megszorítás szót nem ejti már ki a száján a kereszténynek mondott hatalom, de ami ránk vár, az bizony nagyon kemény megszorítás lesz! A forint/euró árfolyama tartósan inog, amin valakik nagyot fognak kaszálni, de a kár abban az esetben is a magyar adófizetők nyakába fog zuhanni. A Facebookon van egy érdekes bejegyzés: Amennyiben a kormánytól támogatásban akarsz részesülni, költözz a határokon túlra! A belső és külső magyarokat is muszáj megosztani? Bár a régi mondás szerint sokat hoz a konyhára az Oszd meg és uralkodj politika.

Amikor Pásztor István megjelenik nálunk, tudjuk, hogy nem ingyen jött. A magyar támogatások folytatásáról beszélt. Szállunk rendelkezésére – így szólt a Malév reklámszövege. Mi is szállunk Pásztor úr és a fél világ rendelkezésére, amíg el nem száll végképp Magyarország költségvetése, vagy az egész ország! Ami Pásztornak öröm, nekünk nem biztos, hogy az:

 

Békéscsaba, 2018. július 2.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető 1.: „Soha nem volt ilyen magas a magyar államadósság összege, mint most: az év végére a kormány előzetes becslése szerint 27,5 ezer milliárd forinton tetőzhet az adósság, amely a 2010-es kormányváltást megelőző év végén még csak 20,4 ezer milliárd forintot tett ki. Vagyis az elmúlt nyolc évben – a második és a harmadik Orbán-kormány regnálása alatt – több mint hétezermilliárd forinttal nőtt a nominális államadósság összege. Ebben még nincs benne a magánnyugdíjak államosításából származó mintegy 2200 milliárd forintos összeg, amit közvetlenül adósságcsökkentésre fordított a kabinet. Ezzel együtt 9,3 ezermilliárd forintos a növekmény, vagyis a jelenlegi államadósság harmada az Orbán-kormány elmúlt nyolc évének a „teljesítménye”. Ez nagyjából a háromnegyede a Medgyessy–Gyurcsány–Bajnai-kormányok nyolcéves regnálása alatt keletkezett 12,5 ezermilliárd forintos adósságnövekedésnek. Akkor azonban gazdasági válság volt.” (Részlet az Elvesztették Orbánék az államadósság elleni csatát című cikkből, 2017 november) Az államháztartási hiány már 1200 milliárd forint körül van, májusig sikerült összehozni az éves hiánycél 87 százalékát.

Emlékeztető 2.: „Szlovákiában felújítottuk a magyar adófizetők pénzén a dunaszerdahelyi stadiont, és épül Révkomáromban is egy stadion. Szerbiában Topolyán három milliárdért fűthető focipályákat építünk. Romániában elég sok sportlétesítményt, jégcsarnokot építettünk, és Csíkszereda díszpolgára lett Mészáros Lőrinc. Szlovéniában beleszólt a Habony-csapat a választásba, oda 62 milliárd megy vasútfelújításra, és néhány milliárdért építünk egy stadiont is Lendván. A Fidesz lendvai jelöltje bejutott a parlamentbe, és az is kiderült, hogy valami csenevész focicsapata van. Nem számít, de lesz stadionja! Horvátországba is beleszóltak a választásba 2016-ban. Oda a horvátországi Fideszes magyar  jelöltre szavazó gazdáknak ötmillió forint vissza nem fizetendő támogatást fizettünk. Be is került a horvát parlamentbe. És persze beleszólnak nagyjaink a Balkánon már minden ország dolgába, ami már a New York Timesnek is feltűnt.” (Részlet a Száz stadiont, ezret című cikkből)