Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 22175829

2019. június 25.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Ma Vilmos napja van.
Holnap János napja lesz.

Pár soros tájékoztatás a valóságról a miniszterelnöknek

(Gyöngyösi Márton frakcióvezető idővonaláról)

Nem lehetnek annyira nyugodtak a kormányban, ha az újév első kormányinfójára már nem volt elég Gulyás Gergely, hanem egyenesen Orbán Viktort kellett riadóztatni 4 milliárd forintos puritán „kolostori cellájából”.

A miniszterelnök mondandója sok újdonságot nem tartalmazott. Úgy tűnik, a kormány továbbra is egy maga teremtette virtuális valóságban él, ahol egy elaggott milliárdos, valamint közelebbről meg nem határozott „migrációpárti” politikusok jelentik a legnagyobb veszélyeket.

Addig igaza is van, hogy a május 26-i európai parlamenti választásoknak minden eddiginél nagyobb tétje lesz, és hogy Európában körvonalazódik néhány olyan konszenzus, amely neki aligha tartogat sok jót. Csakhogy míg a miniszterelnök valamiféle migrációpárti egyetértésről beszél, a két körvonalazódó egyetértés nagyjából a következő: az első, hogy pár marginális elmeháborodotton kívül ma már senki sem szeretné támogatni az illegális migrációt Európában. A másik pedig az, hogy pár marginális elmeháborodotton kívül senki sem hisz Orbán Viktor alternatív valóságában. Orbánt ma Európa vezető politikusai egy hisztis óvodásnak tartják, akinek eddig ugyan elég volt időnként rácsapni a kezére, később nevelési tanácsadóhoz küldték, most viszont egyre komolyabban el kell gondolkodni, hogy kicsapják az ovis csoportból. És itt eljutottunk az európai parlamenti választások valódi tétjéhez.

Május 26. valódi tétje az, hogy Magyarország maradhat-e az európai közösség teljes jogú tagja, vagy Orbán Viktor elindítja azon az úton, mely szépen lassan kivezet minket az Európai Unióból. Ne legyen kétségünk: Orbán mindent megtesz azért, hogy hatalmon maradjon, és ha ennek nagy ára lesz, azt is meg fogja fizetni. Azonban ehhez a pénzt a mi zsebünkből fogja kihúzni. Magyarország már most is több százmilliárdos büntetések elé néz. Ne hagyjuk, hogy minket büntessenek a magyar miniszterelnök hóbortjaiért!

Az, hogy a magyar kormány megítélése milyen mélyen van, jól mutatja, hogy minden érvelések legalantasabbjához, a másra mutogatáshoz is visszatértek. Így került a képbe a Jobbik is pár kiforgatott megjegyzés és némi antiszemitázás mellett. Szerintem, ha a miniszterelnöknek nem túl nagy ár a demokratikus intézmények elfoglalása, a hatóságok bunkósbotként való üzemeltetése, a dolgozók rabszolgasorba taszítása, akkor nekem sem kell, hogy nagy ár legyen, hogy ezek ellen az intézkedések ellen együttműködhessek olyanokkal is, akikkel egyébként sok mindenben nem értek egyet. Lehet, hogy Orbán Viktornak a demokrácia pártpolitikai kérdés, nekem és a Jobbiknak viszont nem. Ha Orbánnak nem tetszik az a szófordulat, hogy „az ördöggel is össze kell fogni”, ki kell ábrándítanom: nem valamiféle isten ő, hogy földöntúli eszközöket keressek ellene, még ha annak is gondolja magát. És ugyanígy vissza kell utasítanom a miniszterelnök antiszemita-vádjait. Csak emlékeztetőül: a Jobbik pár hete letett az asztalra egy olyan programot, melyet bárki elolvashat, aki szeretné tudni, mit gondolunk a világról. És hol a Fidesz programja? A sorosozás, a migránsozás, vagy a brüsszelezés volna az? Ezek volnának az orbáni kereszténydemokrácia építőkövei? Vagy a diszkrét összekacsintás egy olyan párttal, amely fizikai erőszakkal fenyeget meg tüntetőket? Orbán Viktor már régen nincs abban a helyzetben, hogy bárkit is kioktasson, vagy szélsőségességgel vádoljon. Mi kiterítettük a lapjainkat és ő is. Lehet dönteni.

Mire ez a poszt megjelenik, talán a miniszterelnök már túl is van mai puritán 300 forintos krumplifőzelékén. Így délutánra csak egy utolsó dolgot mondanék még el neki a valóságról: megírhatja az összes lakájmédia, hogy kolostorba helyezte irodáját, a valóság az, hogy azt az épületet az elmúlt 200 évben senki nem kolostorként ismerte. Hanem úgy, hogy Budai Várszínház. Szerintem ez sokkal inkább illik a kormányzásához.

Forrás: Facebook