Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 21681071

2019. május 23.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Ma Dezső napja van.
Holnap Eszter napja lesz.

Orbántól viszketnek Európában

Fotó: Béli Balázs/alfahir.hu

Napi jegyzet – Hiába magyarázkodik, hiába dörgölődzik a németek lábszárához a magyar miniszterelnök, a napnál is világosabb, hogy egyre kevésbé szívesen látott tagja az Európai Néppártnak. Olykor a legjobb családban is akad egy fekete bárány, akire senki sem büszke, akiről jobb lenne tudomást sem venni, de mégiscsak családtag, akit nehéz letagadni, ugyanakkor jobb lenne már kitagadni. Valahogy így áll most Orbán Viktor és a Fidesz helyzete is az Európai Néppártban.

Azt már minden bizonnyal a Fideszben is belátták, hogy taktikai kudarc volt az adófizetők pénzéből indított új plakátkampány, amire a magyar kormány állandó mumusát, Soros Györgyöt és az Európai Bizottság nyugdíjba készülő elnökét, Jean-Claude Junckert tették. Utóbbi pellengérre állítása verte ki leginkább a biztosítékot, mivel Junckert éppen az Európai Néppárt segítette a Bizottság élére. Vagyis a Fidesz pártcsaládja. Juncker ellen kampányolni pedig most a májusi európai parlamenti választás előtt meglehetősen visszás a pártcsalád számára. Nem csoda, hogy kiborultak a Fidesz úgymond osztálytársai a Néppárt padsoraiban. Az sem volt jó ötlet, hogy a Fidesz félrevezető féligazságokat és konkrét hazugságokat párosított az Európai Bizottsághoz. Az uniós csúcsszerv tőle szokatlan módon válaszolt is a magyar kormány manipulatív kampányára, és tételesen, részletesen cáfolta az összeeszkábált, egybites propagandaszagú állításokat.

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőségekkel ITT !

Forrás: alfahir.hu

Emlékeztető: „Orbán szerint a kritikusai naivak. Sokan nem értik ezt, de a politikában Lenin után az ilyeneket hasznos idiótának szokták nevezni. Bár hisznek abban, hogy szellemi harcot folytatnak, ezzel valójában az ellenfeleik érdekeit szolgálják – mondta. A Welt am Sonntag érdeklődésére, hogy Orbán valóban a baloldal hasznos idiótáinak tartja-e a kritikus kereszténydemokratákat, azt felelte, hogy azokat, akik az EPP megosztottságát előmozdítják, azokat igen.” (Részlet az Orbán szerint a néppárti kritikusai hasznos idióták című cikkből)