Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27045749

2020. május 20.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Bernát, Felícia napja van.
Holnap Konstantin napja lesz.

Orbán Viktor valóra váltja az ígéretét

Bicskéig meghosszabbítják a kisvasutat

12 milliárd forintból fejlesztené a kormány a hazai kisvasutakat a következő két évben – írja a hvg.hu. Orbán Viktor még 2015-ben mondta, ha támadják a felcsúti kisvasutat, akkor meg kell hosszabbítani Bicskéig, és ha akkor is támadják, akkor meg Lovasberényig.

A hvg.hu birtokába került kormányjavaslat szerint a Vál-völgyi Kisvasút bővítését pont Bicskétől Lovasberényig tervezik, emellett épülhet például salgótarjáni hegyi kisvasút. A dokumentumban szerepel egy hazai kisvasúti járműcsalád fejlesztéséről szóló elképzelés is. (Forrás és fotó: alfahir.hu)

2010-ben az elszámoltatás és felelősségre vonás ígéretével lett meg az első kétharmados parlamenti többsége a parlamentnek. A választás előtt be is szólt az akkori amerikai nagykövet Orbán Viktornak, hogy ne ígérjen már annyit! A választás után derült csak ki, hogy Orbán Viktor visszaüzent neki, hogy ne a szavait, hanem majd a tetteit figyelje! A magyar társadalom azóta is elképedve figyeli a tetteit.

Amint meglett az első parlamenti kétharmad, nem a felelősségre vonás vette kezdetét, hanem az ország sarkaiból történő kiforgatása. Magyar Köztársaságról Magyarországra változtatták az ország nevét, és alkotmányoztak is, amit később alaptörvénynek neveztek el, és elkészült a gyalázatos választójogi törvény, amelyet 2012. január 1-jével hatályba is léptettek. Azzal a választójogi törvénnyel más pártnak nincs igazán esélye választást nyerni. Amit egyre többen mondanak: soha többé parlamenti kétharmadot!

Dübörög a korrupció, a Haverok, a Rokonok, a Szomszédok, a Mutyi, a Hanta nevű kormányzás. Az uniós ügyészséghez nem csatlakoznak, mert akkor vége lenne az uniós pénzek lenyúlási lehetőségének. A magyar adóforintok lecsapolására is ügyes dolgokat találtak ki. A legjobb példa erre a társasági adó jelentős részének nem az államkasszába, hanem a TAO-kasszába történő befizettetése. Hogy ott mi történik például az idén 125 milliárd adóforintunkkal, azt jótékony homály fogja fedni. A kasszakulcs Csányi Sándor MLSZ elnök kezében van.

A másik jelentős lecsapolás a jegybanknál történik, amelynek összes kiadása a magyar adófizetőket terheli a több mint ezer alkalmazott jövedelmével és a rezsivel együtt, a nyereséget viszont kiviszik hat jegybanki alapítványba. Ott aztán elképesztő költekezés zajlik, családi és baráti kifizetőhelyekké is válnak.

A magyar társadalom számára is vannak jócskán ígéretei főleg a választások előtti időszakban a miniszterelnöknek. Azok a napok mennyei boldogságot ígérnek, a választások után pedig beköszönt a pokol. Eddig háromszor jött össze a parlamenti kétharmad a Fidesznek, amely kétharmad eddig inkább a saját javainak gyarapításán tüsténkedik, és nem az ország felvirágoztatásán. Egyre több törvényt alkotnak meg a saját, és nem a magyar társadalom javára! Vannak elképesztően meggazdagodott polgáraink, akiknek megismerhetjük nagy vonalakban a gyarapodását, de azt nem tudhatjuk meg, hogy mennyi adót fizetnek be a magyar államkasszába!

Békéscsaba, 2019. július 9.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „Az elmúlt években jóval többet kellett volna költeni az oktatásra, az egészségügyre, a kutatás-fejlesztésre, a technológiaváltásra vagy a kis- és középvállalati szektor támogatására, mert ezek nélkül nem lehet kitörni a közepes fejlettség csapdájából. A kormány azonban alapvetően a nagyvállalatokba pumpálta a pénzt, ezért imádja a német tőke Orbán Viktort – mondta a Magyar Hangnak adott interjújában Pogátsa Zoltán közgazdász, szociológus, a Nyugat-magyarországi Egyetem docense.” (Részlet a Neoliberális politikát folytat a Fidesz című cikkből)

Emlékeztető: „Itthon egyre több megye leszakad, egyre szegényedik a népesség. Sem ez, sem az egészségügy, az oktatás és a szociális ágazat sanyarú helyzete nem éri el a kormány ingerküszöbét. Nagyon szomorú, hogy egyre nagyobb méreteket öltenek a kilakoltatások, és sok gyerek kerül állami gondozásba, mert a szülőknek nincs lakhatási lehetősége! A devizahitelnek csúfolt hitellel átvert családok sokasága kerül lehetetlen helyzetbe, és megjelenik most már a rezsit fizetni nem tudó kiskeresetűek kilakoltatása is. A családi támogatásokkal a magas jövedelmű családok fognak tovább gazdagodni, a kicsik ebből is kimaradnak, hiszen olyan hitelt, amelynek már induláskor 50 ezer forint körül van a törlesztő részlete, nem tudnak bevállalni.” (Részlet A magyar kormány a mianmari katonai juntát is segíti című cikkből)