Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25733184

2020. február 25.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Géza napja van.
Holnap Edina napja lesz.

Orbán Viktor támogatásával…

Miért támogatott Orbán Viktor a nemzetállamok felszámolására törekvő, migráció párti jelöltet az Európai Bizottság élére?

Európa jövője szempontjából meghatározó jelentőségű, hogy az Európai Bizottság elnöke milyen nézeteket vall a legfontosabb kérdésekben. Orbán Viktor egyértelművé tette, külügyminisztere és a kormány illetékes szóvivője megerősítette, hogy csak olyan jelöltet fog támogatni, aki fellép a migrációval szemben, valamint tiszteletben tartja a tagállamokat. Nos, az Európai Tanácsban az általa is megszavazott Ursula von der Leyen migráció ellenesnek semmiképpen sem nevezhető. Családjával menekülteket fogadott be a házába, s annak idején élesen támadta Magyarországot azért, mert határát megvédte az illegális migráns áradattól. Az is közismert, hogy az Európai Egyesült Államok kiépítésének a híve. Egyébként Soros Györggyel együtt tag a Müncheni Biztonsági Konferencia tanácsadó testületében. A Fidesz szokásos, megbélyegző kategorizálásával, tehát Soros György embere, migráns párti, és a nemzetállamok felszámolására törekszik.

Vajon miért támogatott a miniszterelnök egy olyan jelöltet, aki semmiképpen sem felel meg az általa támasztott kritériumoknak? A választ nem az elvi, ideológiai dimenzióban kell keresnünk, hanem a személyesben. Ursula von der Leyen támogatásával vált lehetővé sikerre vinni személyes harcát Manfred Weberrel szemben, megakadályozva az Európai Néppárt csúcsjelöltjének bizottsági elnökké válását. Ennek érdekében a visegrádi négyek összefogtak azzal az Emmanuel Macronnal, aki számára a magyar miniszterelnök testesíti meg mindazt, ami ellen küzdeni akar. Ezt így fogalmazta meg: “Válasszátok az én Európámat, ne Orbánét!”

Orbán Viktornak érezhetően egyre nagyobb a személyes ambíciója, hogy Európa meghatározó kormányfőjeként tekintsenek rá. Ezt azonban személyi ügyekben machiavellisztikus akciókkal – még ha sikeresek is – nem lehet elérni. Ehhez itthon kellene visszaállítani a jogállamot, véget vetni a hűbéri láncolatra épülő hatalomgyakorlásnak, az egzisztenciális félelemben tartásnak, a gyűlöletkeltésnek, a nemzetközi befektetők olcsó és jogaitól megfosztott munkaerővel való kiszolgálásának. A forrásokat az oktatásba, képzésbe invesztálni, vállalva az uniós források felhasználásának európai ügyészség általi ellenőrzését, folyamatosan támogatva a jelentős hozzáadott értéket teremtő, minőségi munkaerőt alkalmazó kis- és közepes vállalkozásokat, szolidáris társadalompolitikával csökkenteni a szétszakadást, elérve ezzel a fiatalok itthon tartását, megteremtve egy gyarapodó ország valódi reményét.

Egy ilyen Magyarország miniszterelnökének lenne komoly tekintélye és megbecsülése az uniós színtéren. Sajnos, a felsoroltak teljesítése Orbán Viktortól nem képzelhető el.

Balczó Zoltán

Forrás: Facebookos idővonal (a szerző volt uniós képviselő, jelenleg a hazai Országgyűlés jobbikos frakciójának tagja

Az alfahir.hu cikke a jelölt német védelmi miniszterkénti tevékenységéről ITT !

Emlékeztető: „A demokrácia vagy keresztény lesz, vagy nem is lesz. Egy kereszténységellenes demokrácia olyan karikatúra lesz, amely vagy zsarnokságba, vagy anarchiába süllyed.” (Robert Schuman, az Európai Unió elődjének egyik alapítója)

Emlékeztető: „Közös Junckerben (a volt bizottsági elnökben) és a német politikusban, hogy mire EB-elnökök lettek, a legjobb formájukat már maguk mögött hagyták – írja a lap brüsszeli tudósítója, Werner Mussler. De szerinte a többi jelölt is csak másod- és harmadvonalbeli arc, akiket alig ismer valaki. A cikk a Tanácsnak ezen felül felrója a választók becsapását, Kelet-Európa cserbenhagyását, és az EP-vel való konfliktus további élezését is.” (Részlet az Alaposan kiakadt a német sajtó Ursula von der Leyen jelölésén című cikkből)