Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25771905

2020. február 28.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Elemér napja van.
Holnap napja lesz.

Orbán Viktor nem hagy fel az EU-ellenes kampánnyal

Akik esetleg azt hitték, visszafog valamelyest a migráns- és az unióellenes kampányból, nagyot tévedtek.

A Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában néhány nappal a Fidesz néppárti tagságának felfüggesztése után ott folytatta, ahol abba sem hagyta.

„Mi nem vagyunk hajlandók azt csinálni, amit Brüsszel diktál” – jelentette ki az Európai Unió egyik tagállamának kormányfője. Orbán amúgy interjújában már nem csupán a Magyarországot szerinte fenyegető bevándorlás miatt bírálta az EU-t, hanem azt is állította, hogy „Brüsszel” direkt magas rezsit akart fizettetni a magyarokkal – akik évek óta magasabb rezsit fizethetnek a világpiaci árnál, hála a központi árszabályozásnak, amit a kormány „rezsicsökkentésnek” nevez.” (444.hu).

Az olajár zuhanása miatt a rezsink jóval nagyobb mértékben csökkent volna, ha a kormány nem avatkozik be a rezsicumival a folyamatokba… A rezsiköltségünket ráadásul megterhelik a világ legmagasabb, 27 százalékos áfájával. Az egymilliónál is több minimálbéres nettó jövedelme még mindig nem éri el a 100 ezer forintot. Ebből aztán próbáljanak meg rezsit fizetni, bevásárolni, családot fenntartani, a lakáshoz jutásról már csak álmodni mernek, ezért lehetőségként marad a megfizethetetlenné tett albérlet, vagy az ország elhagyása megélhetést biztosító munkahely érdekében.

A Lisszaboni szerződést még a magyar fordítás előtt megszavazta a magyar parlament, és a teljes Fidesz-frakció is. Az Európai Unió parlamentjében a szintén mindent megszavaznak, amely határozatokra még a miniszterelnökök tanácsának is jóvá kell hagynia. Ezeket Orbán Viktor is jóvá szokta hagyni, és alá is írja. Aztán amint hazaér, nekifeszül Brüsszelnek. Vagyis a belga fővárosnak. Amikor itthon valaki a kormányt szidja, az nem Budapestet szokta szidni.

Május 26-án lesz az európai uniós parlamenti képviselők megválasztásáról szóló szavazás. Itt már szavazni fog levélben egymillió kettős állampolgár, és át fognak jönni megint a Fideszre szavazni Ukrajnából és Romániából a magyar nyugdíjat élvezők is. Ukrajna és Szerbia nem uniós tagállam, de az ottani kettős állampolgárok is szavazhatnak, és Romániában leszavazhatnak a román és a magyar választási listára is.

A kamupártok a hatalmas választási támogatási pénzekre hajtanak, nem a parlamentbe jutás érdekli őket. 2014-ben és 2018-ban már működött ez a gyalázat, okozva 8 milliárd forint kárt a magyar adófizetőknek! Szó sincs a megszüntetésükről, mert a Fidesznek ezek úgy kellenek, mint egy falat kenyér! Az uniós választásra nem sok jelentkezett be közülük, mert a dörzsölt vezéreik elég gyorsan felmérték, hogy erre a választásra nincs állami támogatás.

Békéscsaba, 2019. március 25.

Anton

Emlékeztető: „Semjén Zsolt, a miniszterelnök helyettese – szabadidejében svédországi háziállatokra lövöldöző Stüszi vadász – úgy gondolja, hogy betegek, akik máshogy gondolkodnak a családok megsegítéséről, mint a kormány. Szerinte a családvédelmi akciótervükkel egyet nem értők aberráltak, vagy egyszerűen hülyék.” (Részlet az EP-választásra gyúrt családvédelmi akcióterv című írásból)