Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 23812679

2019. október 12.
H K SZ CS P SZ V
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Ma Miksa napja van.
Holnap Kálmán napja lesz.

Orbán Viktor levélben kéri a külhoniak szavazatait

Ukrajnába, Szerbiába, az USA-ba, Dél-Amerikába, Kanadába és Ausztráliába is mehettek már a levelek. Ezekben és még néhány kisebb országban is vannak már jócskán kettős állampolgáraink. Most akkor ők fogják eldönteni, hogy ki képviselje Magyarországot az Európai Unióban? A jelentős postaköltséget természetesen velünk fizettetik ki.

„Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes tavaly októberben terjesztette be az erre vonatkozó törvénymódosító javaslatot. Az azóta elfogadott törvénymódosítás szerint az Európai Parlament tagjainak választásán az a magyar állampolgár is választhat, aki 

  • Magyarországon élő, lakcímmel nem rendelkező választópolgár

  • az Európai Unió területén kívüli lakóhellyel rendelkezik.

A határon túli magyarok jelentős része kettős állampolgár, és így szavazati joguk is van. Nagy részük másik uniós országban (Szlovákia, Románia, Horvátország, Szlovénia, Ausztria) él, így az EP-választáson nekik dönteniük kell, hogy a hazájukban indult pártok listájára vagy a magyarországi pártok listájára szavaznak. 

A módosítás célja az lehetett, hogy az idei EP-választásokra a kárpátaljai és a vajdasági magyarok szavazatait nyerje el  a Fidesz” – írja az index.hu.

Az ellenőrzés hogyan lehetséges adott esetben, hogy az uniós országban élő kettős állampolgár szavazott-e otthon is, és itt is?

Békéscsaba, 2019. április 5.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „Orbán szerint a kritikusai naivak. Sokan nem értik ezt, de a politikában Lenin után az ilyeneket hasznos idiótának szokták nevezni. Bár hisznek abban, hogy szellemi harcot folytatnak, ezzel valójában az ellenfeleik érdekeit szolgálják – mondta. A Welt am Sonntag érdeklődésére, hogy Orbán valóban a baloldal hasznos idiótáinak tartja-e a kritikus kereszténydemokratákat, azt felelte, hogy azokat, akik az EPP megosztottságát előmozdítják, azokat igen.” (Részlet az Orbán szerint a néppárti kritikusai hasznos idióták című cikkből)

Emlékeztető: „Beszéde végén a diaszpóra magyarságának azt mondta: a nekik meghirdetett programok pénzügyi alapjai a következő években is rendelkezésre állnak. Ezzel kapcsolatban rámutatott az 5 százalékos magyar gazdasági növekedésre, bár megjegyezte, hogy egyes elemzések kisebbfajta világgazdasági válság bekövetkezését valószínűsítik 2019-2023 között, de – mondta – éppen szombaton tartanak egy olyan megbeszélést, amelyen ennek az esetleg bekövetkező helyzetnek az elhárításához, kezeléséhez szükséges magyar gazdaságpolitikai akciótervet állítanak össze.” „A nekik meghirdetett programok pénzügyi alapjai a következő években is rendelkezésre állnak.” (Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Diaszpóra Tanács 2018. november 12-ei értekezletén)  A magyarországi egészségügyre, oktatásra, szociális helyzetre is lesz pénz? A devizahitelesek kilakoltatása is leáll végre?