Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25732800

2020. február 25.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Géza napja van.
Holnap Edina napja lesz.

Orbán Viktor kijelentette, hogy Manfred Weber alkalmatlan és nem támogatják

Orbán Viktor szokatlanul fáradtan és enerváltan tartott közös sajtótájékoztatót Heinz-Christian Strache szabadságpárti osztrák alkancellárral. Az Európai Néppárttal való kapcsolatáról azt mondta: a hűség fontos politikai kategória, szeretnének abban a közösségben maradni, ahová tartoznak, amíg ezt hagyják nekik. Ugyanakkor arról is beszélt: ő és a magyar kormány nem tudja támogatni Manfred Webert, mint az Európai Néppárt csúcsjelöltjét az Európai Bizottság élére, mivel korábban a „Spitzenkandidat” azt nyilatkozta, hogy nem akar a magyarok szavazataival bizottsági elnök lenni (pontosabban azt mondta, hogy a populista Fidesz szavazataival – szerk.). Szerinte Manfred Weber megsértette a magyar választókat. A magyar kormányfő azt is mondta, hogy az összes csúcsjelöltet alkalmatlannak tartja, és még keresik a megfelelő jelöltet.

Az osztrák alkancellárral tartott megbeszélése kapcsán Orbán Viktor arról számolt be, hogy baráti tárgyalásokon vannak túl. A témák között szerepelt, hogy mindketten fontosnak tartják a gazdasági együttműködést, amit tovább fejlesztenének. Orbán Viktor azt mondta: a cél az, hogy a magyar gazdaság az uniós átlagnál 2 százalékkal nagyobb legyen.

Az osztrák alkancellárral abban is egyetértettek, hogy fontos az európai biztonság kérdése, Magyarország pedig Ausztria határait is védi. Orbán Viktor megköszönte, hogy Ausztria ebben segíti Magyarországot, bár kitért arra, hogy ez nem mindig volt így. Korábban a baloldali vezetésű kormány mindent megtett azért, hogy a kerítést ne tudja megépíteni Magyarország. Most azonban ez megváltozott, és ehhez az Osztrák Szabadságpártra (FPÖ) volt szükség.

A folytatás, illetve a teljes cikk fotóval, további elérhetőségekkel ITT !

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Orbán Viktor korábban nagyon is támogatta Weber európai bizottsági elnöki posztra történő jelölését. Ez a poszt a tulajdonképpeni miniszterelnöki tisztség. Amióta tagjai vagyunk az EU-nak, két olyan bizottsági elnök volt, akik hazájukban megbuktak. Barroso Portugáliában, Junkers az adóparadicsomként működő Luxemburgban. Barroso úgy tudott 10 évig elnök maradni, hogy a második ciklusra Orbán Viktor, mint aki akkor még az Európai Néppárt alelnöke volt, nagyban támogatta.

Most, hogy az Európai Néppárt frakcióvezetőjeként munkálkodó Weber támogatta a Fidesz néppárti tagságának felfüggesztését, fordult a kocka. Weber egyébként nem Magyarországot emlegette, hanem a Fideszt. A Fidesz még nem egyenlő Magyarországgal, ha csak nem az lesz, ha sokáig szédítik az embereket a hazug médiájukkal.

Békéscsaba, 2019. május 7.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Orbán szerint a kritikusai naivak. Sokan nem értik ezt, de a politikában Lenin után az ilyeneket hasznos idiótának szokták nevezni. Bár hisznek abban, hogy szellemi harcot folytatnak, ezzel valójában az ellenfeleik érdekeit szolgálják – mondta. A Welt am Sonntag érdeklődésére, hogy Orbán valóban a baloldal hasznos idiótáinak tartja-e a kritikus kereszténydemokratákat, azt felelte, hogy azokat, akik az EPP megosztottságát előmozdítják, azokat igen.” (Részlet az Orbán szerint a néppárti kritikusai hasznos idióták című cikkből) A hasznos idióták kifejezés Lenin elvtárstól származik!