Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27027050

2020. május 19.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Ivó, Milán napja van.
Holnap Bernát, Felícia napja lesz.

Orbán Viktor a Kossuth Rádióban

Bejelentése szerint idén egyszeri 500 ezer forint pluszjuttatást kapnak az egészségügyi dolgozók.  Ez nettóban számolva 33 ezer forint körül lehet havonta.

Kásler Miklós salátaminisztert alighogy kinevezték, 700 ezer forint béremelést kapott. Már megjelent a koronavírus Kínában, ettől függetlenül nálunk jócskán megemelték a hatalom jövedelmét. Áder János köztársasági elnökét például megduplázták, immár havi 3 millió forint a jövedelme. Ekörül van Kövér László házelnök jövedelme is. Az országgyűlési képviselők és a miniszterek, egyéb hatalom közeliek fizetését 30 százalékkal emelték. A hatalom közelében már nem igazán lehet havi egy millió forintos fizetés alatti potentátot.

Szlovéniában a koronavírus járvány miatt 30 százalékkal csökkentették a hatalom jövedelmét, és megduplázták az egészségügyi dolgozók fizetését. Szlovénia miniszterelnöke a Fidesz támogatottja, kampányaiba átrepül elég sok adóforintunk. Sajnos nem alkalmazza a magyar kormány a szlovén mintát. Ráadásul lehet, hogy még mindig jönnek befelé a kamionok Szlovéniából emberi ürüléket szállítva valahová a Dunántúlra. Hogy ez kinek a bulija, még nem derült ki, és az sem, hogy mekkora környezetszennyezést okoz ez is a közeljövőben. Akinek a koronavírus nem elég, az tesz még hozzá egy kis ürüléket is.

Horvátországban 190 ezer forintot kapnak havonta azok a dolgozók, akik elvesztették a munkahelyüket. Nálunk a Fidesz a 9 hónapos munkanélküli segélyezést 3 hónapra levette, és elkezdte megadóztatni a minimálbért. Az egykulcsos adó alkotmányos védelem alatt van, amely miatt a minimálbéresek is, és az egyre magasabb jövedelműek is 15 százalékkal adóznak!

A Fidesz által összeállított munkatörvénykönyv nagyon munkáltatóbarát, amit ráadásul kiegészítették a rabszolgatörvénnyel. Három hónapig valamennyire a most elbocsátott munkavállalók helyzete megoldódik, de mi lesz utána? Ennél sajnos jóval tovább el fog tartani a koronavírus által okozott tragédia. Most a magyar elbocsátottak sorba állhatnak a háromhavi segélyért, és remélhetőleg nem túl sokára érkezik az első kifizetés. Hogy a lejáró három hónap után mi lesz a rengeteg munkanélkülivé kényszerülő honfitársunkkal, nem lehet még tudni. Akinek nincs tartaléka, az bizony nagyon meg fogja szenvedni nemcsak a koronavírust...

Az alfahir.hu cikke Orbán Viktor mai interjújáról elérhető ITT !

Az Európai Unió százmilliárdos programmal segíti a munkahelyek megőrzését. Erről bővebben ITT !

Békéscsaba, 2020. április 3.

Összeállította: Anton

Emlékeztető: „A 18 milliárd forintból tehát az egészségügyre mindössze két milliárd forint jut. Vagyis még mindig nem tartozik a fontos ágazat közé az egészségügy. A kórházi beszállítók felé vajon mennyivel tartozik a kormány? A fő baj az lehet, hogy a járulékokat már adóként szedik be, és nem arra költik, amire beszedik, vagyis szabad felhasználású pénz lesz abból is! Rossz állapotban érte a koronavírus járvány az egészségügyet.” (Részlet a 18 milliárd forintot csoportosít át a kormány című cikkből) Miért az egészségügyre jutott vajon a legkevesebb pénz világjárvány idején?

Emlékeztető: „Az mindenesetre biztosan állítható, hogy amennyiben egyik napról a másikra kiugróan sok beteg jelenik meg a kórházak betegfelvételén, a halálozási arányok alakulása nagyban függ majd attól, milyen az adott ország egészségügyi rendszerének teherbírása. Bízzunk benne, hogy a magyar egészségügy problémáinak több évtizedes elodázása nem az idei tavaszon bosszulja meg magát!” (Részlet a Nem csak az idősekre veszélyes a koronavírus című cikkből)