Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 26275889

2020. április 02.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Ma Áron napja van.
Holnap Buda, Richárd napja lesz.

Orbán Viktor évértékelője

Buszokkal takarták el a bejáratot a nagyérdemű elől. (Fotó: Fazekas István, hvg.hu)

Orbán Viktor immár 22. alkalommal tartott évértékelőt. A hazai politikai életben ő honosította meg a műfajt a polgári kormányzás második évében (1999-ben), és láthatóan ezen a pályán sem cserélte még hatosra a „nyolcas számú mezt”. Már egy ideje, különösen a 2002-es vereséget követő évértékelő óta szóhasználatukban harciasabbak, üzeneteikben megosztóbbak ezek a beszédek, s a 2010-es kormányváltást követő időszakban új ellenségképek is megjelentek. A mostani értékelő e tekintetben is illeszkedett a sorba, és folytatta a múltidéző, absztraktból a konkrétumokra forduló, a politikai napirend alakításának kormányzati szándékát erősítő, eredményeket, teendőket és kihívásokat taglaló gyakorlatot.

Az alaphangot a miniszterelnök beszédét felvezető Balog Zoltán adta meg, aki református lelkészként, volt miniszterként és a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriumi elnökeként „nemzeti, keresztény és polgári” értékdimenziót jelölte meg, mint a kormányzati politika irányjelzőit, egyúttal Niedermüller Péter mondataira reflektálva szólalt fel a kirekesztés ellen. Ez a „mi-ők” szembenállást plasztikusan megjelenítő, mozgósító erejű, „magas labda” volt, amit valakinek le kellett csapnia. A kormányfő ugyanakkor mégsem foglalkozhat másod-, harmadvonalbeli ellenzéki politikusok megszólalásaival.

A folytatás, illetve a teljes cikk fotóval elérhető ITT !

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: A beszédet ismét a Várkert bazárban mondta el a miniszterelnök. A bejáratot buszokkal torlaszolták el, láthatatlanná téve azt, hogy kik mennek be kedves nézőnek, illetve tapsolni. A beszéd elég Ferenc Jóskásra sikerült. Az aradi 13-ak halálos ítéletét aláíró császárból később Ferenc Jóska lett, és állandó szavajárása volt, hogy „Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyunk elégedve”. Az egészségügy és az oktatás sanyarú állapota, a szétszaggatott szociális háló szóba sem került, és a rettenetes mértékű, az adónkból a fél világot támogató kormányzati „szokás” és következményei sem. Annyi máris világos, hogy az eddig átadott stadionok és sportakadémiák fenntartása is a magyar adófizetők nyakába szakad, mert egyelőre se foci, se néző.

Ami egészen elképesztő volt, Orbán Viktor úgy ítélte meg, hogy az utóbbi 10 év a legsikeresebb száz év óta az ország életében! Hát igen, 30 ezermilliárd(!) felett nyargal az államadósság, magas az államháztartási hiány, és siker az is, hogy nagyjából 650 százalékkal gazdagodtak a politikusok az utóbbi 10 évben. Hogy a magyar lakosság mennyivel szegényedett, nem lehet tudni, de a leszakadás szemmel látható. Az viszont tudható, hogy az egyre népesebb és egyre magasabb jövedelmű szakértelem hiányos hatalom jócskán elszakadt az ELTARTÓITÓL!

Békéscsaba, 2020. február 17.

F. I. – M. K. M.  

Emlékeztető: „Ha valaki az emberek vagyonát, azaz a közvagyont saját örömére herdálja el, az saját hazáját árulja el!” (Orbán Viktor 2010-ben) Akkor még tudta!

Emlékeztető: „Az ellenzék arra készüljön fel, hogy a DK szavazóit azzal fogják riogatni, hogy ne szavazzanak a Jobbikra, mert azok nácik, kis nyilasok, stb. A Jobbikos szavazókat meg azzal, hogy összegyurcsányozzák magukat, ha az ellenzéki összefogásra szavaznak! Tehát marad egyetlen és örök lehetőség: a Fideszre szavazni! Mire 2022-ig eljutunk, már 1,3 millió körüli kettős állampolgár és egyre szaporodó létszámú határon túli (főleg ukrán) nyugdíjas fogja segíteni a Fidesz örökös győzelmeit, akiket szervezetten áthordanak szavazni a választási csalás egyre nagyobb dicsőségére!” (Részlet a Hollik István: Soha ne felejtsük el, valójában ki Gyurcsány Ferenc című cikkből) Soha ne felejtsük el, hogy az ellenzéki összefogást a csak a Fidesz által elfogadott és csak nekik kedvező választójogi törvény teszi szükségessé!