Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27212763

2020. június 03.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Klotild napja van.
Holnap Bulcsú napja lesz.

Orbán Viktor és a székelyek

Részlet a Magyar Hang cikkéből:

„Gyurcsány Ferenctől nem is várja az ember, hogy kiálljon a határon túli magyarok mellett, de Orbán Viktor távolmaradása elgondolkodtató. Pedig akár egyetlen Facebook-bejegyzéssel is nagyot tudott volna lökni a kezdeményezés szekerén a közösségi oldalon nagyon aktív miniszterelnök, hiszen egymillió tizenháromezer ember követi, ami már önmagában több, mint a szükséges aláírás mennyisége. Nem árt, ha tudjuk, az aláírások több mint fele a határidő lejárta előtti legutolsó héten érkezett be. Egyébként a jelenlegi állás szerint hiába az egymilliónál is több szignó, nem teljesül az előírt földrajzi kritérium, vagyis az, hogy legalább hét uniós tagországban elérjék a minimálisan meghatározott aláírás-számot.”

Az aláírás tárgya az őshonos kisebbségek uniós támogatása volt… Nem lett sikeres, bér az utolsó pillanatokban az egymillió aláírás összejött, de csak négy országból érkezett be aláírás Lengyelországból alig érkezett... Főleg ott tudott volna a Fidesz Orbán Viktor nagyot segíteni.

Elmarad a csíksomlyói búcsú, augusztus 31-ig nem lesznek Hargita megyében nagy rendezvények. Interneten viszont lehet majd követni a szent misét május 30-án, szombaton a Dunán. A szokásos tusnádfürdői nyári összejövetel sem biztos, hogy meg lesz tartva, bár az úgy tudom, hogy már Kovászna megye. Ott kellene rákérdezni Orbán Viktorra, hogy miért nem segített?

Elmarad a szeptemberre tervezett katolikus világtalálkozó is, de augusztus 20-án hatalmas giga tűzijáték lesz. Vajon jó ötlet-e az akár százezer ember összecsődítése? Vajon meg lesz tartva népes körmenet is? Ez elég húzós lesz, nem kellene augusztus 20-án ilyen óriási tömegeket vonzó rendezvényeket tartani! Arról nem is beszélve, hogy a feleslegesen elköltött milliárdokat bizony fontosabb dolgokra kellene elkölteni. Kenyeret és cirkuszt a népnek! Cirkusz helyett most a kenyérre van szükség!

Békéscsaba, 2020. május 18.

F. I.