Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27026561

2020. május 19.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Ivó, Milán napja van.
Holnap Bernát, Felícia napja lesz.

Orbán szlovén szövetségesének fejét követeli az ellenzék a koronavírus miatt

– Szlovénia ugyan hatékonyan harcol a járvány ellen, azonban félő, hogy a „koronavírus elleni harc” jegyében feláldozzák a demokratikus értékeket, az emberi jogokat és a sajtószabadságot, így ennek a harcnak a végén más társadalom leszünk, mint voltunk – ezt nyilatkozta a szlovén Dnevniknek Milan Kucan, a független Szlovénia első köztársasági elnöke, akit az alkalomból kérdezte a szlovén napilap, hogy 30 éve tartották az első szabad választásokat az országban. Az egykori államfő ráadásul úgy gondolja, hogy a szlovén kormány arra használja a járványt, hogy felerősítse az ország ideológiai és társadalmi megosztottságát.

Janez Jansa szlovén miniszterelnöknek – akinek legfőbb szövetségese a régióban nem más, mint a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor – azonban nem csak ilyen kritikákkal, hanem sokkal súlyosabb vádakkal is kell most szembesülnie. A szlovén televízió ugyanis a minap bemutatott egy riportot, amelyben tanúkkal és dokumentumokkal igazolták, hogy a koronavírus-fertőzés elleni eszközök beszerzésénél politikai nyomásgyakorlásra került sor, méghozzá a vezető kormánypárt, a Szlovén Demokrata Párt (SDS) részéről. A lélegeztetőgépeket így a beszerzési ár négyszereséért vették meg, amiért elsősorban Zdravko Pocivalsek gazdaságfejlesztési és technológiai minisztert teszik felelőssé, aki egyébként az előző kormány idején is ugyanezt a tisztséget viselte.

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőséggel ITT !

Forrás: magyarhang.org

sokkaljobb-kommentár: A balkáni tűzfészekben nagyon szeret a választási kampányokba beleavatkozni adómilliárdjaink ellenében a kormány. Lendván is épül sportkomplexum és iszonyatos összegért megvettek egy veszteséges üdülőfalut, amelynek felépítését valószínűleg jócskán megbánták már a szlovénok. De a magyaroknak megéri majd. Vajon melyiknek? Jönnek most is befelé onnan az emberi ürülékszállítmányokkal a kamionok?

Észak-Macedóniában elhalasztják a választást a járvány miatt. Lehet, hogy ott már nyomul a magyar kormány, és segíti visszajutni a miniszterelnöki székbe a korrupt Gruevszkit, akit évekkel ezelőtt idehoztak Magyarországra pihenni…

A szlovéniai üdülőfalu megvásárlásáról ITT !

Békéscsaba, 2020. április 27.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: A szlovén kormány a koronavírus-válság idejére 30 százalékkal csökkenti az állami tisztségviselők fizetését, köztük a parlamenti képviselőkét és a miniszterekét – jelentette be Janez Jansa miniszterelnök kedden, amikor ismertette a kabinetnek a járvány okozta nehézségek ellensúlyozására indított gazdaságélénkítő csomagját. A járvány ideje alatt az egészségügyi dolgozók, a polgári védelmi szervezetek és más kulcsfontosságú szolgálatok 10 és 200 százalék közötti illetménykiegészítést kapnak. (portfolio.hu)

Nálunk ugyanekkor az egyre népesebb és egyre magasabb jövedelmű hatalom fizetését jócskán megemelték, feleslegesen megterhelve vele a költségvetést.

Emlékeztető: „Bizony megjelennek olyan vélemények, hogy a nem koronavírusos betegek egyes kórházakból történő eltávolításával már a vírus utáni időkre készül a kormány, és készíti elő az egészségügy magánosítását, a magánkórházakat, vagyis az egészségügy fizetőssé tételét. A Gyurcsány-kormány idején még népszavazást kezdeményezett ez ellen a Fidesz és Orbán Viktor (az úgynevezett szociális népszavazást), amit meg is nyert, és bizony annak jelentős szerepe lehetett – az elszámoltatás és felelősségre vonás ígéretén túl – a 2010-es első kétharmados parlamenti többség megszerzésében. Ezt követően aztán ki is forgatták az országot a sarkaiból, még a nevét is megváltoztatták és törvénygyárrá alakították át a magyar Országgyűlést. Alkotmányoztak is, és megalkották azt a gyalázatos választójogi törvényt, ami csak nekik kedvez. Amennyiben megmaradt volna az előző, mindenkinek lehetőséget biztosító választójogi törvény, sem 2014-ben, sem 2018-ban nem lett volna meg a kétharmados parlamenti többségük.” (Részlet a Koronavírus idején történik velünk című cikkből)