Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27167990

2020. június 01.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Tünde napja van.
Holnap Anita, Kármen napja lesz.

Orbán szerint a britek kilépése azt mutatja, hogy az EU-n kívül is van élet

Még messze vannak egymástól az álláspontok az Európai Unió következő többéves költségvetését illetően – mondta Orbán Viktor miniszterelnök újságíróknak a Kohézió Barátai csoport kormányfői szintű ülését követően, szombaton a portugáliai Beja városában.

A kormányfő kiemelte: az elmúlt években az európai gazdaságpolitikát Brüsszelben „elrontották”, és ennek hamarosan látni fogjuk a nyilvánvaló következményeit. Már arra lehet számítani, hogy ebben az évben az eurózóna „biztosan elveszíti a növekedési képességét, vagyis megáll” – vélekedett. Hozzátette: de az övezeten kívül is – Közép-Európát is ideértve - lehetnek hatásai a korábbi rossz gazdaságpolitikának.

A folytatás, illetve a teljes cikk elérhető ITT !

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Nagy-Britannia nagy befizető volt az unió kasszájába. Az idén még be kell fizetnie a teljes összeget, de jövőre már nem. 2021-től a következő hétéves tervét kezdi meg az unió. Magyarországnak a becslések szerint 25 százalékkal kevesebb uniós támogatás jut majd, és 25 százalékkal növekszik a tagdíj-befizetési kötelezettség. Amennyiben a kormány nem vesz vissza az eddigi gyakorlatából, és továbbra is szétszórja az uniós pénzünket is az adóforintjainkhoz hasonlóan, akkor bizony nagy bajba kerülünk.

Amerika be fog jelentkezni Nagy-Britannia gyarmatosítását illetően. Elvégre Amerika már volt angol gyarmat…

Fele ekkora költségvetésnek elégnek kellene lennie a parlamentre is, és a hatalomra is! Ez a megtakarítás elég lenne a tagdíj befizetési többletre. Ugyanakkor az unióból is szélnek kellene ereszteni a bürokraták legalább felét! A Brüsszelből Strasbourgba röpködéssel fel kellene hagyni végre, mert nemcsak eurómilliárdokat emészt fel, hanem környezetszennyező is. Strasbourg városa megél az uniós bérleti díjból, és az ottani apparátus hatalmas vásárló erejéből… Az uniós képviselők és a bürokraták létszáma és jövedelme is a csillagos eget nyaldossa, ráadásul teljes ellátásukról jelentős létszámú konyhai személyzet gondoskodik.

Békéscsaba, 2020. február 2.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető, avagy két részlet A nemzeti kaméleon című cikkből:

„Az túl egyszerű lenne, ha a Soros Györgyhöz fűződő viszonyát kezdenénk elemezni, vagy akárcsak felidéznénk a ma már konzervatív kereszténydemokráciát építő kormányfő azon korábbi parlamenti beszédét, amikor a papsággal közölte, csuhások térdre, imára. Vagy idézhetnénk napestig azt, amikor 2010 előtt az állami pénzek lenyúlását az egyik legfőbb bűnnek nevezte, illetve kiállt a sajtószabadság mellett. Utóbbival persze nem egyezik meg a Sargentini-jelentés vitája alkalmából elhíresült mondata, miszerint ők sose hallgatnák el a más véleményeket.”

„De emlékezzünk csak arra, hogy amikor Finnország miniszterelnökével tárgyalt, a két nép rokonságát, nyelveink közös származását dicsőítve, majd Krigizisztánban járva ugyanerről szemrebbenés nélkül megállapította, hogy nem is finn, hanem a türk nép a rokonunk. Orbán Viktor, a keresztény Európa és a magyar haza nagy védelmezőjeként Erdogan török elnök budapesti látogatásán nem győzte kiemelni, hogy a 150 éves török megszállás mennyi romantikus elemmel bírt. Majd október 23-ai ünnepi beszédében már oszmán hódítókról beszélt, akiknek az Európát fenyegető támadásaik ellen Dobó István, az egri vár kapitánya, Szondi György, a drégelyi palánkvár parancsnoka, vagy éppen Zrínyi Miklós, a szigetvári hős példát mutatott – nemcsak a magyarságnak, hanem a keresztény világnak” Forrás: Magyar Hang

Emlékeztető: „Arra az újságíró kérdésre, hogy mit lehet kezdeni majd a Fideszt ért korrupciós ügyekkel, Lánczi úgy felel, hogy „amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája” (Részlet a Századvég alapítvány volt vezetőjével készült interjúból)