Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25247136

2020. január 18.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Ma Sára napja van.
Holnap Sebestyén napja lesz.

Orbán megüzente a miskolciaknak…

… ha ellenzéki polgármestere lesz Miskolcnak, elmaradnak a fejlesztések

Ha a miskolciak fejlesztéseket, beruházásokat akarnak, ha meg akarják valósítani a már kidolgozott terveket, „akkor működjünk együtt”, és „Miskolc próbáljon a nyerő oldalon maradni” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a borsodi megyeszékhelyen a helyi televízió Miskolci Napló című műsorában kedden.

Az MTI beszámolója szerint Orbán kijelentette: a miniszterelnöknek akkor kell egy kampányban részt vennie, ha országos kérdésekre akarják a figyelmet irányítani. „Itt most nem ez a helyzet”, arra akarják ráirányítani az emberek figyelmét: „fontos, hogy alkalmas jelölteket találjanak a városi testületekbe, és alkalmas polgármestert válasszanak”.

Úgy látja, ő ehhez keveset tud hozzátenni, mert a jelölteket helyben ismerik, „a döntést sokkal inkább a személyes helyismeret alapján érdemes meghozni, nem pedig az én, mondjuk úgy, hogy politikai természetű kommentárjaim alapján”.

„Nincs igény arra, hogy országjárásban legyek” – tette hozzá.

Orbán Viktor kiemelte: azért jött el mégis, mert Miskolc fontos város, „becsületbeli ügy”, hogy itt legyen. Támogatja Alakszai Zoltánt, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjét, „jó szívvel” ajánlja. Sokat számít egy olyan jelölt, aki „hazajön” Miskolcra, jobban lehet bízni egy olyan emberben, aki nem kényszerből maradt egy városban, hanem mert ezt választotta – vélekedett.

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőségekkel ITT !

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Arról nem beszélt Orbán Viktor, hogy Miskolcot 2010 óta, vagyis a fülkeforradalmi nagy győzelem óta 15 ezren hagyták el. A kiválasztottaké kivételével a jövedelmek alacsonyak.

Részlet a Jakab Péterrel szeptemberben készült interjúból:

„Miskolc kapcsán hallani arról, hogy elmehet a Bosch, de leépítést jelentett be a Tobacco is. Ennyire kiszolgáltatottak vagyunk?

A kormány a homokba dughatja a fejét, de a munkavállaló látja, hogy a gyárban az egyik műszakot megszüntetik, és az alkalmazottak az utcára kerülnek. Érthetetlen, hogy amikor a Bosch első számú gazdasági vezetője bejelenti, hogy jön a recesszió, és az elbocsájtásokkal járhat, akkor a kormány elintézi annyival, hogy nekik nem szóltak erről. Ez lenne az Orbán-kormány gazdaságvédelmi akcióterve? A magyar kormánynak fel kellett volna készülnie, vagy sokkal inkább meg kellett volna előznie, hogy a gazdaságunk szinte teljesen egészében a német autóipar gyarmataként működjön. Ez a gyarmati lét Orbán Viktor komfortérzetének ugyanakkor megfelel, hiszen Angela Merkel is megdicséri őt, hogy tökéletesen használja fel a forrásokat. És ez nem véletlen.” (Amíg a német autógyárak jócskán kapnak a Magyarországnak juttatott uniós forrásokból, kapják a temérdek munkahely-teremtési és egyéb támogatásokat, valamint jelentős adókedvezményben részesülnek, addig Angela Merkel elégedett lesz Orbán Viktorral – F. I.)

Békéscsaba, 2019. október 9.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „Atyai jóbarátom, Torgyán József mondta mindig a Fidesz politikája kapcsán, hogy Orbánék azt a stratégiát követik, miszerint „rágalmazd meg ellenfeledet, és bár ő fogja megnyerni a pert, tied lesz a mandátum”. Ha van olyan módszer, amelyet a „keresztény” és „nemzeti” Fidesz bulldogkövetkezetességgel valósított meg az elmúlt évtizedekben mind szövetségeseivel, mind ellenfeleivel szemben, az a fenti princípium. Meglehetősen idegennek kellene lennie egy jogászdoktortól a fenti attitűdnek, ám azt maga Orbán Viktor is figyelmébe ajánlotta híveinek még 2006-ban, amikor választási csalás elkövetésére biztatta őket. „Majd engem elmarasztal az Országos Választási Bizottság, a jogászok meg megvédenek, oszt jónapot” – mondta ekkor a későbbi miniszterelnök.” (Részlet az Oszt jónapot! című cikkből)

Az eldurvult kampány közreműködői figyelmébe: a 10 parancsolat 7. parancsolata így szól: Ne lopj! 8. parancsolata pedig így: Ne hazudj, és mások becsületében kárt ne tégy!