Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25758933

2020. február 27.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Ákos, Bátor napja van.
Holnap Elemér napja lesz.

Orbán együttműködne a mérsékelt iszlám pártokkal

A kereszténydemokrata pártoknak jó esélyük van az együttműködés megteremtésére a mérsékelt iszlám pártokkal, mert közös bennük, hogy mindegyik ragaszkodik saját identitásához - jelentette ki az MTI szerint Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke csütörtökön a jobbközép pártokat tömörítő Centrista Demokrata Internacionálé (CDI) vezetőségi ülésén, amelyet az indonéziai Yogyakartában rendeztek meg.

Amikor néhány évvel ezelőtt itt jártam, felfedeztem, hogy létezik itt egy párt, amely (a Fidesszel) azonos módon gondolkodik. Ez nagyon inspiráló volt. Kíváncsi lettem arra, hogy miként működik, mit jelent az a politikai filozófiában, ha az ember nem keresztény, hanem muzulmán – mondta Orbán Viktor, a CDI egyik alelnöke a vezetőségi ülés utáni sajtótájékoztatón, utalva a rendezvényt megszervező indonéz kormánypártra, a Nemzeti Ébredés Pártjára (PKB).

Nagyon tanulságos és érdekes, hogy egy olyan iszlám mozgalom, mint az önöké, hogy jeleníti meg magát a politikai színtéren. Számomra ebből két kérdés következik: milyen lesz a kereszténység jövője és milyen az iszlámé. Tudunk-e úgy egymás mellett élni, ahogy régen, ami kiválóan működött – tette hozzá.

Amellett, hogy nagyon fontosak a politikusok és döntéshozók számára a felső, politikai szintű kapcsolatok, fontos a pártszintű, filozofikusabb kapcsolat is. Ez itt most sikerült, mert közelebb kerültünk egymáshoz, és nem csak egy lépéssel. Természetesen együttműködésünk messze nem befejezett ügy, csak jó esélyünk van rá - mondta a kormányfő.

Az önazonosság megőrzésére nehéz dolgunk van Európában. Európában az a fő kérdés, hogy miképpen tudjuk megőrizni nemzeti és keresztény identitásunkat egy olyan időszakban, amikor az úgynevezett európai haladó, liberális politikai erők megpróbálnak nyomást gyakorolni ránk. Megpróbálják átvezetni a társadalmakat egy olyan korszakba, amelyet ők posztkeresztény, posztnemzeti kornak neveznek. Mi azok közé tartozunk, akik szerint az ember számára a legfontosabb az identitása, és mi ragaszkodunk nemzeti és vallásos identitásunkhoz – fejtegette véleményét Orbán.

Az úgynevezett nemzetközi, fősodorbeli, liberális gondolkodók és médiájuk megpróbál meggyőzni bennünket, 21. századi modern embereket arról, hogy a béke és a szabadság megteremtéséhez az embernek meg kell szabadulnia az identitásától. De mi nem szeretjük ezt a gondolkodásmódot. A muszlimok is ragaszkodnak a saját identitásukhoz és mi keresztények is, ez közöttünk a hasonlóság. Mindegyikünknek meg kell találni önazonosságunk megőrzésének módját, és ellenállnunk a nyomásnak, amely szerint könnyebb és boldogabb az ember élete, ha nem tudja pontosan kicsoda, csak azt, hogy ember – ismertette gondolatvilágát a kormányfő.

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Több mint ezer indonéziai diák tanul már nálunk magyar ösztöndíjjal. A magyar diákok meg diákhitelből. 500 millió dolláros közös alapot hoznak létre, és bizony elég sok adónkba van és lesz ez a barátkozás is. A kommunista Vietnámmal is nagyon jó a kapcsolat, meg az ázsiai diktatúrákkal és Putyinékkal is. A magyar társadalommal, vagyis az ELTARTÓIVAL kellene már végre valami normális kapcsolatot KIALAKÍTANI, és befejezni az adóforintjaink szétterítését a nagyvilágba! A letelepedési kötvénnyel és egyéb úton befogadott rengeteg idegennel mi lesz, ha kitör a válság? Maradnak nálunk, és maradnak a nyakunkon a vendégmunkások ezrei is? Bort isznak és vizet prédikálnak!

Békéscsaba, 2020. január 24.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „Líbiában utat épített a Vegyépszer, de a felforgatás után pucolni kellett onnan. A kár 50 milliárd forint körül lehet, a Vegyépszer felszámolás alatt van. Szíriában Palmira mellett hatalmas új olajmezőket fedezett fel a Mol. Amint a kitermelés megkezdődött, azonnal megjelent a „szír ellenzék”. Az arábiai olajmezők kifogyóban vannak, és innen akar majd olcsón szállítani a Szaúd királyi család. Mivel elég sok olajrészvényt visszavásárolt az Orbán-kormány, ezért ott is jelentős a kárunk máris. 2012-től nekünk termelnének a kutak, ha nem forgatják fel Szíriát! Az olajat innen is a szír–török határra vitte az Iszlám Állam, valahová a menekülttáborok közelébe. Visszfuvarba vitte a táborokból az ENSZ által odavitt élelmet és ruhaneműt… A táborokból valószínűleg ezért is kell eljönni a szír menekülteknek, egyszer azért, hogy ne lássák, mi folyik ott, másrészt azért, mert elrabolják az élelmüket. Öt év óta ott van kétmillió szír. Amennyiben Szíriában végre ismét béke lenne, haza tudnának menni.” (Részlet Az illuminátusok titkos terve című cikkből)

Emlékeztető: „Több millió euróval járul hozzá Magyarország Törökország menekültügyi forrásaihoz. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg. A határozat szerint a kormány egyetért azzal, hogy Magyarország további pénzügyi hozzájárulást nyújtson a „Törökország-támogató Menekültügyi Eszköz” 2018-2019. évi működéséhez. Ennek keretében összesen 7 870 809 eurós összeg pénzügyi kötelezettségvállaláshoz szükséges tanúsítványt ír alá a pénzügyminiszter. Ebből 1 777 228 eurót jövőre, a fennmaradó több mint 6 millió eurót a 2020-2023. években kell biztosítani – áll a határozatban.” (Részlet a Több millió euróval támogatja Magyarország a török menekültügyet című cikkből)

Törökországot az Európai Unió és az ENSZ bőséggel támogatja, pl. abból a tagdíjból, amit Magyarország is befizet ebbe a két szervezetbe! Miért ez a rettenetes plusz teher? Ennyire jól áll Magyarország? Hogy a történet még szebb legyen, jócskán jönnek át török segítséggel a migránsok Görögországba, és most már nemcsak Szíria és Törökország irányából, hanem hajókkal Líbia irányából Olaszországba! Erdogan katonái megjelentek Líbiában is! 

Emlékeztető: „Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják.” (George Orwell)