Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25733707

2020. február 25.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Géza napja van.
Holnap Edina napja lesz.

Orbán Balkánja

Részvétel a szlovéniai választási kampányban. A kép jobb szélén a miniszterelnök-jelölt, akit jogerősen elítéltek négy évre korrupció miatt. A választást ugyan megnyerte, de nem akadt koalíciós partner, így nem ő alakított kormányt. Fotó: Koszticsák Richárd/MTI

A Nemzeti Együttműködés Rendszere a harmadik kétharmad után hatalma csúcsán áll. Ez nem lett volna elérhető egy erős központi médiahatalom kiépítése nélkül, amely a közmédiától a vidéki lapokon át a bulvárig mindent lefed. Ennek működtetése egyben olyan tapasztalatokkal ruházta fel a NER médiaelitjét, amelyet külföldön is kamatoztathatnak. Orbán rendszerének ugyanis nagy szüksége van szövetségesekre, hiszen a legtöbb demokratikus ország vezetőjének kellemetlen Magyarországgal szoros kapcsolatot fenntartani. Úgyhogy a NER alapvető célja az, hogy az illiberalizmust terjesszék, ami egyben a potenciális szövetségesek számát is növeli.

Balkáni hódítás

A NER-hez köthető média a rendszer kiszolgálásáért cserébe sok állami hirdetéshez jut, ami a fennmaradásának kulcsa. Az évek során nagy pénzt halmozott fel ennek a médiának a tulajdonosi köre – bőven eleget ahhoz, hogy külföldön is használni tudják.

Ennek fő célpontja a Balkán-félsziget, mert az ottani országok méretei aránylag kicsik, így nem is olyan drága médiába fektetni, mint Németországban.

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőségekkel ITT

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: 62 milliárd adóforintot ígért Orbán Viktor vasútfejlesztésre Szlovéniának, miközben alattunk szétesnek a vasúti kocsik. Lendván is építünk stadiont, ahol nem lehet tudni, van-e egyáltalán focicsapat. Jogos oda is a stadion, mert minden határmenti országban épülnek már, és épül egyre több jégstadion is, úgy, hogy már annak is van miniszteri biztosa. Egyre több országba jut az adónkból: Vietnamba, Mongóliába, Mianmarba, Laoszba, Ghánába és több más afrikai országba is. Szerencsére itthon minden rendben van, csak az egészségügy, az oktatás, a szociális ágazat és a magyar vidék halódik. Ez vajon miért nem éri el ennek a kereszténynek mondott alakulatnak az ingerküszöbét?

A fél világnak jut már az adónkból. Mi lenne már Magyarországból, ha az a temérdek pénz itthon lenne felhasználva? Így azonban itthon jócskán nő a szegénység, és egyre több családot lakoltatnak ki a devizahitelesek közül. Elvégre a Családok éve van, vagy a Csalások éve?

Szlovéniának egyébként 62 milliárd adóforintunkat ígért Orbán Viktor vasútfejlesztésre. Itthon meg szétesik alattunk a vasúti kocsi. Erről bővebben ITT

Békéscsaba, 2018. november 5.

F. I. – K. M.

Emlékeztető 1.: „Lehet vidáman elmúlt nyolcévezni, gyurcsányozni, de arról is beszélni kell, hogy a 2010-es kormányváltást megelőző év végén még „csak” 20,4 ezermilliárd forint volt az államadósság úgy, hogy akkor gazdasági világválság volt. Ilyen körülmények között indul el a paksi bővítés kedvezőtlen kamatozású orosz hitelből és a Budapest–Kelebia vasútvonal felújítása, amely beruházás Kínának lenne fontos. Kínai hitelből Magyarország állja a számlát, és az építkezésen sok kínai vendégmunkás lesz majd jelen. Szakértők szerint az utóbbi beruházás jó esetben 1200 év múlva megtérül…” (Részlet a 31 ezermilliárd forint felett az államadósság című cikkből) Nem mellesleg az államháztartási hiány is nagyon magas, június 30-án 1646,2 milliárd forint, melynek egyik oka az, hogy tavaly előre kifizették az uniós pénzeket. Az előre kifizetésre azért került sor, mert nem voltak biztosak az újabb parlamenti kétharmadban, ami sajnos mégis összejött. Ha az unióból nem jön annyi pénz, amennyit kifizettek, akkor a készfizető kezes ebben az esetben is a magyar adófizető polgár.

Emlékeztető 2.: „A költségeket az adónkból a TAO-ba átpakolt milliárdokból fedezik, vagyis mi valamennyien fizetjük. A TAO kasszakulcsát Csányi Sándor kezeli, a legtöbb támogatást mindenkor az Orbán Viktorhoz és Mészáros Lőrinchez köthető Felcsút kapja. Nem jár rosszul Seszták Miklós Kisvárdája, de Tállai András Mezőkövesdje sem. Az, hogy a magyar társadalom ezzel is rosszul jár, nem okoz az egyre népesebb és egyre magasabb jövedelmű hatalomnak gondot. Annyi már az államtitkár és az államtitkár-helyettes, valamint az ilyen-olyan kormánymegbízott, vagy kormánybiztos, mint égen a csillag. Sok bába közt elvész a gyerek, mert kormányzás az nincs. A propaganda és az adóforintjaink szétszórása a nagyvilágba, az nem kormányzás, hanem a társadalom ellehetetlenítése!” (Részlet az Oligarchaháború – ezt a számlát is mi fizetjük! című cikkből) A másik elképesztő történet az, hogy a jegybank összes kiadása a magyar adófizetőket terheli, összes nyeresége Matolcsy György hat jegybanki alapítványát illeti. Ami ott zajlik, az is több már nem kettőnél, hanem háromnál is!