Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27293411

2020. június 10.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Margit napja van.
Holnap Barnabás napja lesz.

Orbán Balázs önmaga körül érzi a posztkommunista visszarendeződést

…nem pedig Jászberényben

Ahogy arról beszámoltunk, Orbán Balázs államtitkár hétfőn a parlamentben úgy fejtette meg a számukra kétharmados vereséggel felérő jászberényi vereséget, hogy az ellenzéki Budai Lóránt győzelmével egy „posztkommunista, balliberális behatás alatt álló szerveződés” nyert a városban. 

Megkérdeztük erről Szilágyi Györgyöt, a Jobbik szóvivőjét, aki szerint, ha Orbán Balázs posztkommunista visszarendeződést észlel, az elképzelhető, de önmaga körül kellene körbenéznie. Mint mondta, Orbánnak meg kell néznie a saját párttársait, és meg kell keresnie közöttük azokat a volt kommunista vezetőket, a kommunista rendszert kiszolgáló embereket, akik ott ülnek most is soraikban. 

„A leginkább kommunistákkal terített erőt úgy hívják, hogy a Fidesz. Ebben a pártban ül a legtöbb volt kommunista, a legtöbb volt rendszert kiszolgáló ember” – szögezte le Szilágyi György.

Arra szólította fel a Fideszt, hogy tartsák be az ígéreteiket, hozzák például nyilvánosságra az ügynökaktákat. Egyébként azért nem furcsa ez a jelenlegi helyzet számukra, mert egyszer már kiszolgáltak egy diktatúrát, most kiszolgálnak egy másik féldiktatúrát is. 

Példa

Szilágyi György egyébiránt sikeresnek nevezte az önkormányzati választásokat. Mint mondta, Jászberényt bebizonyította, hogy összefogással le lehet győzni a NER rendszerét. Példát mutattak ebben, ezért a jobbikos politikus köszönetet mondott a jászberényieknek.

Ez az elsöprő, majdnem kétharmados győzelem azt mutatta, hogy Jászberény, a jászság nem kér a Fideszből, nem kér a Pócs Jánosokból, és a kiskirályokból, és elfogadhatatlannak tartották azokat a kirohanásokat, amelyeket Szijjártó Péter magyar külügyminiszter tett, aki gyakorlatilag megfenyegette a várost – fogalmazott a Jobbik politikusa.

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Dömötör Csaba kapott segítséget! Tegnap a parlamentben a fejére nőtt baromságmondásban Orbán Balázs államtitkár! Legalább olyan nagyot mondott, mint amekkorákat Dömötör Csaba, vagy Rogán Antal szokott, aki az utóbbi időben mintha eltűnt volna. Jó lenne, ha örökre eltűnne, még az is lehet, hogy meghallotta az Ördög ügyvédje üzenetét! Ungvári Krisztián történész szerint a legtöbb ilyen alak a Fideszben és a KDNP-ben van, esetenként a parlamentben, vagy a hatalomban és környékén jól fizető állásban!

Az ellenzék végre megértette, hogy csak összefogással lehet eredményt elérni a Fidesszel szemben, vagyis egy jelölt legyen egy jelölt ellen és ne tíz!

Békéscsaba, 2019. november 12.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „Sorra születtek a Fidesz fazonjára igazított törvények, azonnal alkotmányoztak, megszületett a munkáltatópárti munkatörvénykönyv, és megalkották a 2012-ben életbe léptetett, csak nekik kedvező választójogi törvényt. A Kubatov-lista alapján átrajzolták a választási kerületeket, és egyfordulóssá tették a választást, mellyel vége szakadt a két választási forduló közötti egyeztetési lehetőségnek! Az egyfordulós azt jelenti, hogy egy Fideszes jelölttel szemben akár tíz ellenzéki jelölt is indul, ami miatt egyértelmű, hogy győzelmi esélye kizárólag a Fidesznek van! Annyit mindenképp el kell mondani, hogy amennyiben 1998-ban ez a választójogi törvény lett volna, a két választási forduló között a kisgazdák nem léptek volna vissza a javukra, nem győzött volna a Fidesz, mert a választás első fordulóját az MSZP nyerte.” (Részlet A választási összefogás fontosságáról KÖZÉRTHETŐEN! című cikkből)