Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 22089694

2019. június 19.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Ma Gyárfás napja van.
Holnap Rafael napja lesz.

Orbán: Ankarára, Berlinre és Moszkvára kell figyelnünk

Magyarország biztonsága közvetlen összefüggésben van Törökország stabilitásával – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Budapesten, miután tárgyalt Recep Tayyip Erdogan török elnökkel.

Erdogan és Orbán Viktor (Fotó: Béli Balázs)

Az Országházban tartott közös sajtótájékoztatón a kormányfő úgy fogalmazott: stabil török kormányzat, stabil Törökország az előfeltétele annak, hogy a migráció szárazföldi útvonalán ne fenyegesse Magyarországot semmilyen veszély.    Orbán Viktor az egyik legerősebb magyar nemzeti érdeknek nevezte, hogy Törökország mindig olyan erős és stabil legyen, hogy a térségben békét tudjon teremteni és az Európa felé tartó illegális migrációt meg tudja fékezni.  Elismerését fejezte ki a miniszterelnök azért, mert Törökország befogadó országként a szomszédjaiból hozzá menekülők közül több milliót befogad és gondoskodik róluk.  Köszönetet mondott továbbá a török elnöknek, hogy országa maradéktalanul betartja az EU-val kötött megállapodást, amely szintén előfeltétele Európa biztonságának.

A folytatás, illetve a teljes cikk elérhető ITT

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Közös magyar–török költségen megújult a Gül baba türbéje Budapesten, melynek avatási ceremóniáján részt vesz Erdogan török elnök is. A fenntartásra a magyar kormány 700 millió forintot fog fordítani. Jut szerencsére erre is. A törökök és az ukránok már szinte elfoglalják a hazánkat. Egyre több török cég alakul, egy Tiborcz Istvánnal üzletelő török milliárdossal nézte a londoni Mol-Vidi meccset Londonban Orbán Viktor. Jönnek százával az ukrán vendégmunkások, és zajlik a cigaretta- és a kábítószer „kereskedelem” is, főként Szabolcsban. A terjesztők általában ukrán–magyar kettős állampolgárok, mint például azok az ukrán nyugdíjasok, akik járulék- és adófizetési kötelezettségtől mentesen kapják a magyar nyugdíjasok nyugdíjának sokszor a többszörösét. Budapesten a török elnök biztonságára jelentős millióink úsznak el, és megszenvedik a kétnapos látogatást a közlekedő fővárosiak és az odalátogatók a hatalmas biztonsági intézkedések miatt. Alig várják, hogy végre hazautazzon Törökország teljhatalmú uralkodója. A diktátorokkal sokkal jobban szót ért Orbán Viktor, mint néhány kivétellel az uniós országok vezetőivel. Állítsuk meg Brüsszelt! – így szólt a kormányzati propaganda hosszú ideig. Állítsuk meg a diktátorokkal való barátkozást és állítsuk meg a magyarországi oligarchák uralmát! – mondhatná a magyar emberek sokasága, ha mondhatná! Merkel német kancellárnak volt ellenvetése a törökországi helyzet ellen, Orbán Viktornak nincs ilyen!

Volt egy régi magyar közmondás, miszerint „Semmi sem tart ökörré, százötven évig sem váltunk törökké”. Keresik Szigetvár környékén a régészek százmilliókért a magyar népirtásban is sikeres török szultán türbéjét, aki természetes halállal halt meg a szigetvári ostrom idején. Egy korábbi cikk fotókkal az akkor még csak szépülő Gül baba türbéjéről ITT

Békéscsaba, 2018. október 9.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Önök egy másik civilizációból, egy másik kultúrából érkeznek, és nem mindegy, hogy egy más kultúrából érkező üzletember delegációt, befektetőt, vagy csak idelátogató családot hogyan fogadnak. Én szeretném Önöket megnyugtatni és biztosítani afelől, hogy itt mindenkit tisztelettel fogadnak, az iszlám világból érkezetteket is tisztelettel fogadják” (Orbán Viktor 2015-ben egy bankároknak tartott konferencián)

Emlékeztető: „Senki sem lépheti át saját árnyékát. Ha egy politikus nem tartja magát korábban kimondott gondolataihoz, s mindig csak a pillanatnyi népszerűségre gondol, eltávolodik egykori önmagától, akkor előbb-utóbb erkölcsileg megsemmisül, kiürül, és zörögni kezd, mint a mákgubó ősszel, ha fújja a szél.” (Orbán Viktor, 1993-ban ellenzékben)