Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 21622915

2019. május 19.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Ma Ivó, Milán napja van.
Holnap Bernát, Felícia napja lesz.

Orbán: a foci Közép-Európa közös nyelve

 

Lehetne sokkal olcsóbb hobbija is, mint a foci, meg a kisvasút (Fotó: alfahir.hu)

Közép-Európa közös nyelvének nevezte a sportot, különösen is a labdarúgást Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a vajdasági Topolyán, a TSC Labdarúgó Akadémia átadóján.

A kormányfő szerint természetes, hogy a sport összeköti a közép-európai népeket, például a szerbeket és a magyarokat.

Hangsúlyozta: akik ma Európában összefognak, azok megerősödnek, akik viszont széthúznak, azok legyengülnek és széthullanak. A szerbek és a magyarok az összefogást választották – tette hozzá.

Orbán Viktor jelezte egyúttal, hogy a topolyai labdarúgó-akadémia még csak a kezdet, „még sok szép feladat, megépítendő sportközpontok és sok ezer gyermek sportolásának megszervezése (...) vár ránk”.

A magyar kormány támogatásával épült topolyai sportközpont egyébként 3 milliárd forintba került. A helyi csapat a szerb harmadosztályban játszik.

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Miután itthon minden rendben van, az nem igazán zavaró Orbán Viktor számára, hogy széthullik az ország, és egyre több a kilakoltatás, miközben Szerbiába egymilliárd forintot adott a kormány lakásvásárlási támogatásra. Épülni fog stadion Lendván is. Topolya egyébként 15 ezer lakosú település, a lakosság 57 százaléka magyar. „Vajdaságot is elérte az immár határtalannak nevezhető orbáni fociláz: Dunaszerdahely, Eszék, Munkács és Csíkszereda után egy vajdasági település is (több) milliárd forintos támogatásban részesül. Habár Tóthfaluban már működik egy fociakadémia, nem azt fejlesztik, bővítik, hanem egy újat építenek Topolyán, ahol a felnőtt csapatban mindössze egy magyar anyanyelvű játékos szerepel.” – írta tavaly januárban a Szabad Magyar Szó. Később kiderült, hogy három milliárd adóforintunk bánja ezt a vajdasági nagy lehetőséget. Tudják vajon az ott élők, hogy a határon belüli magyarok milyen nehéz helyzetben vannak már a kormány nagy költekezési kedve miatt?  

A horvátországi Eszéken már alig élnek magyarok, de oda is épül stadion. Szlovákiában egyet felújítottak az adónkból, egy meg mostanában épül. Erdélyben épül a legtöbb minden, és újulnak meg a zsinagógák, a templomok, az óvodák, az iskolák.

A jövedelemhez alig jutók lassanként végképp ellehetetlenülnek, mert számukra nincs lehetőség előbbre jutni! Tovább épül a veszteséget termelő felcsúti kisvasút, és a stadionépítések befejezése után megkezdődnek a csarnoképítések. Erről bővebben ITT

Békéscsaba, 2018. szeptember 27.

F. I. – K. M.  

Emlékeztető 1.: „A Vajdaságba (a Délvidékre) néhány évvel ezelőtt 50 milliárd forint ment ki, mostanában egymilliárd forint vissza nem térítendő pénz ment ki házvásárlásra. Az itthoni devizahiteleseknek nem jutott ilyen lehetőség. Jövőre már 100 milliárd forint kijuttatása van betervezve, amelyből valószínűleg jutni fog a szerbek által tervezett ünnepségsorozatra is. Jövőre lesz a Délvidék elszakításának 100. évfordulója. Az nagyon édes gesztus lesz, ha a magyar adófizetőkkel fizettetik ki az ünnepségük költségeit is.” (Részlet a Nem jön a pénz az Európai Unióból? című írásból)

Emlékeztető 2.: A kormány részéről a propaganda leállítására utaló jel nincs, pedig 2018 júniusában Orbán Viktor, több kormánytag és Matolcsy György jegybankelnök is arról beszélt, hogy nemzetközi gazdasági válság fenyeget, ezért Magyarországnak is fel kell készülnie a közelgő viharokra. Vajon úgy, hogy közben két kézzel szórják az adónkat immár a világ minden tájára? Jut belőle Vietnamba, Mongóliába, Kirgizisztánba, a Fülöp-szigetekre, Laoszba, Libanonba, Jordániába, elképesztő módon a Balkánra, ahol a választási kampányokba is szeret a kormány beavatkozni. A napokban 10–12 százalékkal nő az alapvető élelmiszerek fogyasztói ára, és megindult fölfelé az üzemanyag ára is, amelynek csaknem fele az adótartam! A Fidesz 2010 előtt még ellenzékben az adótartam csökkentését követelte, de erről az ígéretéről is megfeledkezett ugyanúgy, mint az elszámoltatással és felelősségre vonással kapcsolatos ígéretéről! (Részlet a Tíz évvel ezelőtt tört ki a nagy gazdasági világválság című cikkből)